Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Egzamin po zdanym egzaminie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy to w ogóle możliwe aby zdawać egzamin raz jeszcze po pomyślnym zdaniu egzaminu?

Zaświadczenie wydane i ponowne przystąpienie do sesji? Słyszeliście o czymś takim i to w dość krótkim czasie.

Napisano

Prawdopodobnie i inni (i ja) co nie mieli śmiałości dopytać tak jak Ty to zrobiłeś. ;)

Napisano

A ja chyba rozumiem, tylko co odpowiedzieć, skoro nie słyszałem o takim przypadku.

Zapewne koledze Sławkowi chodziło o to, np. zdałem egzamin, otrzymałem pismo z TDT o pozytywnym zdaniu egzaminu, przesłali mi zaświadczenie, a następnie otrzymałem list z kolejną wyznaczoną datą na egzamin.

Napisano
przesłali mi zaświadczenie, a następnie otrzymałem list z kolejną wyznaczoną datą na egzamin.

Bo zdał za pierwszym razem, a zapisał się na trzy terminy do przodu :evil:

Napisano

Dokładnie kolega Sławek widać zadowolony że zdał i zapomniał pisemko wysłać o rezygnacje z pozostałych terminach egzaminów do TDT

Napisano

A ten zapis na egzamin nie jest czasem wniesieniem opłaty uwarunkowany.

Coś mi nie pasi zapisać się kilkukrotnie na egzamin i kilkukrotnie płacić. :?

Napisano
A ten zapis na egzamin nie jest czasem wniesieniem opłaty uwarunkowany.

Do wypełnionego wniosku, o dopuszczenie do egzaminu kwalifikacyjnego prosimy dołączyć kserokopię dowodu uiszczenia opłaty za egzamin kwalifikacyjny.

Nie wiesz że Polak potrafi , do dwóch wniosków te same ksero .
Napisano
zapisał się na trzy terminy do przodu :evil:

No nie wiem. Jak ja zdawałem parę lat temu i chciałem zapisać się do przodu to pani z TDT powiedziała że nie ma takiej opcji. Najpierw muszę oblać wyznaczony egzamin żeby zapisać się na kolejny. Może teraz jest inaczej.

Napisano

Spróbuje wytłumaczyć jak potrafię (może być ciężko a do końca nie wiem o co też chodzi)

Spotkałem znajomego z kursu i opowiadał mi że ma taki właśnie nietypowy problem, a że jest ciekawy to może Wy znacie odpowiedź.

Gość zdał egzamin, był na kursie i ma staż, jak składał dokumenty po wpis to usłyszał że data egzaminu nie może być wcześniejsza niż data zaświadczenia z kursu oraz przed wymaganym stażem. Jakoś tak, w każdym razie rada była taka aby zdawał jeszcze raz egzamin bo wtedy zaświadczenia z egzaminu będzie po dacie zaświadczenia z kursu.

Fakt był jakiś problem że niektórym wystawiono zaświadczenie ale jakieś błędy były i je poprawiali więc pewnie stąd różnica w datach.

Problem dziwny i chyba nietypowy.

Napisano

A gdzie jest napisane, że kurs ma być przed egzaminem?

Przecież kurs nie jest wymogiem przystąpienia do egzaminu, tylko uzyskaniem uprawnień :!:

O stażu nie wspomnę :oops:

Tak by było logicznie, ale biorąc pod uwagę uzasadnienia z legislacji - jest to nadinterpretacja urzędnicza.

Z którą osobiście się zgadzam, ale nie ma podstaw prawnych.

Napisano

Mam takie samo zdanie jak Ty, lecz urzędnik twierdzi że egzamin ma być na samym końcu i ta data ma być jako ostatnia.

Nie wiem co on zrobi, ale ja osobiście doradzałem mu odwołanie do SKO, choć wydaje mi się że z uwagi na fakt iż ta sama osoba potem kontroluje stacje tego nie zrobi.

Napisano
osobiście doradzałem mu odwołanie do SKO

Albo odwołanie do SKO albo "zamieszkanie" w innym powiecie.