Robert66 Napisano 24 Październik 2016 Napisano 24 Październik 2016 Witam kolegów .Mam pytanie odnośnie świateł odblaskowych trójkątnych obowiązujących przyczepy,naczepy :czy ostatnio były jakieś zmiany w przepisach? zawitała przed chwilą do mnie naczepa krone sd RP -2015 na pierwsze BO bez odblaskowych dodatkowych ,w kloszach lamp też nic takiego nie zauważyłem ,lampy hella.Spotkał się ktoś z takim przypadkiem.Kierowca się zarzekał że lampy nie były zmieniane. Cytuj
DARIO64 Napisano 24 Październik 2016 Napisano 24 Październik 2016 ,w kloszach lamp też nic takiego nie zauważyłem Przyjrzyj się dobrze , tu gdzie ichni kropkowany znaczek , w pierwszej chwili można nie zauważyć . http://40ton.net/lampy-ktore-daja-swiatlo-w-ksztalcie-logo-firmy-krone-czyli-bajer-dla-milosnikow-niemieckich-naczep/ Cytuj
Robert66 Napisano 24 Październik 2016 Autor Napisano 24 Październik 2016 przyglądałem się i oświetlałem latarką,na włączonych pozycjach była podkówka z pionowa kreską trochę szerszą u dołu,a przepis mówi wyraźnie trójkąt równoboczny skierowany wierzchołkiem ku górze,za nic to nie był trójkąt. [ Dodano: 24-10-2016, 14:52 ] ale faktycznie to była ta sama lampa teraz to widać.Dzięki za info. Cytuj
Jacdiag Napisano 24 Październik 2016 Napisano 24 Październik 2016 czy ostatnio były jakieś zmiany w przepisach? ostatnie zmiany dotyczące świateł odblaskowych trójkątnych to dopuszczenie "żarówki" wewnątrz trójkąta § 2. Światła zamontowane na pojeździe powinny odpowiadać warunkom podanym w poniższej tabeli: lp.9 kol.16 2) wewnątrz trójkąta może znajdować się powierzchnia świetlna odpowiadająca wymaganiom określonym w załączniku nr 5 do Regulaminu nr 3 EKG ONZ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi