Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie co powinno się zrobić w przypadku pojawienia się auta na OBT z hakiem tylko ze zdemontowaną kula?

Napisano

Zweryfikować tę kulę. Ona nie musi być zapięta (przykręcona), ale musi być od właściwego mocowania, odpowiadać reg 55.

Napisano

A co jeśli nie ma tej kulki? Np. zgubił, bo nigdy nie używa i nie chce jej dorabiać?

Napisano

Zdemontować HAK!

Auto na badaniu ma być kompletne coś mi się zdaje, a nie że gaśnica na balkonie, trójkąt w pawlaczu a hak nie wiadomo gdzie!

Napisano

A jak zgubi samochód i przyjdzie z samym DR? Przecież jak go nie ma to go nie używa...

• 7 months later...
Napisano

OBT i hak wbity w DR jednak brak tabliczki znamionowej haka-UI.6.1.10.b i negatyw. Co najlepiej w tym przypadku ma zrobić klient, zakup nowego haka, czy do producenta po tabliczkę czy może coś innego jeszcze?

Napisano
coś innego jeszcze?

Zdemontować i wykreślić :?

Napisano
czy może coś innego jeszcze?

Można poszukać odpowiadającej tabliczki w internecie czy na złomie...

Napisano

Mogę domyślać się tylko co skrywa się pod "szukaniem odpowiedniej" i nie bardzo kapuję czy ta rada-porada dotyczy tylko haka, bo jakby co to mam pod rozwagę takie coś dla tych co znajdą nieodpowiednią:

5ae1a7d9a8c1e_Tabliczka-Opinia.thumb.gif.91f058ea7e6ace781d99e732f7622f1f.gif

Napisano
co skrywa się pod "szukaniem odpowiedniej"

Odpowiadająca to taka sama jaka była poprzednio.

Napisano

Witam, przyjechał klient autem 5-letnim zamontowany fabrycznie hak a w dowodzie nic na temat haka żadnej adnotacji co z tym zrobic?

Napisano

Pobrać 35 zł zgodnie z tabelą opłat i poinformować klienta, żeby uzupełnił wpis, bo inaczej na każdym OBT będzie nawiązka za hak.

Napisano

Ja wykonuję dodatkowe badanie, kasuję 35zł, zaznaczam UD, powiadamiam klienta o konieczności wizyty w WK aby uzupełnić wpis w DR. I gra. Jak za rok przyjedzie ponownie bez, to powtórka :)

Napisano

Czyli większość z was robi ale nie sprawdza, jak sprawdzić jak nie ma. Ma HAK to trza sprawdzić.

Na okresowym za darmo, pierwsze sprawdzenie 35zł.

I co mamy sprawdzić, przecież nie dwa bimbałki .