Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję danych diagnostycznych alternatywnych do AUTODATY? Ktos może polecić abym mogła zakupić bo we Wrześniu mam kontrole i będę potrzebowała. Najlepiej w formie książkowej ale pewnie już takich nie ma. Autodata jest mega droga, a może ktoś korzysta z danych z innej firmy. proszę o namiary

Napisano

O alternatywę raczej będzie trudno. Jakoś od zawsze korzystałem z tych katalogów i jakoś alternatywnych nie potrzebowałem. Cóż, wypracowali sobie monopol i windują ceny w kosmos. Z resztą nie tylko oni. Katalogi Instytutu też do tanich nie należą (po mojemu), a i za dostęp do Polskich Norm też trzeba słono płacić.

Napisano

zobacz tu moze Ci bedzie pasowac.

Kupisz w COID POlska;;

COIDE 2017 Katalog Typów i Marek Pojazdów

Katalog wydawany od 1980 roku pod nadzorem Ministerstwa Transportu. Katalog dedykowany do wydziałów komunikacji oraz Stacji Kontroli Pojazdów.

Coide 2017 Katalog Typów i Marek Pojazdów - uzupełniono w stosunku do poprzedniego wydania o ok. :

3500 samochodów osobowych

1300 ciężarowych wraz z przyczepami i naczepami

500 motocykli i motorowerów

400 szt. quadów

750 ciągników rolniczych oraz ciągników siodłowych.

Ponadto dodano ok. 500 wywrotek.

COIDE Katalog Marek i Typów pojazdów. Europejski Bank pojazdów.

W skład kompletu wchodzi Katalog w wersji papierowej ,dwa tomy plus płyta CD.

Na płycie znajduje się program z danymi gotowymi do zainstalowania na komputerze.

KATALOG COIDE przeznaczony jest dla:

Stacji Kontroli Pojazdów

stacji diagnostycznych;

wydziałów komunikacji;

biegłych sądowych;

rzeczoznawców.

Stacji demontażu pojazdów

Napisano

ARTUR2214, ale w tym katalogu danych regulacyjnych nie znajdziesz :(

Napisano

tak wiem ,ze nie ma......

ale do odbioru TDT wystarcza a przeceiz o to było pytanie!!

Napisano

Ale to nie jest alternatywa Autodaty. Coide to porażka. Mam i czego szukam, tego nie znajduję.