Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wystający element z pojazdu poza obrys boczny(ok.10cm)Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu.Czy pojazd możę być dopuszczony do ruchu.

Napisano
Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu.
- elastyczne, gumowe, plastikowe, czy sztywne metalowe???
Napisano
Są to wypusty do podłączenia węży wodnych.Element stały nie demontowany,,umieszczony z prawej strony pojazdu

Zastanawiam się co to za twór ,chyba jakaś samoróbka. Osobiście tego nie widzę .

Napisano

To ja mam takie coś co wraz z bieżącym tematem bardziej się nadaje do działu "Dodatkowe elementy pojazdu a BTP":

Szklarz.gif.84ada68b0910a79ef8b6b2a92a148929.gif

Napisano

"...6. Ładunek wystający poza płaszczyzny obrysu pojazdu może być na nim umieszczony tylko przy zachowaniu następujących warunków:

1) ładunek wystający poza boczne płaszczyzny obrysu pojazdu może być umieszczony tylko w taki sposób, aby całkowita szerokość pojazdu z ładunkiem nie przekraczała 2,55 m, a przy szerokości pojazdu 2,55 m nie przekraczała 3 m, jednak pod warunkiem umieszczenia ładunku tak, aby z jednej strony nie wystawał na odległość większą niż 23 cm;..." PoRD art. 61

Napisano

No a czemu ma służyć przywołanie tego przepisu, w którym mowa jest o ładunku i tylko o ładunku, a nie o spawanych konstrukcjach mocowanych do lewej strony nadwozia.

Napisano

Bo wg mnie jest to ładunek tego pojazdu, który jest w taki, czy inny sposób zamocowany do pojazdu.

Napisano

Pan Szklarz przewozi tym okna. Ładunkiem są okna. Akurat jak cykałem fotkę auto stało opróżnione. Bez ładunku, bez okien.

Mam też coś w zbiorach na przewóz dzika albo innego upolowanego truchła.

Znajdę to wkleję pod ocenę czy to też ładunkiem będzie. ;)

O proszę poniżej na focie, czy to ładunek, bagażnik na dzika, a może rowerowa platforma?

5ae1a7a059cef_Baganiknadzika.gif.27cd3439a23b99f58534acad0907f7a9.gif

Napisano

No! A jak rozłoży ten kosz w poziomie to około metra będzie odstawał od zderzaka!

I jeszcze taką ciekawą zbliżoną do trójkąta przedłużka ma ten wynalazek. Nie wiem, może na coś większego w sensie zwierza dłuższego... rogaty jeleń, łoś, żubr?

Nie. Żubr to nie. Żubr w butelkach jest. Spadną z tego koszyka i potłuką się tylko. :|

:evil:

Napisano

szklarz na Badanie przyjedzie bez bagażnika . z bagażnikiem bym nie przepuścił za wystające krawędzie i brak widoczności w lewym lusterku, Chyba ,że to pojazd specjalny...

Napisano

Nie jest powiedziane, że to nie są auteczka tego samego magika. :x

Chociaż ten od szyb gdzieś mi ostatnio przepadł z osiedla.

No i tak jakoś zaburzyło mnie hasło "specjalny". 8/