Aneta85 Napisano 23 Sierpień 2017 Napisano 23 Sierpień 2017 Witam. Poszukuję danych diagnostycznych alternatywnych do AUTODATY? Ktos może polecić abym mogła zakupić bo we Wrześniu mam kontrole i będę potrzebowała. Najlepiej w formie książkowej ale pewnie już takich nie ma. Autodata jest mega droga, a może ktoś korzysta z danych z innej firmy. proszę o namiary Cytuj
Paprock Napisano 23 Sierpień 2017 Napisano 23 Sierpień 2017 O alternatywę raczej będzie trudno. Jakoś od zawsze korzystałem z tych katalogów i jakoś alternatywnych nie potrzebowałem. Cóż, wypracowali sobie monopol i windują ceny w kosmos. Z resztą nie tylko oni. Katalogi Instytutu też do tanich nie należą (po mojemu), a i za dostęp do Polskich Norm też trzeba słono płacić. Cytuj
jast Napisano 23 Sierpień 2017 Napisano 23 Sierpień 2017 workshopData Car Edition, ale tylko w wersji elektronicznej. Cytuj
ARTUR2214 Napisano 23 Sierpień 2017 Napisano 23 Sierpień 2017 zobacz tu moze Ci bedzie pasowac. Kupisz w COID POlska;; COIDE 2017 Katalog Typów i Marek Pojazdów Katalog wydawany od 1980 roku pod nadzorem Ministerstwa Transportu. Katalog dedykowany do wydziałów komunikacji oraz Stacji Kontroli Pojazdów. Coide 2017 Katalog Typów i Marek Pojazdów - uzupełniono w stosunku do poprzedniego wydania o ok. : 3500 samochodów osobowych 1300 ciężarowych wraz z przyczepami i naczepami 500 motocykli i motorowerów 400 szt. quadów 750 ciągników rolniczych oraz ciągników siodłowych. Ponadto dodano ok. 500 wywrotek. COIDE Katalog Marek i Typów pojazdów. Europejski Bank pojazdów. W skład kompletu wchodzi Katalog w wersji papierowej ,dwa tomy plus płyta CD. Na płycie znajduje się program z danymi gotowymi do zainstalowania na komputerze. KATALOG COIDE przeznaczony jest dla: Stacji Kontroli Pojazdów stacji diagnostycznych; wydziałów komunikacji; biegłych sądowych; rzeczoznawców. Stacji demontażu pojazdów Cytuj
danielg539 Napisano 27 Sierpień 2017 Napisano 27 Sierpień 2017 ARTUR2214, ale w tym katalogu danych regulacyjnych nie znajdziesz Cytuj
ARTUR2214 Napisano 28 Sierpień 2017 Napisano 28 Sierpień 2017 tak wiem ,ze nie ma...... ale do odbioru TDT wystarcza a przeceiz o to było pytanie!! Cytuj
wrc69 Napisano 29 Sierpień 2017 Napisano 29 Sierpień 2017 Ale to nie jest alternatywa Autodaty. Coide to porażka. Mam i czego szukam, tego nie znajduję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi