Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tabliczka identyfikacyjna na prawym słupku przy drzwiach w formie naklejki uszkodzona zapinką pasa. Uszkodzony 16 znak a reszta czytelna. Dałem N a na drugi dzień w historii.gov.pl widnieje P a przebieg kilkaset km mniejszy. Czy jestem nadgorliwy czy może zmieniły się przepisy i dopuszcza się jakieś drobne uszkodzenia tabliczek? :shock: Przydałby się lepszy nadzór.

Napisano
Przydałby się lepszy nadzór.

A co Ci odpowiedzieli jak zgłosiłeś? 8)

Napisano

Nie udzielamy informacji osobom postronnym.

Napisano
Dałem N

i prawidłowo

na drugi dzień w historii.gov.pl widnieje P a przebieg kilkaset km mniejszy

wychodzi na to, że albo cofnięty przebieg, albo specjalnie wpisany inny.

Jak cofnięty licznik to przestępstwo Art. 286. § 1 k.k.

Napisano
Jak cofnięty licznik to przestępstwo Art. 286. § 1 k.k.

Przestępstwo jest dopiero wtedy kiedy przebieg byłby przedstawiany jako prawdziwy. A na razie mogę sobie cofnąć, ale muszę o tym poinformować ewentualnego nabywcę.

Napisano
Przestępstwo jest dopiero wtedy kiedy przebieg byłby przedstawiany jako prawdziwy
Dałem N a na drugi dzień w historii.gov.pl widnieje P a przebieg kilkaset km mniejszy

Był na badaniu dostał N a po wizycie na drugi dzień jak napisał autor postu był inny licznik , ja bym to potraktował to jako przestępstwo, bo zrobił to świadomie tylko pytanie po co?

Napisano
tylko pytanie po co?

Bo na badaniu tabliczka była cała , a teraz po kilkuset kilometrach mogła się uszkodzić :x

Napisano

Dobrze kombinujesz,

datę badania też cofnęli ???

Napisano
Bo na badaniu tabliczka była cała , a teraz po kilkuset kilometrach mogła się uszkodzić
może u ciebie był na badaniu ?
Napisano
może u ciebie był na badaniu ?

Nie , jestem na drugim końcu Polski :-D

Napisano
ja bym to potraktował to jako przestępstwo

Od kiedy wymiana licznika jest przestępstwem?

Napisano
Dałem N a na drugi dzień w historii.gov.pl widnieje P a przebieg kilkaset km mniejszy.

Bo to było poprzednie badanie, sprawdź datę i termin NBT. Na stronie historiapojazdu.gov.pl nie ma aktualnych badań tych z CEPa 2, a w tym momencie ją wyłączyli.

Napisano
jestem na drugim końcu Polski

Może właśnie o te 500 km do Ciebie chodzi ?

Napisano

A od kiedy to jadąc na wstecznym, licznik się cofa ? :-P

Napisano

Cofa się w tych autach gdzie licznik napędzany jest linką. Rozwiązanie stosowanie gdzieś do roku 2000.

Napisano

Jak bym się czepiał o takie bzdety to nikt by nie przyjechał a stacja musi zarabiać

Napisano

Pisze tylko prawdę nie każdego stać na nowy samochód a normalny diagnosta za bzdety się nie czepia tylko takie oszołomy jak np. grzegorz

[ Dodano: 19-12-2017, 11:39 ]

Czepianie się szczegółów skutkuje tym ze ludzie albo wcale przeglądów nie robią albo jakies fałszerstwa pieczątek idą nieraz słyszę że o katalizatory się czepiają śmiech na sali i tak większość takie badanie zrobi i dobrze

Napisano

kuba197877, ja się zastanawiam co Ty będziesz robił, jak TDT przejmie nadzór nad SKP... I ile jeszcze trollkont założysz, żeby się pożalić... A tak całkiem przy okazji, właśnie rusza sprawa odebrania uprawnień diagnoście, który wykonał OBT z wynikiem P, a po około miesiącu klient złożył dokumenty o nadanie numeru. Szczegółów nie znam, ale jak tylko się coś dowiem to dam znać.

Napisano
Pisze tylko prawdę

Jako Kto? (co profil to inna data urodzenia-to też prawda)

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1371

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/profile.php?mode=viewprofile&u=4240

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/profile.php?mode=viewprofile&u=10618

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/profile.php?mode=viewprofile&u=9335

[ Dodano: 19-12-2017, 12:17 ]

tylko takie oszołomy

Nie wiem kogo poziom inteligencji reprezentujesz, ale na pewno nie diagnostów.

Napisano
Czepianie się szczegółów skutkuje tym ze ludzie albo wcale przeglądów nie robią...
u mnie w okolicy jakiś czas temu był taki diagnosta kozaczek co wszystkie rozumy pozjadał itd to długo nie pobył w interesie :lol:
Napisano
oszołomy

Nie wiedziałem że w Tworkach dają pacjentom dostęp do internetu .

Napisano
A tak całkiem przy okazji, właśnie rusza sprawa odebrania uprawnień diagnoście, który wykonał OBT z wynikiem P, a po około miesiącu klient złożył dokumenty o nadanie numeru. Szczegółów nie znam, ale jak tylko się coś dowiem to dam znać.

No z tym Kolego to sprawa nie jest jednoznaczna. Miałem niedawno scanię na badaniu i numer był jak najbardziej czytelny, ale wisiał praktycznie na farbie ze rdzą. Jak byś wziął młotek i stuknął to na pewno by odpadł. Badanie zrobiłem i dałem P. Klienta poinformowałem że musi sobie coś z tym zrobić bo za rok to już na pewno numeru nie będzie. Czy zrobiłem dobrze czy źle?

Napisano

Potwierdzam, że Scanie tak mają, że korozja wgryza się pod numer i na grubej warstwie farby numer jest widoczny a wystarczy stuknąć bądź podważyć to odpada z całym płatem rdzy i farby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.