Demart Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 Jak w temacie ciągnik rolniczy. Dane jakie posiadam to G-5001, F1-7500,P1-2226,P2-20kw. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 Przy 7500 dmc 20kW - nie możliwe - jego odpowiednikiem jest New Holland 7740 Ford - F.1 7500 G-5800 P.1 4987 P.2- 72kW O.2 22000 O.1 -1500 Jeśli rozmawiamy o tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 Cos te twoje dane (Demart) chyba sa nie całkiem- mam takie: FORD 77404 RM: - MW 5001kg; -DMC 7500 kg; - przyczepa z ham 27500 kg; - pss 4976 ccm lub 4987 ccm lub 4060 ccm ; - MOC 66 kW lub 67 kw lub 69 kW lub 70 kW; - nacisk przód 32kN;30.6 kN; - nacisk tył 50kn;51kN; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 duchu, No i to -to ma jakiś sens - a nie 20kW i P1-2226 przy 7500kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 http://www.tractoor.pl/cignik/dane-techniczne/107-ford/699-ford-5640-8340.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2016 Też mi nie pasowała ta moc dane wrzuciłem takie jak mi kolega podał podobno są takie w DR francuskim. Dzisiaj mam wolne i jutro będę na stacji to zobaczę bo kserujemy wszystkie DR z zagranicy. Dzięki za to co jest zaraz mu zadzwonię. Rozmawiałem przed chwilą z kolegą i taka pojemność i moc jest w DR francuskim. Widocznie jest błąd. Co teraz zrobić, które dane podać? Katalogu w razie W z danymi nie mamy. Opisać w uwagach i dać P? Wiem że powinno być N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 A to już musisz zrobić tak, jak na Twoim terenie się robi. No bo w sumie dasz N i co dalej? Czego byś oczekiwał do poprawki tego badania? Zazwyczaj w przypadku takich oczywistych pomyłek daje się "P" z opisem w uwagach co i dlaczego nie gra oraz jak jest prawidłowo. W większości rejonów stało się to taką świecką tradycją. Ale co kraj to obyczaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 8 Styczeń 2016 Share Napisano 8 Styczeń 2016 Rozmawiałem przed chwilą z kolegą i taka pojemność i moc jest w DR francuskim. Widocznie jest błąd. Co teraz zrobić, które dane podać? Katalogu w razie W z danymi nie mamy. Opisać w uwagach i dać P? Wiem że powinno być N. Opinia rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2016 A to już musisz zrobić tak, jak na Twoim terenie się robi. No bo w sumie dasz N i co dalej? Czego byś oczekiwał do poprawki tego badania? Ja tak robiłem że opisywałem i P, ale jak by nie było jest to jakieś ryzyko bo znajdzie się kiedyś jakiś uczony i mogą być problemy. Kolega robił to badanie i na razie się wstrzymał bo nigdy tak nie robił. A co do tego to moim zdaniem powinno być N z ustaleniem prawidłowych danych PC i poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 8 Styczeń 2016 Share Napisano 8 Styczeń 2016 a nie spróbował ktoś zadzwonić do new hollanda i zapytać o te dane na podstawie nr ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 A dlaczego WK ma wydać PC na podstawie badania z wynikiem N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 A dlaczego WK ma wydać PC na podstawie badania z wynikiem N? Żeby później było P Dlatego wchodzi w grę jedynie wydanie PC w celu przejazdu na badanie - oczywiście po ustaleniu, że dane od diagnosty są OK i że zapis w zagranicznym DR to na pewno pomyłka (a nie np. wynik zmian konstrukcyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi