Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam pytanko auto osobowe sprowadzone z zagranicy 2016r data pierwszej rejestracji za granicą 2016-06-14 to następny termin badania 2019-06-14 czy dwa lata od dnia badania?

Napisano

Jeśli ma ważne badanie wydział dopełni do 3 czyli tak jak piszesz jesli klient chce badanie to od dnia dzisiejszego czyli 12.09.2017 do 2019.09.12

Napisano

Jeśli badanie to na dwa lata , od kilku lat nie ma dopełniania do 3 lat

Napisano

A nie lepiej zrobić identyfikację i termin pozostaje. Jeśli okresowe to tylko na 2 lata.

Napisano
A nie lepiej zrobić identyfikację i termin pozostaje.
Jak jest samochód pod leasing, to bez OBT nie przejdzie. Robię takich kilka w miesiącu - kilkumiesięczne, roczne i zawsze klient chce OBT, bo leasing nie chce tego rejestrować bez BT.
Napisano

Już gdzieś klepałem, że teraz motoryzacją, rejestracją, przepisami, przeglądami, wycenami, autoryzacjami rządzą zawiadowcy flotowi z towarzystw finansowych wszelakich maści! :evil:

Klient nie przedstawia auta do badania, urząd nie wymaga badania, a leasing po swojemu działa! :evil:

A co do dopełniania to myślę, że koledze w zdanie literówka się wkradła zamiast 'uznania' przez urząd terminu zagranicznego badania.

Napisano

Mój WK jakiś czas temu zarzucił mi, że nie "dopełniam". Poprosiłem o podstawę prawną takiego działania. Po dziś dzień, cisza...

Napisano

Nie ma dopełnienia do 3 lat. Jedynie do 5 lat. Artykuł 81 ustawy. Drugie badanie na dwa lata a nie dopełnienie do trzech. Poza tym w druga stronę, jak nowa Taxi wskoczyła już w coroczny termin badań i za chwilę rezygnuje z Taxi to nie wraca spowrotem do schematu 3-2-1

Napisano

taxi czy nowa czy stara to obt zawsze co rok, chyba że coś mi znowu umknęło :-|

Napisano

Tak. Ale mi bardziej chodziło o to, że nowa TAXI już wskoczyła w coroczny termin badań. I nagle pan taksówkarz zmienił zdanie i zrezygnował z TAXI. W takiej sytuacji nie przysługuje mu powrót do schematu 3-2-1. Bo jak już dostał badanie na rok to nie może kolejnego dostać na 2 lata mimo że już zrezygnował z TAXI

Napisano

Oj są tacy co przy rezygnacji z taxi, gazu czy innych ustrojstw tego typu są skłonni powrócić do 3 lat. I to zarówno po stronie WK jak i SKP takich znam.

Napisano

No właśnie niestety tacy są :D

Ta grupa ludzi powinna być przeszkolona w pierwszej kolejności :D

Napisano

Oj sa tacy co jeszcze obiadu nie jedli :-P

Co dalej nie zmienia faktu, ze o taxi i obiedzie nie ma nic w pytaniu ...

Napisano

są na forum oficjalni moderatorzy, niech oni decydują co, gdzie, kiedy i co komu wolno :!: tak działa prawo :mad:

Napisano

No dobrze pkt 9 Etykiety Forum sobie przyswoiłem..

Tylko po co ktoś mi niedawno pisał

Na przyszłość prosiłbym polemizować ściśle w temacie który w danym momencie omawiamy.
? ... :razz: