karol1207 Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 Witam. Panowie macie może jakąś stałą , sprawdzoną "regułkę" którą piszecie w uwagach w zaświadczeniu z DBT 6.09a ? Dodam może jeszcze że jest to świeżo zakupione auto przez klienta, cały swój żywot z naszym pięknym kraju (salonówka). BT techniczne jeszcze ważne (w sumie miesiąc temu zrobione) jednak w DR błąd z masą pojazdu , brak mocy i F3 (niektórzy diagności naprawdę odwalają niezlą kiszkę). Klientowi chce mieć te dane juz zgodne w nowym DR więc robimy owe badanie. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Karol (żóltodziób w branży ) Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 żóltodziób w branży No to starego zagiąłeś. 6.09a Gdzie to jest ? Co to za badanie ? Bo na głupie żarty nie mam w tej chwili ochoty . W cenniku takiej pozycji nie ma , o tabelkach nie wspomnę. Cytuj
karol1207 Napisano 11 Październik 2016 Autor Napisano 11 Październik 2016 DzU 2015 poz. 776 § 3. 1. Zakres dodatkowego badania technicznego pojazdu, o którym mowa w art. 81 ust. 11 ustawy: ... 3) skierowanego przez starostę albo na wniosek posiadacza pojazdu w celu identyfikacji lub ustalenia danych niezbędnych do jego rejestracji – obejmuje ustalenie danych pojazdu określonych przez starostę w skierowaniu lub przez posiadacza pojazdu Wybaczcie nasz TuvPol takie numery badań nadaje Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 stałą , sprawdzoną "regułkę" Co to znaczy? O co chodzi? Cytuj
biker100 Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 Panowie macie może jakąś stałą , sprawdzoną "regułkę" którą piszecie w uwagach Co to znaczy? -coś w w stylu: "Poniższe dane techniczne zgodne z tabliczką znamionową zamontowaną w pojeździe:" " Poniższe dane ustalono na podstawie "Katalog...." Cytuj
karol1207 Napisano 11 Październik 2016 Autor Napisano 11 Październik 2016 Zamykam temat biker100 wieeeeelkie dzięki Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 Wybaczcie nasz TuvPol takie numery badań nadaje Czas pomyśleć nad zmianą programu . Co to znaczy? O co chodzi? Skoro porypane masy ,pewnie chodzi o tabelkę . Cytuj
Paprock Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 No to starego zagiąłeś. Gdzie to jest ? Co to za badanie ? Bo na głupie żarty nie mam w tej chwili ochoty . W cenniku takiej pozycji nie ma , o tabelkach nie wspomnę. - nie irytuj się struszku-starcze pewnie o to poszło: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 18 września 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wysokości opłat związanych z prowadzeniem stacji kontroli pojazdów oraz przeprowadzaniem badań technicznych pojazdów Cytuj
karol1207 Napisano 11 Październik 2016 Autor Napisano 11 Październik 2016 Dziękuję wszystkim za szybką reakcję. Panie Grzegorzu proszę wybaczyć brak fachowości w moim pisaniu. Panie Dario64 na TuvPolu sie uczyłem, ale wiem z opinii innych że jest "taki se". Z drugiej strony Szef mówi cały czas o zmianie lecz cyka się jak to będzie z przenosinami danych do innego programu. A tak na marginesie jesteśmy z Wlkp. więc pewnie by chciał mieć jakiś darmowy program - to juz traktujcie jako żarcik. Jeszcze raz dziękuję za odzew. Życzę wszystkim dobrej nocy. Cytuj
Paprock Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 Ja piszę tak: Na fabrycznej, czytelnej, wyraźnej, oryginalnej, nie zniszczonej, bez śladów przerabiania/ingerencji przez łapska osób trzecich producent pojazdu na tabliczce znamionowej określił następujące parametry... Podobnie z wszelkimi dołączanymi do badań papierzyskami jak instrukcje obsługi, dane od przedstawicieli, wyciągi ze świadectw homologacji i temu podobne dokumenty. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 karol1207, spokojnie.Odniosłem się tylko do "sprawdzona". Moim zdaniem nie ma takiej...ale nie ważne.Spokojnej nocki A i przemyśl temat wstąpienia do OSDS.Możesz wiele zyskać! Pozdrawiam! Cytuj
Paprock Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 karol1207, tam masz gotowca http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=18566 Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 Szef mówi cały czas o zmianie lecz cyka się jak to będzie z przenosinami danych do innego programu. Jakbyście mieli restrykcyjny nadzór , to by szefa raz dwa nakłonił. nasz TuvPol takie numery badań nadaje No i ww nie jest nasz ,obojętnie który krajowy w tej kwestii baboli nie robi. Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Październik 2016 Napisano 11 Październik 2016 cały swój żywot z naszym pięknym kraju (salonówka). A dokładnie to kiedy rejestrowany Jeżeli całkiem "nie dawno", to wszystkie parametry powinny być w WK w kopii świadectwa homologacji ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Psuj Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Z drugiej strony Szef mówi cały czas o zmianie lecz cyka się jak to będzie z przenosinami danych do innego programu. Zadzwoń do firmy Norcom z Poznania. Z przeniesieniem danych nie ma żadnych problemów. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Ja piszę tak:Na fabrycznej, czytelnej, wyraźnej, oryginalnej, nie zniszczonej, bez śladów przerabiania/ingerencji Nawet jeśli z allegro pochodzi ? Cytuj
Paprock Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Pisałem o producenckiej, fabrycznej i oryginalnej. Te z portalu... nie wiem... Widziałem te w niektórych salonach naklejane i pochodzenie raczej takie same. Na zapleczu hand made. Coś jak zastępcze na stacjach drukowane. A może i na aukcji zamawiane. Kto to może wiedzieć, a koszty liczy prawie każdy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi