Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Darmowy słownik dla Microsoft Office 2003 już dzisiaj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

13 grudnia 2005 - Microsoft udostępnił testową edycję pierwszego słownika dla Microsoft Office 2003. Produkt umożliwia wygodne tłumaczenie tekstu z języka polskiego na angielski oraz z angielskiego na polski, bezpośrednio w tworzonym dokumencie. Każdy użytkownik pakietu biurowego Microsoft może pobrać go za darmo z internetowej witryny www.microsoft.com/poland/office.

„Udostępniony przez nas słownik to pierwsze tego typu rozwiązanie dla pakietu biurowego Microsoft Office. Wierzę, że zwiększy on wygodę użytkowników, którzy w codziennej pracy z pakietem biurowym stają przed koniecznością tłumaczenia tekstów. Wykorzystanie w tym celu słownika dostępnego bezpośrednio z ekranu dokumentu, pozwoli również na znaczną oszczędność czasu” – powiedział Jacek Maśliński, Information Worker Business Group Lead w polskim oddziale Microsoft.

Pełny tekst wiadomośći dostępny jest na stronie: http://www.microsoft.com/

Źródło: Microsoft

Napisano

Bezpośredni link: http://www.microsoft.com/poland/office/editions/slownik/default.mspx

Faktycznie działa. Z tą małą różnicą, że nie tłumaczy tekstu a poszczególne słowa. Niby żadna różnica, ale w tym pierwszym wypadku sugeruje, iż jest to translator.

I może to dobrze. Bo jak widzę tego rodzaju instrukcje chińskich produktów wykonane właśnie translatorem to łapy opadają.

img11304nm8ow.jpg

Ciekawe co to znaczy "żagwie od telewizje" :)

Napisano

Każde (prawie każde :lol:) słowo jest zrozumiałe - tylko sensu wyłapać nie mogę ni w ząb :mrgreen:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Ja też. Gdybym nie wiedział, że to pilot. To stawiałbym na to, że to puszka ze śledziami w tomacie do smarowania monitorów. :)

Napisano
:mrgreen: dobre. A gdzie twoja znaleźć taka zajefajna tekst

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs