alexas1 Napisano 17 Styczeń 2017 Napisano 17 Styczeń 2017 Koledzy może ktoś orientuje się gdzie można zrobić uprawnienia rzeczoznawcy samochodowego i jak długo trwa taki kurs? Pozdrawiam Cytuj
Paprock Napisano 17 Styczeń 2017 Napisano 17 Styczeń 2017 Za dużo nie wiem, ale jest tu taki jeden... W każdym razie to proces dość rozciągnięty w czasie, a na pewno dłuższy od zdobycia uprawnień diagnosty. Chociaż jak się dobrze zastanowić, to niektórym zdać egzamin po kursie też długo wychodzi. No tak to już bywa jak się na dziwne pytania trafia i wymagającą komisję. Cytuj
Prospector Napisano 18 Styczeń 2017 Napisano 18 Styczeń 2017 http://praca.money.pl/poradniki/artykul/jak-zostac-rzeczoznawca-samochodowym,16,0,1984784.html Przecież wujek google nie gryzie. Wiadomo, że lepiej pogadać z kimś kto już jest rzeczoznawcą, ale tak do zapoznania z tematem, poczytać można. Cytuj
wojtek1k Napisano 8 Marzec 2017 Napisano 8 Marzec 2017 Co za pierdoły piszą w "money" - kolego napisz na prv - to ci wszystko opisze. Cytuj
konczer Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 TO nie pierdoły, jest firma która taka drogę oferuje. Koszt też się pokrywa, kończy się to certyfikatem z listą ministra. Cytuj
wojtek1k Napisano 21 Marzec 2017 Napisano 21 Marzec 2017 hehe, dajcie spokój zapraszam na prv wszystko wyjaśnię - i w cale nie trzeba worka pieniędzy pozdrawiam diagnostów PS. certyfikat jest potrzebny tylko do nr VIN i do zabytku - to teraz pytanie: czy warto go mieć? informuję że można być rzeczoznawcą bez "certyfikatu". Koniec mojej wypowiedzi -zainteresowanych proszę o prv. bo tutaj jest za dużo "mądrali" nic niewiedzących o temacie, jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj
aboz Napisano 21 Marzec 2017 Napisano 21 Marzec 2017 PS. certyfikat jest potrzebny tylko do nr VIN i do zabytku - to teraz pytanie: czy warto go mieć? informuję że można być rzeczoznawcą bez "certyfikatu".Tak, tak. Mina klienta, który wyrzucił pieniądze w błoto bo był u "rzeczoznawcy" bez numeru od ministra bezcenna. Skoro inni są "mądrale" to przypomnij nam oświecony co na to PORD. Cytuj
wojtek1k Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 No własnie Kolego przeczytaj PORD i co tam jest napisane? Własnie to, że certyfikat jest potrzebny do VINu i zabytku. Do UC lub ubezpieczalni itd. nie jest potrzebny certyfikat. heheh Jakoś piszę ... i nikt w błoto niczego nie wyrzuca, i nikt mi nie zakwestionował żadnej opinii, a ponoszenie kosztów certyfikatu jest czasem niepotrzebne, znam rzeczoznawców - biegłych sądowych - co nie mają certyfikatu i żyją hehehe proponuję "bycie" rzeczoznawcą bez certyfikatu - na początek, a później jak ktoś chce - to śmiało - robić certyfikat ...i tak jak myślałem - zaraz będą głosy "znawców tematu" ......i się nie pomyliłem. ....dlatego tych naprawdę zainteresowanych proszę o kontakt na prv pozdrawiam rzeczoznawców z certyfikatem .....i tych "bez" oraz diagnostów i oczywiście "znawców tematu" Cytuj
Paprock Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 Japonia...? Korea...?? Pietrek Żyła...??? No ale Pietrek to pierwszą klasę trzyma! Cytuj
michal_k Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 Własnie to, że certyfikat jest potrzebny do VINu i zabytku. Do ustalenia danych również. Bez wpisu na listę ministerstwa nie jest się rzeczoznawcą samochodowym, o którym mowa w PORD - i tyle. Cytuj
wojtek1k Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 A czy do rekonstrukcji wypadków potrzebny jest rzeczoznawca z certyfikatem o którym mowa w PORD? Cytuj
blakop Napisano 24 Marzec 2017 Napisano 24 Marzec 2017 Ojej wielkie halo. Wiadomo, że certyfikat jest wymagany na gruncie PoRD, a do innych spraw niekoniecznie. Jest mnóstwo spraw związanych z wycenami (leasingi, ubezpieczenia) gdzie nie jest potrzebny certyfikat, a są to największe i w miarę regularne pieniądze. Do przypadków przewidzianych PoRD już tak, a jest to więcej niż ustalenie nr VIN. Z kolei do "zabytku" badania rzeczoznawcy jeśli na potrzeby konserwatora wymagane to i tak są bezprawne. A jak na potrzeby badania i tak "certyfikat" potrzebny właśnie. Zatem bez wątpienia można się zgodzić z tezą, że: proponuję "bycie" rzeczoznawcą bez certyfikatu - na początek, a później jak ktoś chce - to śmiało - robić certyfikat Natomiast co do reszty to raczej bajki właśnie Cytuj
bartekacprzak Napisano 4 Maj 2017 Napisano 4 Maj 2017 Temat podobny http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=17085 Cytuj
kurant2000 Napisano 27 Sierpień 2017 Napisano 27 Sierpień 2017 Napewno jest możliwość w Szczecinie Na ul Klonowica i nie pamietam ale kurs chyba trwa 6 miesięcy. Pozdrawiam Cytuj
Tom69 Napisano 17 Listopad 2020 Napisano 17 Listopad 2020 Jak zostać rzeczoznawcą bez certyfikatu , proszę o pomoc Cytuj
adamos Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 Żeby zostać rzeczoznawcą, trzeba co najmniej umiejętnie przeszukiwać ogólnodostępną wiedzę... Co znaczy bez certyfikatu? 1 Cytuj
Mecher Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 Może bez wpisu na listę ministerstwa ? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 12 godzin temu, Tom69 napisał: Jak zostać rzeczoznawcą bez certyfikatu ma wyższe wykształcenie, ukończyła studia podyplomowe w zakresie wyceny nieruchomości, odbyła praktykę w zakresie wyceny nieruchomości lub posiada doświadczenie zawodowe na stanowisku związanym z wyceną nieruchomości, przeszła z wynikiem pozytywnym postępowanie kwalifikacyjne, w tym zdała egzamin. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=jak+zostać+rzeczoznawcą Cytuj
dominik_z Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 Teraz lepiej napisać na forum i czekać aż ktoś poda gotowe na tacy. Skoro zadajesz pytanie na forum to jaki problem podzwonić do stowarzyszeń i zapytać? Tak poza tym w tej pracy w dużej mierze rozchodzi się o szukanie informacji Cytuj
Rafi90 Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 Orientowałem się w temacie i jeśli nie będziesz na liście ministerstwa , ani nie będziesz miał znajomości żeby się wkręcić np do PZM to nie licz na dobrą kasę i dobre zlecenia. Też się zastanawiałem czy zainwestować kasę ale ostatecznie odpuściłem. Dość zamknięte grono starszych Panów , do którego trudno się dostać. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 9 minut temu, Rafi90 napisał: Dość zamknięte grono starszych Panów , do którego trudno się dostać. Widziałem podobnie w telewizji w sejmie jak dostępu broniła straż😉 1 Cytuj
Rafi90 Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 49 minut temu, Grzegorz Łódź napisał: Widziałem podobnie w telewizji w sejmie😉 Podobna klika tu występuje i tez ciężko wbić się w to grono Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 18 Listopad 2020 Napisano 18 Listopad 2020 Rafi90 nie dramatyzuj. Sam do najmłodszych też nie należysz 😋 To odnośnie tego Godzinę temu, Rafi90 napisał: grono starszych Panów 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi