maly Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Witam Egzamin rozpoczął sie z mały poślizgiem, panowie z tdt-u raczyli zejść grubo po 8.30, egzamin rozpoczął sie parę minut przed 9, całość zdała 1 osoba , 5-6 ludzi ma coś do poprawy. Pytania wg. mnie z podstawy proste , reszta w szczególności gaz, adr-y, 100 mocno zakręcona. Pytanie opisowe: samochód przed 1 rej. sprowadzony z Holandii z LPG, opisz szczegółowy sposób przeprowadzenia pomiaru zanieczyszczeń gazowych. Podana data pierwszej. rej. coś tam 2011r. Pojazd nie jest wyposażony w obrotomierz i wskaźnik temp. O godzinie 13.30 pytanie opisowe Cysterna ADR po kolizji -szczegółowy opis badania. Coś mogłem pokręcić w razie czego proszę o poprawę. Cytuj
Dionizy62 Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Witam Dzisiaj zdawałem o 13.30 we Wrocławiu. Miałem tylko ADR i opisowe. Z ADR-ów pytania tak "zakręcone", że nie zdążyłem z wyszukaniem odpowiedzi w umowie ADR. Opisowe j.w. Dokumentację GTL TRUCK też trzeba znać. Poprzeczka wędruje coraz wyżej Cytuj
tomek753 Napisano 12 Październik 2016 Napisano 12 Październik 2016 Opisówka Gdańsk 13.30 pojazd cysterna do przewozu materiałów niebezpiecznych po wypadku uszkodzone elementy ramy Jakie dokumenty Jaki zakres badania Sprawdzenie podwozia i geometrii - coś w tym stylu Sprawdzenie ramy - coś w tym stylu I jakie dokumenty wstawić Moja odp. Dowód rejestracyjny lub pokwitowanie z policji lub inny dokument z którym mogę dokonać identyfikacji Protokół z badania powypadkowego wydany przez tdt i zwrócić uwagę na datę Badanie dodatkowe powypadkowe Następnie geometria układu jezdnego Wyrównanie i sprawdzenie ciśnienia w kołach Sprawdzenie czy nie ma nadmiernych luzów w zawieszeniu Następnie sprawdzenie geometrii -Sladowosc kół i nierownoleglosc osi Porównuje wyniki z katalogiem Sprawdzenie wyrywkowe momentów dokręcania śrub kluczem dynamometrycznym Sprawdzenie ramy czy nie ma pęknięć spawow i nadmiernej korozji kontrola organoleptyczna wystawiam zaświadczenie z badania dodatkowego powypadkowego i biorę opłatę zgodnie z tabela cen z ustawy I tyle napisałem Zaliczyłem Cytuj
krzysiek777 Napisano 16 Październik 2016 Napisano 16 Październik 2016 maly, prosze o kontakt na meila krzes.powalka@gmail.com [ Dodano: 16-10-2016, 21:24 ] wazne maly, Cytuj
ANTEKK Napisano 4 Luty 2017 Napisano 4 Luty 2017 Witam serdecznie. Nowy na tym profilu. jestem ko kursie i po egzaminie teoretycznym. testy na + opisówka na - Pamiętam co było w testach . Może kogoś zainteresuje, Na początek napiszę kilka . jeżeli nie w tym temacie powinno być to uprzejmie proszę o przeniesienie w odpowiedni. Takie "wkupne" -na jakiej wysokości mają być światła pozycyjne tylne, z uwzględnieniem ciągnika -światła odblaskowe boczne jak powinny być widoczne -od kiedy są obowiązkowe pasy bezp., w poj sil 1000-1400cm3 -od kiedy obowiązuję punkty kotwiczenia na przednich siedzeniach - z której strony może być mocowany wózek boczny motocykla:-) -wskaźnik skuteczności hamowania przyczepy - ile drzwi ma mieć autobus szkolny -ile gaśnic ma mieć autobus do 6 m. -który autobus ma mieć zasłonę kierowcy -ile tablic ma mieć autobus szkolny do przewozu dzieci -pojazd ma mocowanie drzwi auta w części przedniej drzwi, czy jest to prawidłowe umieszczenie -było zdjęcie auta chłodni i pytanie jaki to pojazd pytanie w co musi byc wyposażony autobus- odp prawidło to było "siedzenia skrajne zabezpieczające pasażera przed przesunięciem na boki" -w co ma być wyposażony samochód ciężarowy przewożący osoby poza kabiną, odp to chodziło o" stopnie lub drabinkę" -nauka jazdy autobus- jaką może osiągać max,prędkość. Na dzisiaj tyle. Pozd.A Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi