Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Po aktualizacji - co piszecie w UDT/TDT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj pokazała się nowa aktualizacja do SQL - zmienił się sposób wpisywania protokołów - doszły podesty itd.. Co wpisujecie w pozycji Nr protokołu i Nr decyzji jeśli na tych starszych decyzjach tego nie ma - ja osobiście BRAK - i na razie jest lekki problem bo nie drukuje daty ważności decyzji na zaświadczeniu - wpisałem ją w uwagach. Norcom już nad tym pracuje

Napisano

Całość składa się z takich pozycji:

Data wystawienia - wiadomo

NR protokołu - brak

Data Decyzji - wiadomo

Nr decyzji - brak

Data ważności - wiadomo

Dotyczy to decyzji UDT bo w TDT wszystko jest.

Do tej pory wpisywałem jeszcze nr ewidencyjny N87....... Teraz za bardzo nie ma na to miejsca

Napisano

No decyzje UDT są nienumeriowane i takie długo jeszcze funkcjonować będą albo i zawsze.

Nie ma żadnego obowiązku korzystania z udogodnień systemowych.

Ja tam jadę najczęściej wszystko po swojemu z ręki, że pojazd wyposażony w części tylnej/przedniej w urządzenia takie a takie (rampa, winda, kosz, podnośnik) dopuszczone do eksploatacji decyzją prezesa/dyrektora numer/bez numeru z dnia... ważną do dnia...

Wraz z decyzją okazano protokół numer/bez numeru z dnia... do dnia...

Tak mi najłatwiej poogarniać w uwagach zaświadczenia te wszystkie protokoły i decyzje co potem i tak słuszny ślad zostawia w rejestrze badań.

• 2 weeks later...
Napisano

Czy komuś jeszcze Stacja SQL gubi datę ważności TDT?

Wpisuję wszystkie pola, a po zatwierdzeniu robi się puste pole ważności decyzji :(

Napisano

Dziś poszła aktualizacja (nowa wersja), która naprawi ten problem ...

Przepraszam za kłopot :-)

• 3 months later...
Napisano

Jak dokonać korekty po zatwierdzeniu wpisu TDT np. gazu ,wpisałem małymi literami i nie mogę poprawić na duże

Napisano

A jakby usunąć przez korektę załącznik w całości i wklepać od podstaw nowy.

Napisano
Jak dokonać korekty po zatwierdzeniu wpisu TDT np. gazu ,wpisałem małymi literami i nie mogę poprawić na duże
Kliknij na UDT/TDT - z boku zobaczysz "ołówek" - edytuj wpis jak chcesz

5ae1a7c1e2a6b_Beztytuu_Ink_LI.jpg.1ed4975ad3f85bd7d15fc4dbc70d99b0.jpg