Jacdiag Napisano 23 Listopad 2017 Napisano 23 Listopad 2017 Synchronizacja zegara z internetowym serwerem czasu w systemie Windows 7 System Windows może automatycznie synchronizować datę i godzinę z serwerem czasu, dzięki czemu godzina na komputerze jest dokładna. Wykonaj poniższe czynności, aby włączyć funkcję Czas z Internetu. 1. Kliknij zegar wyświetlany na pasku zadań, a następnie kliknij polecenie Zmień ustawienia daty i godziny. 2. Kliknij kartę Czas z Internetu, a następnie kliknij przycisk Zmień ustawienia. 3. Upewnij się, że pole wyboru Synchronizuj z internetowym serwerem czasu jest zaznaczone. 4. Wybierz serwer, a następnie kliknij przycisk Aktualizuj teraz. Komputer połączy się z internetowym serwerem czasu i zaktualizuje ustawienie zegara. Jeżeli wyświetli się komunikat błędu, wybierz inny serwer. 5. Kliknij przycisk OK. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 UWAGA ! NIE wybieramy serwera time.windows.com. Cytuj
Psuj Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 NIE wybieramy serwera time.windows.com. U mnie na tym własnie śmiga... A'propos zegara - zauważyliście że cep lata godzinę do tyłu? Patrzyłem na czasy badań, w rejestrze mogę sobie włączyć czas i jest to czas rozpoczęcia, a cep podaje czas zapisania - i jest to czas cofniety o godzinę... Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 A'propos zegara - zauważyliście że cep lata godzinę do tyłu? Nie patrz na to w ten sposób. Wystarczy, że oni podają czas GMT, a my w rejestrze - nie. Zerknę na poszczególne pola, dam znać - ale pewnie "za jakiś czas". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi