slawek78 Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 czy to w ogóle możliwe aby zdawać egzamin raz jeszcze po pomyślnym zdaniu egzaminu? Zaświadczenie wydane i ponowne przystąpienie do sesji? Słyszeliście o czymś takim i to w dość krótkim czasie. Cytuj
markes30 Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 Czy tylko ja nie rozumiem o co pyta Sławek? Cytuj
aboz Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 Jak widać po ilości odpowiedzi, nie tylko Ty Cytuj
Paprock Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 Prawdopodobnie i inni (i ja) co nie mieli śmiałości dopytać tak jak Ty to zrobiłeś. Cytuj
Prospector Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 A ja chyba rozumiem, tylko co odpowiedzieć, skoro nie słyszałem o takim przypadku. Zapewne koledze Sławkowi chodziło o to, np. zdałem egzamin, otrzymałem pismo z TDT o pozytywnym zdaniu egzaminu, przesłali mi zaświadczenie, a następnie otrzymałem list z kolejną wyznaczoną datą na egzamin. Cytuj
ketiw38 Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 przesłali mi zaświadczenie, a następnie otrzymałem list z kolejną wyznaczoną datą na egzamin. Bo zdał za pierwszym razem, a zapisał się na trzy terminy do przodu Cytuj
jarek1 Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 Dokładnie kolega Sławek widać zadowolony że zdał i zapomniał pisemko wysłać o rezygnacje z pozostałych terminach egzaminów do TDT Cytuj
Paprock Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 A ten zapis na egzamin nie jest czasem wniesieniem opłaty uwarunkowany. Coś mi nie pasi zapisać się kilkukrotnie na egzamin i kilkukrotnie płacić. Cytuj
DARIO64 Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 A ten zapis na egzamin nie jest czasem wniesieniem opłaty uwarunkowany. Do wypełnionego wniosku, o dopuszczenie do egzaminu kwalifikacyjnego prosimy dołączyć kserokopię dowodu uiszczenia opłaty za egzamin kwalifikacyjny.Nie wiesz że Polak potrafi , do dwóch wniosków te same ksero . Cytuj
Demart Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 zapisał się na trzy terminy do przodu No nie wiem. Jak ja zdawałem parę lat temu i chciałem zapisać się do przodu to pani z TDT powiedziała że nie ma takiej opcji. Najpierw muszę oblać wyznaczony egzamin żeby zapisać się na kolejny. Może teraz jest inaczej. Cytuj
slawek78 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 Spróbuje wytłumaczyć jak potrafię (może być ciężko a do końca nie wiem o co też chodzi) Spotkałem znajomego z kursu i opowiadał mi że ma taki właśnie nietypowy problem, a że jest ciekawy to może Wy znacie odpowiedź. Gość zdał egzamin, był na kursie i ma staż, jak składał dokumenty po wpis to usłyszał że data egzaminu nie może być wcześniejsza niż data zaświadczenia z kursu oraz przed wymaganym stażem. Jakoś tak, w każdym razie rada była taka aby zdawał jeszcze raz egzamin bo wtedy zaświadczenia z egzaminu będzie po dacie zaświadczenia z kursu. Fakt był jakiś problem że niektórym wystawiono zaświadczenie ale jakieś błędy były i je poprawiali więc pewnie stąd różnica w datach. Problem dziwny i chyba nietypowy. Cytuj
ketiw38 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 A gdzie jest napisane, że kurs ma być przed egzaminem? Przecież kurs nie jest wymogiem przystąpienia do egzaminu, tylko uzyskaniem uprawnień O stażu nie wspomnę Tak by było logicznie, ale biorąc pod uwagę uzasadnienia z legislacji - jest to nadinterpretacja urzędnicza. Z którą osobiście się zgadzam, ale nie ma podstaw prawnych. Cytuj
slawek78 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 Mam takie samo zdanie jak Ty, lecz urzędnik twierdzi że egzamin ma być na samym końcu i ta data ma być jako ostatnia. Nie wiem co on zrobi, ale ja osobiście doradzałem mu odwołanie do SKO, choć wydaje mi się że z uwagi na fakt iż ta sama osoba potem kontroluje stacje tego nie zrobi. Cytuj
michal_k Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 osobiście doradzałem mu odwołanie do SKO Albo odwołanie do SKO albo "zamieszkanie" w innym powiecie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi