Prospector Napisano 7 Kwiecień 2017 Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Cześć. Czy komuś kto pracuje na programie patronat zdarzyło się, aby wyszły dwie faktury o innych numerach, na te same dane i w tym samym badaniu ? Nie wiem czy jakiś zawias czy co się podziało. W historii widoczne są dwa numery, natomiast w badaniu widnieje jeden numer. Kolejna faktura w innym badaniu ma numer o jeden wyższy, tzn. nr 135 wręczona klientowi, 136 dobita do tego samego badania, 137 wręczona kolejnemu klientowi. Gdyby usunąć 136 nie będzie ciągłości... Nie pierwszy raz już takie czary... Ktoś doradzi czy pozostaje mi dzwonić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 7 Kwiecień 2017 Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 7 Kwiecień 2017 Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Nie pierwszy raz już takie czary... Patronat nie robi takich siupów sam, po prostu jedną fakturę wydrukowałeś z listy badań bądź bezpośrednio klikając w pole FAKTURA na głównej stronie a drugą napisałeś "z palca". Tą drugą powinieneś anulować albo w trybie korekty wyzerować pozycję cennika. Jest jeszcze trzecia możliwość, ale nie chcę pisać bo tylko namieszasz w programie i p. Woźniak będzie musiał interweniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prospector Napisano 10 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2017 a drugą napisałeś "z palca". Nic nie pisałem. W badaniu wybrałem faktura, normalnie jak zawsze, zatwierdziłem, wydrukowałem. Za chwil kilka patrzę w badanie, a tam faktury brak, no to jeszcze raz klikam faktura, sprawdzam, dane te same, zatwierdzam i zostawiam bez drukowania. Następnie program chyba się odwiesił, sprawdzam a tam dwie faktury na jedno badanie. Nawet teraz patrzę w historii i na fakturze którą ja wystawiłem, widnieje zmiennik... A jak wejdę w bilans faktur, na obydwu jestem ja ... Nie wiem czy baza nie szwankuje, błąd czasami wywali, a może komp leciwy już. Dobra temat można zamknąć, dalej się szef martwi, bo jakbym się nie starał i tak źle... Dzięki za odzew Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 17 Kwiecień 2017 Share Napisano 17 Kwiecień 2017 Nic nie pisałem. no to jeszcze raz klikam faktura, Jak nie jak tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prospector Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Po wejściu w badanie, w celu wydrukowania faktury. Tu akurat mogę wielokrotnie to powtórzyć. Nie łączy się to z dobijaniem faktury z numerem kolejnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi