pabel55 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Wystający element z pojazdu poza obrys boczny(ok.10cm)Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu.Czy pojazd możę być dopuszczony do ruchu. Cytuj
Paprock Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu. - elastyczne, gumowe, plastikowe, czy sztywne metalowe??? Cytuj
DARIO64 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu Zastanawiam się co to za twór ,chyba jakaś samoróbka. Osobiście tego nie widzę . Cytuj
Paprock Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 To ja mam takie coś co wraz z bieżącym tematem bardziej się nadaje do działu "Dodatkowe elementy pojazdu a BTP": Cytuj
adam1501 Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 "...6. Ładunek wystający poza płaszczyzny obrysu pojazdu może być na nim umieszczony tylko przy zachowaniu następujących warunków: 1) ładunek wystający poza boczne płaszczyzny obrysu pojazdu może być umieszczony tylko w taki sposób, aby całkowita szerokość pojazdu z ładunkiem nie przekraczała 2,55 m, a przy szerokości pojazdu 2,55 m nie przekraczała 3 m, jednak pod warunkiem umieszczenia ładunku tak, aby z jednej strony nie wystawał na odległość większą niż 23 cm;..." PoRD art. 61 Cytuj
Paprock Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 No a czemu ma służyć przywołanie tego przepisu, w którym mowa jest o ładunku i tylko o ładunku, a nie o spawanych konstrukcjach mocowanych do lewej strony nadwozia. Cytuj
adam1501 Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Bo wg mnie jest to ładunek tego pojazdu, który jest w taki, czy inny sposób zamocowany do pojazdu. Cytuj
Paprock Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Pan Szklarz przewozi tym okna. Ładunkiem są okna. Akurat jak cykałem fotkę auto stało opróżnione. Bez ładunku, bez okien. Mam też coś w zbiorach na przewóz dzika albo innego upolowanego truchła. Znajdę to wkleję pod ocenę czy to też ładunkiem będzie. O proszę poniżej na focie, czy to ładunek, bagażnik na dzika, a może rowerowa platforma? Cytuj
Paprock Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 No! A jak rozłoży ten kosz w poziomie to około metra będzie odstawał od zderzaka! I jeszcze taką ciekawą zbliżoną do trójkąta przedłużka ma ten wynalazek. Nie wiem, może na coś większego w sensie zwierza dłuższego... rogaty jeleń, łoś, żubr? Nie. Żubr to nie. Żubr w butelkach jest. Spadną z tego koszyka i potłuką się tylko. Cytuj
piter1973 Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 szklarz na Badanie przyjedzie bez bagażnika . z bagażnikiem bym nie przepuścił za wystające krawędzie i brak widoczności w lewym lusterku, Chyba ,że to pojazd specjalny... Cytuj
Paprock Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 Nie jest powiedziane, że to nie są auteczka tego samego magika. Chociaż ten od szyb gdzieś mi ostatnio przepadł z osiedla. No i tak jakoś zaburzyło mnie hasło "specjalny". Cytuj
DARIO64 Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 jak rozłoży ten kosz Widziałem takiego ze "sztywnym" . Cytuj
danielg539 Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 Ten "sztywny"to był w "opakowaniu" czy bez? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi