Norbert Jezierski Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Tutaj kompletnie nie mam swoich typów - mogę jedynie przypuszczać, że jest to Norton AV 2004/2005 - ale czy mam rację ? Ja - osobiście - od kilku już lat jestem zwoelennikiem polskiej myśli i polskich twórców oprogramowania i pracuję z MkS_Vir'em - obecnie 2005. I jestem bardzo zadowolony A Wy ? Czekam na posty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Norton myśle, że jest bardzo dobrym produktem tyle tylko, że strasznie zjada zasoby co przy słabszym sprzęcie powoduje duże spowolnienie . W pracy NOD32, nie obciąża zbytnio kompa całkiem dobry. W domu po ostatnim buszowaniu na stronach hakerskich ze sporą liczbą trojanów , poradził sobie tylko MKS, choć nie do końca. Prywatnie moim faworytem jednak jest MKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Panda Titanium 2005 i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Ja używam NAV 2005. Fakt, trochę pamięci pożera ale dla mnie jest najwygodniejszy. Inna sprawa ,ze mimo zainstalowania antywirusa i firewall'a czasem trzeba przeczesać system jakimś ad-aware'e lub innym Hi-jack'em. Nawet kiedy nie odwiedza sie stron warezowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Dla osób poszukujących przyzwoitego i darmowego - do domowych potrzeb - antywirusa, podaje przepis na takowy. Znalazłem go na jednym z forów dyskusyjnych: Witam i ja, Znam lepszy antivirek, a mianowicie: wejść na stronkę www.nod32.pl - pobrać wersję testową, uwzględniając swój system, na dysk - zainstalować po uprzednim przestawieniu roku na np 2010 - i restarcie kompa, po którym należy przestawić rok na 2005. Wten prosty sposób mamy darmowe testowanie i pełne wszelkie aktualizacje b.dobrego antivirka NOD32 przez 5 lat. Używam go od ponad miesiąca i jestem b.zadowolony. Ps. Ja jestem również zadowolony z tego antywirusika. Poleciłem go już kilku znajomym. Może nie jest ideałem, ale - czy są ideały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smieszekk Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Jeżeli chodzi o domowe anty-viry to polecił bym Avast home edition, bardzo dobry a nie obciąża pamięci, a pozatym warto postawić sobie firewall-a najlepiej sprzętowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Firewall sprzętowy - od razu mówię - polecam przede wszystkim jako zabezpieczenie komputerów firmowych (np. SKP). Dziwię się ludziom, którzy nie potrafią wydać kilku (ok. 280,- brutto) złotych na profesjonalne zabezpieczenia. Ale cóż tam - ludzie podobno dzielą się na tych, którzy stracili dane, i na tych - którzy je stracą. I uwaga !!! Przynalażność do grupy pierwszej nie zwalnia od przynależności do grupy nr 2 Wyobraźcie sobie Panowie, że nie które SKP w ogóle nie robią kopii bezpieczeństwa swoich danych !! Trudno to nazwać inzcej niż głupotą - niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 22 Czerwiec 2005 Share Napisano 22 Czerwiec 2005 Już nawet mniej wydasz ! D-Link DSL-504T kupisz na necie poniżej 200 PLN. Wszystkim to poradze tylko zabezpieczenie sprzętowe (widać w necie IP Routera) i nic nikt tam nie wywinie, i jeszcze lepiej użytkownik z ograniczonym dostępem (nie gość) i lecą same informacje "nie można zainstalować programu" itp ! No i polecam sprawdzać które porty są otwarte i na nasłuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 W takim razie nie pozostaje nic innego tylko poczekać na łatę od MS, albo aktualizację narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania Ok, więcej o Symantecu pisać nie będę. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 Ok, więcej o Symantecu pisać nie będę. Sorry. Nie żartuj !! Toż to już własnego zdania na tym forum nie można przedstawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 ...a bo ja tak wszystko biorę do siebie...z taką pewną nieśmiałością zerkałem w panel kontrolny czy jakieś ostrzeżenie przybyło, bo Symantec u naczelnego jest be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 Hmmmmm, zostanowię się nad tymi ostrzeżeniami ... A tak serio - Symantec strasznie przymula system - poza tym jest chyba nienajgorszy. A nie wszyscy moi klienci maja najnowocześniejszy sprzęt .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 W słabszym sprzęcie symantec przejada całą moc i nie polecam. Z testowanych MKS i całkiem dobrze NOD32 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1962 Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Jedynym zabezpieczeniem przed wirusami jest chyba nie korzystanie z internetu, ale w XXI wieku to niemożliwe, czlowiek cofnol by się w czasie,napiszcie z jakich antywirusów korzystacie .Pozdarawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Jedynym zabezpieczeniem przed wirusami jest chyba nie korzystanie z internetu,ale w XXI wieku to niemożliwe, czlowiek cofnol by się w czasie,napiszcie z jakich antywirusów korzystacie .Pozdarawiam. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 nie rozwijając wątku o antywirusach - tez uważam że symantec nie jest zły /gdyby nie to mulenie kompa/ ostanio testowałem avasta i niestety puścił jakies świństwo i pozostało zrobić format dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Ok. to może przenieśmy wymianę poglądów do działu , który zasugerował Berecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Testowałem Noda32,MKS'a,Pandę i Avasta. I faktem jest,że te programy są znacznie mniej wymagające od kombajnu Nortona. Dlatego instaluję je w komputerach o średnich osiągach. Ale tylko on wyłapuje mi większość śmiecia. Mam 1.5 GB pamięci ram przy czym wszystkie aplikacje tego programu uruchamiane w tle wciągają mi 100 MB. To dużo. Przy czym łażąc po najdalszych zakątkach netu chcę mieć pewność, że nie załapię jakiegoś dziwnego badziewia, a przy tych pierwszych prg, które wymieniałem na początku, miało to czasami miejsce. Dodatkowo, kiedy mam uruchomione aplikacje P2P to załączam PeerGuardian'a . Natomiast jeśli przytrafi mi się jakiś śmieć to do jego usunięcia używam HiJack'a , z którego to log wklejam na tę stronę i mając jak na dłoni wpis w rejestrze gdzie się zagnieździł, eksmituję badziewiaka w kosmos. A dla tych co nie trawią nortona polecam bardzo dobry, darmowy nawet w zastosowaniach komercyjnych, w firmach Jetico Personal Firewall 1.0.1.61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 Przerzuciłem wszystko do właściwego wątku - dalej można to dyskutować o antywirach Niestety - odrobinkę przemieszałem posty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Posiadam Nortona AntyWirus jest świetny ale bardzo spowalnia pracę kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Przetestowałem duzo antywirusów.Obecnie mam Kasperskyego jest bardzo dobry(na kompie domowym) w pracy Norton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 27 Luty 2006 Autor Share Napisano 27 Luty 2006 Czytaliście ? No to poczytajcie !! Nie wiedziałem, że tam tyle zawirowań było ... http://forum.arcabit.pl/viewtopic.php?t=130 i druga część: http://forum.arcabit.pl/viewtopic.php?t=126 Tak na zakończenie stara życiowa prawda - a raczej dwie: A. hien było zawsze dużo ... B. każdą, nawet najlepszą firmę, można rozwalić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Że źle się dzieje w tej firmie przekonałem się gdy zobaczyłem ten komunikat: http://www.mks.com.pl/ogloszenia.php?id=33. Twój link potwierdza, że jedna z najlepszych firm komputerowych w kraju chyli się ku upadkowi. Szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 PC World Komputer i firma AV-Test przeprowadziła test programów antywirusowych i oto jego wyniki: 1.BitDefender 9 Standard + Wydajność: bardzo dobra + Obsługa: bardzo łatwa + Funkcjonalność: bardzo dobra Ocena PCW: 92 2.McAfee VirusScan 2006 + Wydajność: bardzo dobra + Obsługa: bardzo łatwa + Funkcjonalność: bardzo dobra Ocena PCW: 87 3.Kaspersky Lab Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0 + Wydajność: bardzo dobra + Obsługa: łatwa + Funkcjonalność: dobra Ocena PCW: 85 4.F-Secure Anti-Virus 2006 + Wydajność: bardzo dobra + Obsługa: łatwa + Funkcjonalność: dobra Ocena PCW: 83 5.Symantec Norton AntiVirus 2006 Wydajność: dobra + Obsługa: łatwa + Funkcjonalność: dobra Ocena PCW: 80 6.Panda Software Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware + Wydajność: bardzo dobra + Obsługa: łatwa + Funkcjonalność: bardzo dobra Ocena PCW: 79 7.AntiVir Personal Edition Classic 6.32 + Wydajność: dobra + Obsługa: łatwa + Funkcjonalność: zadowalająca Ocena PCW: 78 8.Alwil Software Avast Home Edition 4.6 + Wydajność: Zadowalająca + Obsługa: bardzo łatwa + Funkcjonalność: dobra Ocena PCW: 77 9.Trend Micro PC-cillin Internet Security Security 2006 + Wydajność: zadowalająca + Obsługa: bardzo łatwa + Funkcjonalność: dobra Ocena PCW: 77 10.Grisoft AVG Free Edition 7.1 + Wydajność: zadowalająca + Obsługa: zadowalająca + Funkcjonalność: zadowalająca Ocena PCW: 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Od pół roku używam BitDefendera9. Pro Mało znany, ale jak widać skuteczny. Teraz, po ogłoszeniu wyników testów wiem ,że dobrze jem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi