olkazam33344 Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 Witajcie, jako początkujący diagnosta mam pytanie, i prosze o wyrozumiałość. jeśli będę zatrudniony jako diagnosta na pół etatu to czy mogę być również zatrudniony na innej stacji ? Właściwie czy moje "papiery diagnosty" zostają tam na stacji gdzie byłbym na pół etatu ? czy mógłbym normalnie mieć drugi etat na innej stacji ? ewentualnie na jednej stacji pół etatu a na drugiej cały etat czy jest to możliwe ? do przyjęcia zgodnie z prawem ? będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj
danielg539 Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 ewentualnie na jednej stacji pół etatu a na drugiej cały etat czy jest to możliwe ? do przyjęcia zgodnie z prawem ? Formalnie jak najbardziej jest to możliwe pod warunkiem, że dasz radę tyle godzin pracować. Cytuj
kowal Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 jako początkujący diagnosta tyle godzin pracować. nie za ostro zaczynasz tą pracę ....od razu z grubej rury .Abyś tylko za szybko się nie sparzył - ale próbuj twoja sprawa -życzę ci powodzenia. Cytuj
Psuj Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 czy mogę być również zatrudniony na innej stacji Oczywiście, że tak. czy moje "papiery diagnosty" zostają Twoje papiery zostają u Ciebie bo są Twoje a nie pracodawcy, pracodawcy dajesz kopię lub odpis. Cytuj
rurek777 Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 znam takiego co pracował na trzech skp. i dawał radę Cytuj
Logen Napisano 13 Kwiecień 2017 Napisano 13 Kwiecień 2017 Witam. Również mam pytanie odnośnie formy zatrudnienia. A mianowicie czy mając umowę jako mechanik samochodowy i posiadając uprawnienia diagnosty mogę wykonywać badania techniczne, czy najpierw muszę zmienić umowę na mechanik-diagnosta samochodowy? Czy jest to gdzieś uregulowane prawnie? Cytuj
ar Napisano 13 Kwiecień 2017 Napisano 13 Kwiecień 2017 Musisz być zatrudniony na umowę o pracę jako diagnosta. Cytuj
blakop Napisano 13 Kwiecień 2017 Napisano 13 Kwiecień 2017 Przepisy mówią, że badania wykonuje zatrudniony na stacji diagnosta... Cytuj
michal_k Napisano 13 Kwiecień 2017 Napisano 13 Kwiecień 2017 badania wykonuje zatrudniony na stacji diagnosta A mówią, kto to jest diagnosta? Może jest to mechanik, który w zakresie obowiązków ma również wykonywanie badań oraz posiada uprawnienia diagnosty? Jednak, by uniknąć późniejszych nieporozumień, najlepiej będzie sporządzić aneks do umowy. Cytuj
kowal Napisano 13 Kwiecień 2017 Napisano 13 Kwiecień 2017 na mechanik-diagnosta samochodowy? czyli chcesz być człowiekiem do wszystkiego -zastanów się kim chcesz być , bo dla mnie , albo jesteś mechanikiem i zasuwasz przy sprzęcie ,albo jesteś diagnostą i wykonujesz tylko badanie - bo takie podwójne stanowisko to jest po prostu wykorzystywanie pracownika i nie raz nie da się tego pogodzić .. i nigdy już nie zgodził bym się na taki rodzaj umowy -ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie i każdy jest kowalem swojego losu.. Cytuj
blakop Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 Tylko co ma robić diagnosta, jak jest powiedzmy na prowizji, a tu na stacji raptem dwa auta dziennie przy dobrych wiatrach? Dlaczego w międzyczasie nie ma sobie dorobić jeśli sam chce? Wolny wybór. Cytuj
ar Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 Blakop, mówisz tak, jakby normalnym było, że ty w czasie urzędowania w WK w czasie gdy nie ma petenta dorabiał byś myciem podłóg w tym samym urzędzie... Też wolny wybór? No daruj sobie... Cytuj
kowal Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 a tu na stacji raptem dwa auta dziennie a co mnie to interesuje -jak ktoś stawia stację podstawową w małej miejscowości gdzie są już dwie okręgowe np. i jeżeli zatrudnił mnie jako diagnostę to niech płaci jego problem ,albo zamknie interes . jak jest powiedzmy na prowizji' date='[/quote'] czyli system korupcyjny - bo nie liczy się jakość ,a ilość.dorabiał myciem podłóg w tym samym urzędzie Cytuj
Demart Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 Nic dodać nic ująć. Koniec kropka. Wszystko w temacie. Cytuj
blakop Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 Jasne... Lepiej zamknąć oczy i udawać, że wokół jest idealnie. Pełnie połowa z Was jest na prowizji hehe. To co - połowa z Was to element korupcjogenny? No to faktycznie trzeba Was pozamykać @ar - no gdyby to było dozwolone, to może by im tak dorabiał. Niestety ustawa trochę inaczej to reguluje. Znam wielu kolegów z WK, którzy oprócz tej pracy faktycznie dorabiają i w inny sposób - w tym w godzinach pracy. Sam zresztą też kiedyś tak miałem. W czasie "luźniejszym" wykonywałem coś na zlecenie również w ramach pracy w urzędzie, ale na osobną umowę i osobno płatne. Inna sprawa, że w WK o "luzy" trudno - na niektórych SKP wręcz przeciwnie. No i podstawowe pytanie - rozmawiamy o marzeniach wizjach, czy o realiach na dziś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi