piechu Napisano 28 Październik 2016 Napisano 28 Październik 2016 Witam czy ktoś z Kolegów Koleżanek był na egzaminie praktycznym w Luboniu ,jakich aut można się spodziewać ,mniej więcej o co pytają egzaminatorzy pozdrawiam Cytuj
blakop Napisano 28 Październik 2016 Napisano 28 Październik 2016 Z tego co słyszałem nikt stąd jeszcze nigdy nie był w Luboniu na egzaminie, więc nie wiadomo, co się tam dzieje. Zresztą wystarczy popatrzeć na forum w tym dziale, żeby się o tym przekonać. Cytuj
jurekb Napisano 29 Październik 2016 Napisano 29 Październik 2016 Nieprawda wielu było i pisało o pojazdach. Ja byłem w 2013 był Polonez w gazie; Solaris miejski; stara cysterna paliwowa nie pamiętam na czym; później podstawiono też Oktawię jednego z organizatorów, ale ja już skończyłem. Robiłem autobus pierwsze w kraju i na 100, trzy w jednym: okresowe, DIP, Bus100 Cytuj
P Napisano 30 Październik 2016 Napisano 30 Październik 2016 Egzamin Warszawa 26.10.2016 auta które były to lanos z gazem ciężarowy, autobus turystyczny duży 100, samochód ciężarowy z cysterną stałą oraz przyczepa cysterna. Zdawalność 99% było OK Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Październik 2016 Napisano 30 Październik 2016 Witam czy ktoś z Kolegów Koleżanek był na egzaminie praktycznym w Luboniu Egzamin Warszawa Z tego co słyszałem nikt stąd jeszcze nigdy nie był w Luboniu na egzaminie, Cytuj
marekmuza Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Zdawałem w Luboniu w marcu 2016r Myślę że połowa zdała, ja oczywiście też.Jak chcesz wiedziec coś więcej to podam nr komy Cytuj
Dominik5t Napisano 21 Listopad 2016 Napisano 21 Listopad 2016 Czy na egzaminie teoretycznym w Warszawie dzienniki ustaw są dostępne w formie ujednoliconej czy też nie? Cytuj
markes30 Napisano 21 Listopad 2016 Napisano 21 Listopad 2016 czy też nie? Są papierowe, czyli nie ma siły by były ujednolicone. Natomiast są dostępne (jeśli wyszły) teksty jednolite. Cytuj
piechu Napisano 30 Listopad 2016 Autor Napisano 30 Listopad 2016 Witam egzamin zdany dzis w Luboń Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Listopad 2016 Napisano 30 Listopad 2016 egzamin zdany Najpierw gratuluję Koledze! I tylko tyle Kolega jest w stanie napisać? To tylko tak dla przypomnienia : http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=266113#266113 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=257869#257869 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=257740#257740 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=256780#256780 Cytuj
markes30 Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 Mówiąc w skrócie liczymy na szczegółową relację z przebiegu egzaminu. Cytuj
Michał986 Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 Witam, dnia 30.11.2016 zdawałem egzamin praktyczny w Luboniu. Komisja egzaminacyjna była w takim samym składzie jak na egzaminie teoretycznym w Poznaniu(dwóch Panów Michałów i Pan Rafał). Z mojej strony mogę powiedzieć tyle, że strach ma wielkie oczy. Pojechałem na egzamin z przekonaniem, że się nie uda, a to dlatego, że wszystko zaczęło mi się mieszać i do tego nerwy. W praktyce okazało się, że Panowie z komisji byli naprawdę wyrozumiali dla tych, co nie do końca sobie radzili z danym zagadnieniem. Moim zdaniem jeśli ktoś podchodził pewnie do zagadnienia i było widać, że wie co robi, to nie było problemów z zaliczeniem egzaminu, a jeśli ktoś się motał, kręcił, to dostawał dodatkowe pytania(zdawalność ok40-50%). Pojazdy w dniu egzaminu: Volvo FL, Skoda fabia z 2016, Renault Kangoo(nie pamiętam roku prod), Autobus miejski Solaris Urbino 12 - o ile dobrze pamiętam. Niestety nie było czasu i możliwości przyjrzeć się wszystkim pojazdom. Pytania, które zapamiętałem: - przeprowadzić OBT i wystawić zaświadczenie - ogumienie, wszystko o oponach oraz czy są odpowiednio dobrane(w autobusie były źle dobrane na przedniej osi, za mała nośność). Pytania odnośnie opon miało ok. 5 osób, więc warto ten temat mieć opanowany. - szyby, ocechowanie oraz minimalna przepuszczalność światła - na podstawie wydruku a analizatora spalin ocenić czy dany pojazd spełnia wymagania i wystawić zaświadczenie - wymagania dla pojazdu do przewozu towarów niebezpiecznych - FL - na podstawie autobusu przeprowadzić DBT dla BUS 100, wymienić warunki, których nie spełnia i wystawić zaświadczenie - zabrany dowód rejestracyjny za przyciemnione szyby, przeprowadzić badanie, wystawić zaświadczenie Chyba z grubsza tyle, co zostało mi w głowie. Moje zagadnienie dotyczyło przeprowadzenie DBT dla autobusu szkolnego, wymienić warunki, których nie spełnia oraz wystawić zaświadczenie. Egzamin zdany Dziękuję kolegom, którzy dzielą się informacjami jak i doświadczeniami. Jeśli, ktoś ma odrobinę chęci, to na forum można się naprawdę wiele dowiedzieć . Pozdrawiam Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 Można? Można, tylko troszkę chęci... Dziękuję Kolego Michał986, w imieniu przyszłych potrzebujących,pytających. Cytuj
akula Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 egz 30/11/2016 wroclaw komisja- ok auta peugot z 2004 - gaz autobus 100- nowa setra wv t4 - miał hak adr- chyma mercedes pytania gaz- identyfikacja poj ozaczenia butla-tdt (wszystko się zgadzalo) omowic wyniki obd- gaz był przekroczony na obr 2000-300 tys spr zawieszenia i ukl. kierowniczego autobus identyfikacja - tabliczka omowic spr ustawienia swiatel omowic swiatlosc spr foteli pasów podac klasy zamontowanych lusterek t4- identyfikacja badanie haka adr- nie pamiętam spelnial FL dodatkowow była geometria - ksera nalezalo zapisac czy katy + czy - (trawolo to 2 min) Cytuj
piter1973 Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 czy na egzaminie praktycznym tak jak na teoretycznym można skorzystać z rozporządzeń i ustaw ? czy trzeba wszystkie szczegóły z głowy podawać ? Cytuj
piechu Napisano 1 Grudzień 2016 Autor Napisano 1 Grudzień 2016 Witam potwierdzam to co kolega Michał986 napisał ,Ja miałem emisja spalin auto benzynowe skoda 2016r {w realu była w dieslu ,ale miałem sobie wyobrazić ze to PB} ogólnie wszystko o emisji spalin dane wartosci jakie warunki obroty silnika ,dodatkowo do wypełnienia zaswiadczenie i ustalenie daty nastepnego badania tej skody Cytuj
Mecher Napisano 2 Grudzień 2016 Napisano 2 Grudzień 2016 Tak z ciekawości ... jaką date NBT dałeś ? Cytuj
Michał986 Napisano 2 Grudzień 2016 Napisano 2 Grudzień 2016 czy na egzaminie praktycznym tak jak na teoretycznym można skorzystać z rozporządzeń i ustaw ? czy trzeba wszystkie szczegóły z głowy podawać ? W moim przypadku przed przystąpieniem do zagadnienia zapytałem czy mogę otrzymać tabelę Dz.I załącznik 1,2. w celu wyszczególnienia w zaświadczeniu warunków, które nie zostały spełnione. Egzaminator stwierdził, że jak najbardziej i zaznaczył, że mogę korzystać tylko z tabel, nie zaglądając w inne przepisy. Cytuj
piechu Napisano 2 Grudzień 2016 Autor Napisano 2 Grudzień 2016 data badania 30,.11.2016r nastepne badanie 30.11.2018r Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi