KACZY Napisano 31 Grudzień 2016 Share Napisano 31 Grudzień 2016 Witam ponownie.Trafił dzisiaj do mnie na badanie pierwszy raz pojazd typu buggy PGO bugxter nr homologacji e4 2002/24 0287/00 .Numer vin ma wybity na tabliczce ok 2,5 cm x 15 cm przyspawanej punktowo do jednej z rurek ramy.Pojazd zarejestrowany. W Polsce trzy przeglądy .Nie miałem do tej pory do czynienia z takim pojazdem i nie wiem czy ten sposób umieszczania nr vin jest tu stosowany.Pomijam fakt braku jakiejkolwiek tabliczki znamionowej. Chciałem dodać zdjęcie ale nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 31 Grudzień 2016 Share Napisano 31 Grudzień 2016 A tak z ciekawości dopytam, choć to bez większego znaczenia, jak toto zostało zarejestrowane, jako auto, motor, traktor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 31 Grudzień 2016 Share Napisano 31 Grudzień 2016 Vin i TZ powinny być obok siebie. ITS podaje "Na prawej podłużnicy ramy pojazdu". Jeśli tabliczka z VIN-em jest na stałe przymocowana do ramy i nie budzi zastrzeżeń (wygląda na rozwiązanie fabryczne) to można uznać. Czasem technologia nabijania numeru nie daje możliwości umieszczenia go bezpośrednio na ramie, stąd może być takie rozwiązanie. jak toto zostało zarejestrowane, jako auto, motor, traktor???Z homo wychodzi L7e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 31 Grudzień 2016 Share Napisano 31 Grudzień 2016 Tylko po tych cyferkach "2002/24" mogę sobie rozszyfrować i to przez Googla a nie Patronat, że to coś z kategorii L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KACZY Napisano 31 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2016 Paprock, z tego co pamiętam samochodowy inny kategorii nie pamiętam. Aboz,numer na blaszce widać ,że jest fabryczny przyspawany właśnie na prawej rurce nazwijmy to podłogowej zewnętrznej czyli wygląda na to ,że tak jest faktycznie.Oczywiście brak tabliczki i tak "N" i wykonanie zastepczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi