markes30 Napisano 25 Październik 2016 Napisano 25 Październik 2016 Potrzebuję pomocy Romet Ogar 200 czasem fabrycznie nie miały tabliczki znamionowej a warunkach technicznych mamy: " Dz. U. 305 z 2015 r 4. Motorower powinien być ponadto wyposażony w: 1) numer rozpoznawczy lub numer identyfikacyjny pojazdu (VIN), umieszczony w sposób trwały na ramie lub innym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym oraz tabliczkę znamionową; " Kojarzy mi się jakieś wyłączenie. Możecie mi odpowiedzieć czy faktycznie były zwolnione z tabliczki znamionowej ? (mogę się mylić) Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 25 Październik 2016 Napisano 25 Październik 2016 (mogę się mylić) Kiedyś już pisaliśmy o tym.I doszliśmy do wniosku że ma być. Może to będzie pomocne http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=258959#258959 Cytuj
DARIO64 Napisano 25 Październik 2016 Napisano 25 Październik 2016 Możecie mi odpowiedzieć czy faktycznie były zwolnione z tabliczki znamionowej ? (mogę się mylić) http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=166922#166922 Przepisy z 1968 przewidywały "tabliczkę metalową" dla pojazdu samochodowego . Motorower już wtedy nie był uznawany za pojazd samochodowy . Trzeba prześledzić co było potem . Cytuj
dawid1987 Napisano 19 Styczeń Napisano 19 Styczeń W przypadku braku TZ w omawianym Romecie dajecie N i do WK po skierowanie na tabliczkę czy jakiś inny sposób postępowania?? Cytuj
cezary Napisano 19 Styczeń Napisano 19 Styczeń 0.2e) Brak tabliczki znamionowej albo jest nieczytelna - N Kolego, diagnoście nie wypada nawet o takie rzeczy pytać, no chyba że nie jesteś UDS-m wtedy byłbyś w jakimś stopniu usprawiedliwiony. Cytuj
dawid1987 Napisano 22 Styczeń Napisano 22 Styczeń Dobra a co w przypadku jeśli omawiany Romet jednak ma tabliczkę znamionową ale nie zastępczą taką z OSKP tylko inną, wyglądającą jak oryginalna rometowska?? Dlaczego pytam?? Bo co 2 lata przyjeżdża taki Romet na BT i TZ ma. Kilka dni temu miałem kolejnego który tej tabliczki nie ma i zacząłem szukać informacji co jak i dlaczego jej nie ma i trafiłem właśnie na informacje ze one nie miały fabrycznie tabliczki o czym wcześniej nie miałem pojęcia. Co zrobić przy kolejnym BT tego pierwszego?? Drążyć skąd tabliczka czy "zostawić jak jest" i podejść do tego że jak ma to ma i nic mnie do tego?? Cytuj
adam1501 Napisano 22 Styczeń Napisano 22 Styczeń 7 godzin temu, dawid1987 napisał: one nie miały fabrycznie tabliczki To jak został zarejestrowany, skoro wówczas to była jedyna cecha identyfikacyjna? 7 godzin temu, dawid1987 napisał: Drążyć skąd tabliczka czy "zostawić jak jest" i podejść do tego że jak ma to ma i nic mnie do tego?? Nie dysponujemy wzorem TZ więc nie drążyłbym tematu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi