Plew Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Witam, Parę miesięcy temu zdobyłem uprawnienia diagnosty samochodowego, jednakże w starostwie po przejrzeniu dokumentów moja sprawa została odrzucona..... Ukończyłem studia kierunkowe Mechanika i Budowa Maszyn o specjalizacji samochody i ciągniki... do tego przez 6,5 miesiąca pracowałem na umowę zlecenie jako mechanik samochodowy.... W takim razie mam do Was koledzy Pytanie gdzie można uzyskać 6miesięczną praktykę, która pomoże mi w uzyskaniu uprawnień ze Starostwa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Parę miesięcy temu zdobyłem uprawnienia diagnosty samochodoweg W jakim sensie zdobyłeś? Dostałeś uprawnienie od starosty? w starostwie po przejrzeniu dokumentów moja sprawa została odrzucona Na piśmie? Z jakiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plew Napisano 29 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2017 Zdałem Państwowy egzamin z pozytywnym wynikiem z czesci teoretycznej jak i praktycznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Na drugie pytanie nie odpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plew Napisano 29 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2017 Jak na razie to czekam na opinie Pani Naczelnik ze starostwa, dokumenty oddałem dobry miesiąc temu, do dziś nie mam odpowiedzi.... Dzwoniąc do Starostwa słyszę, proszę jeszcze kilka dni zaczekać na odpowiedź.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Dzwoniąc do Starostwa słyszę, proszę jeszcze kilka dni zaczekać na odpowiedź....michal_k jak to wygląda od strony KPA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Spokojnie możesz składać ponaglenie z art. 37 KPA - to ich powinno zmobilizować do wydania decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek8340 Napisano 29 Sierpień 2017 Share Napisano 29 Sierpień 2017 Oczywiście szkolenie do uzyskania uprawnień diagnosty było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody94 Napisano 2 Październik 2017 Share Napisano 2 Październik 2017 Plew, dostałeś odpowiedź?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaandee Napisano 2 Październik 2017 Share Napisano 2 Październik 2017 Mniej więcej jaki czas oczekiwania jest na odpowiedź ze strony starostwa w celu obioru uprawnień ? Chodzi mi czy okres ten bazuje jakoś w rozporządzeniach i jest określony czy tylko umowny i nie określony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 2 Październik 2017 Share Napisano 2 Październik 2017 http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20170001257 Przeczytaj sobie art. 35 KPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral81 Napisano 11 Październik 2017 Share Napisano 11 Październik 2017 6,5 miesiąca ? a nie jest wymagane rok czasu praktyki czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil_ Napisano 23 Październik 2017 Share Napisano 23 Październik 2017 Przez wymagane wykształcenie techniczne i praktykę, o których mowa w ust. 2, rozumie się:1) wyższe wykształcenie w obszarze nauk technicznych o specjalności samochodowej i udokumentowane 6 miesięcy praktyki w stacji kontroli pojazdów lub w zakładzie (warsztacie) naprawy pojazdów na stanowisku kontroli lub naprawy pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi