zenon 100 Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Witam, czy na badaniu przed pierwszą rejestracją można jednocześnie wykonać badanie na vat ? Cytuj
Paprock Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Ja bym machnął pod warunkiem, że tablice rejestracyjne ma. A bez tablic to nie wiem. Musiałbym się zastanowić. Cytuj
IVVO Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 można jednocześnie wykonać badanie na vat Można tylko w jakim celu - Vat jest do tablic a nie do VIN - więc po otrzymaniu docelowych TR trzeba go powtórzyć - aby księgowa mogła zgłosić pojazd do US z nr rejestracyjnym stałym Cytuj
Paprock Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Ja bym nie wybiegał z księgową do urzędu skarbowego, bo to nie mój problem a bardziej pozostał na stanowisku kontrolnym z tym samochodem i się zastanowił czy można wykonać badanie dodatkowe łącznie z 'porazpierwszym' okresowym w pojeździe sprowadzonym i w tablice rejestracyjne tak lub nie wyposażonym. Cytuj
IVVO Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Jak już to tylko razem - dlaczego - bo klient twoje pierwsze wywali do kosza a zostawi sobie sam VAT i odliczy wszystkie koszty naprawy tego pojazdu przed ponownym pierwszym Cytuj
Paprock Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 IVVO, ja bardzo Cię proszę skupić się na zakresie badania i tylko na zakresie badania, bo moja cierpliwość się kończy po troszę! Cytuj
IVVO Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Paprock, nieźle golisz tych swoich klientów w/g zakresu - a ja im po prostu tłumacze co i kiedy warto zrobić - i taki wróci do mnie - a Twój - nie koniecznie - czysty marketing Cytuj
blakop Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 To nawet nie marketing IVVO - logika czy też nawet zdrowy rozsądek po prostu Cytuj
wrc69 Napisano 10 Październik 2017 Napisano 10 Październik 2017 Ja robię coś jak IVVO. Tłumaczę klientowi żeby wrócił jak będzie miał stałe tablice rejestracyjne. US dostanie zaświadczenie z polskimi numerami i klient uniknie ewentualnych durnych pytań z ich strony. I drukuję mu po badaniu oryginał zaświadczenia i co najmniej jeden wtórnik, bo oni to gubią, zostawiają gdzieś, księgowa kawę na zaświadczeniu stawia itp., itd. Cytuj
crackers Napisano 11 Październik 2017 Napisano 11 Październik 2017 I drukuję mu po badaniuu mnie oryginał i dwa wtórniki Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 11 Październik 2017 Napisano 11 Październik 2017 A wydajecie? A może drukujecie wirtualnie? Cytuj
grzegorz70 Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 drukujecie wirtualnie? Nie zaczynajmy od nowa. Cytuj
aboz Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 u mnie oryginał i dwa wtórnikiA ja trzy oryginały. Cytuj
Jacdiag Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Ja każdemu po czerwonym pasku ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi