Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

vat

zenon 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy na badaniu przed pierwszą rejestracją można jednocześnie wykonać badanie na vat ?

Napisano

Ja bym machnął pod warunkiem, że tablice rejestracyjne ma.

A bez tablic to nie wiem. Musiałbym się zastanowić.

Napisano
można jednocześnie wykonać badanie na vat

Można tylko w jakim celu - Vat jest do tablic a nie do VIN - więc po otrzymaniu docelowych TR trzeba go powtórzyć - aby księgowa mogła zgłosić pojazd do US z nr rejestracyjnym stałym

Napisano

Ja bym nie wybiegał z księgową do urzędu skarbowego, bo to nie mój problem a bardziej pozostał na stanowisku kontrolnym z tym samochodem i się zastanowił czy można wykonać badanie dodatkowe łącznie z 'porazpierwszym' okresowym w pojeździe sprowadzonym i w tablice rejestracyjne tak lub nie wyposażonym.

Napisano

Jak już to tylko razem - dlaczego - bo klient twoje pierwsze wywali do kosza a zostawi sobie sam VAT i odliczy wszystkie koszty naprawy tego pojazdu przed ponownym pierwszym :D

Napisano

IVVO, ja bardzo Cię proszę skupić się na zakresie badania i tylko na zakresie badania, bo moja cierpliwość się kończy po troszę!u-cfany.gif

Napisano

Paprock, nieźle golisz tych swoich klientów w/g zakresu - a ja im po prostu tłumacze co i kiedy warto zrobić - i taki wróci do mnie - a Twój - nie koniecznie - czysty marketing :cool:

Napisano

To nawet nie marketing IVVO - logika czy też nawet zdrowy rozsądek po prostu 8)

Napisano

Ja robię coś jak IVVO.

Tłumaczę klientowi żeby wrócił jak będzie miał stałe tablice rejestracyjne. US dostanie zaświadczenie z polskimi numerami i klient uniknie ewentualnych durnych pytań z ich strony.

I drukuję mu po badaniu oryginał zaświadczenia i co najmniej jeden wtórnik, bo oni to gubią, zostawiają gdzieś, księgowa kawę na zaświadczeniu stawia itp., itd.