IVVO Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Dzisiaj pokazała się nowa aktualizacja do SQL - zmienił się sposób wpisywania protokołów - doszły podesty itd.. Co wpisujecie w pozycji Nr protokołu i Nr decyzji jeśli na tych starszych decyzjach tego nie ma - ja osobiście BRAK - i na razie jest lekki problem bo nie drukuje daty ważności decyzji na zaświadczeniu - wpisałem ją w uwagach. Norcom już nad tym pracuje Cytuj
blakop Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 A może właśnie tą datę zamiast wpisu "brak" wpisywać? Cytuj
IVVO Napisano 7 Listopad 2016 Autor Napisano 7 Listopad 2016 Całość składa się z takich pozycji: Data wystawienia - wiadomo NR protokołu - brak Data Decyzji - wiadomo Nr decyzji - brak Data ważności - wiadomo Dotyczy to decyzji UDT bo w TDT wszystko jest. Do tej pory wpisywałem jeszcze nr ewidencyjny N87....... Teraz za bardzo nie ma na to miejsca Cytuj
Paprock Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 No decyzje UDT są nienumeriowane i takie długo jeszcze funkcjonować będą albo i zawsze. Nie ma żadnego obowiązku korzystania z udogodnień systemowych. Ja tam jadę najczęściej wszystko po swojemu z ręki, że pojazd wyposażony w części tylnej/przedniej w urządzenia takie a takie (rampa, winda, kosz, podnośnik) dopuszczone do eksploatacji decyzją prezesa/dyrektora numer/bez numeru z dnia... ważną do dnia... Wraz z decyzją okazano protokół numer/bez numeru z dnia... do dnia... Tak mi najłatwiej poogarniać w uwagach zaświadczenia te wszystkie protokoły i decyzje co potem i tak słuszny ślad zostawia w rejestrze badań. Cytuj
wolf Napisano 15 Listopad 2016 Napisano 15 Listopad 2016 Czy komuś jeszcze Stacja SQL gubi datę ważności TDT? Wpisuję wszystkie pola, a po zatwierdzeniu robi się puste pole ważności decyzji Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 16 Listopad 2016 Napisano 16 Listopad 2016 Dziś poszła aktualizacja (nowa wersja), która naprawi ten problem ... Przepraszam za kłopot Cytuj
wiesław Napisano 22 Luty 2017 Napisano 22 Luty 2017 Jak dokonać korekty po zatwierdzeniu wpisu TDT np. gazu ,wpisałem małymi literami i nie mogę poprawić na duże Cytuj
Paprock Napisano 22 Luty 2017 Napisano 22 Luty 2017 A jakby usunąć przez korektę załącznik w całości i wklepać od podstaw nowy. Cytuj
IVVO Napisano 23 Luty 2017 Autor Napisano 23 Luty 2017 Jak dokonać korekty po zatwierdzeniu wpisu TDT np. gazu ,wpisałem małymi literami i nie mogę poprawić na dużeKliknij na UDT/TDT - z boku zobaczysz "ołówek" - edytuj wpis jak chcesz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi