Skocz do zawartości

Koniec produkcji kultowego samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeden z najpopularniejszych rosyjskich samochodów, "Wołga", odchodzi do historii. Jego produkcja ma trwać jeszcze tylko rok - poinformował właściciel firmy GAZ, Oleg Dierepaska.Jego zdaniem Wołga nie spełnia już współczesnych standardów. "To samochód, który był nowoczesny w końcu lat 50." - powiedział Dierepaska.

Media przypominają, że w Związku Radzieckim "Wołga" uchodziła za samochód luksusowy. Mogli sobie na nią pozwolić działacze partyjni czy znani artyści, a zwykli obywatele mogli o niej tylko pomarzyć.

źródło www.onet.pl

Napisano

Pamiętam, jak uciekałem wieczorami do domku na hasło "czarna Wołga jedzie". :lol: To były czasy ... !!! Łza się w oku kręci ... :mrgreen:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Pamiętam, jak uciekałem wieczorami do domku na hasło "czarna Wołga jedzie". :lol: To były czasy ... !!! Łza się w oku kręci ... :mrgreen:

I tu Ci przyznam racje. Człowiek był młody, nie miał innych problemów tylko tą czarną wołgę. Co ja bym nir oddał aby powrócić do tych szczenięcych lat. To były czasy :oops:

:D Darek

Napisano
Co ja bym nir oddał aby powrócić do tych szczenięcych lat.

Ja też. Ja też.

To były czasy

Ale nie do "tych" czasów. Wolałbym mieć teraz naście lat, w tej rzeczywistości.

Napisano

Ma się rozumieć szczenięcy wiek i rozum obecny tylko aby czasy były wtedy inne :P

:D Darek

Napisano

Ja nie mam żadnego ale - wróciłbym i do tamtych czasów, i z tamtym rozumem i doświadczeniami ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]