mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Klient podstawia do badania pojazd bez tablic - z dokumentów oraz oględzin wynika, że uczestniczył w kolizji. Co dalej ? Kierunek WK po "czerwone", kolejno dodatkowe (po kolizji), dalej okresowe + DIP ? Cytuj
eborg Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Rzeczywiście -wiesz. Robiłem "cóś" takiego ostatnio, próbowałem połączyć te dwa badania (Patronat) - nie dało się. Po chęci zapisania do cepa , pojawiał się komunikat : nie ma takiego badania - bo w tytule napisałem " okresowe po raz 1 + dodatkowe, po kolizji". Rozdzieliłem więc te dwa badania (dwa wpisy) i poszło. Nie pamiętam o co tam chodziło, ale musiałem najpierw zrobić "okresowe po raz 1", dopiero później " po wypadku" - w takiej kolejności - wtedy cep "łyknął". Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 z dokumentów oraz oględzin wynika, że uczestniczył w kolizji. Co dalej ? Najpierw naprawić Potem dowiedzieć się na jakie badanie klient podstawia pojazd bez tablic. Cytuj
mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Napisano 20 Grudzień 2017 Forsuję to w swoim WK. Cytuj
eborg Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 U mnie podstawił na czasowym - wcześniej pytał. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Myślę, że mówimy o naprawionym ,,, [ Dodano: 20-12-2017, 15:47 ] na czasowym Czyli nie bez tablic,,, Cytuj
mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Napisano 20 Grudzień 2017 Najpierw naprawić naprawione - to nie problem, zlewek tyle narobione, że ślepy by się o nie potknął - klient sam optował za dodatkowym, nic nie kombinował. I zonk auto się zgadza, klient się zgadza, wszytko pięknie, aż do momentu gdy wydział uznał, że po co te tablice. Nie może być normalnie - zawsze musi być po... pod górę Cytuj
eborg Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Czyli nie bez tablic,,, - tak, z tablicami. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 gdy wydział uznał, że po co te tablice. Po co takie przepisy ??? Cytuj
Karlik10 Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 aż do momentu gdy wydział uznał, że po co te tablice. A nie odwrotnie ? Bez tablic pierwsze zrobić wolno , pokolizyjne, już nie za bardzo Cytuj
mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Napisano 20 Grudzień 2017 Wszystko się udało załatwić - zastosowałem wybieg, stwierdziłem, że "system mnie nie puszcza" To wystarczyło, żeby przepchnąć sprawę. W sumie przepisy to rozwiązanie systemowe, więc jak nie jak tak. Czyli - PC (czerwone), badanie dodatkowe - okresowe+DIP i po bólu. Cytuj
Demart Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 wszytko pięknie, aż do momentu gdy wydział uznał, że po co te tablice. Też to przerabiam z moim wydziałem tylko że z ciągnikami z Holandii i przyczepami z Anglii. I już nikt do mnie wtedy nie wraca skoro wydział stwierdza że nie trzeba. Śmiem twierdzić że wydział działa na szkodę naszej stacji. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Śmiem twierdzić że wydział działa na szkodę naszej stacji. Oby się jeszcze nie okazało, że na szkodę swoją i skp, które wykonują badanie bez DR - bardziej,,, Cytuj
mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Napisano 20 Grudzień 2017 Też to przerabiam No bo to wiąże się z dodatkowym obowiązkiem, a mają monopol to się nie muszą przeciążać, druga sprawa, że to badanie można by w tym szczególnym przypadku wykonywać na warunkach dotyczących identyfikacji jak dla okresowego przed I rejestracją.Tylko komu na tym zależy - garstce diagnostów. Cytuj
Demart Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 Oby się jeszcze nie okazało Ja osobiście bym wolał żeby się właśnie okazało. Cytuj
cezary Napisano 20 Grudzień 2017 Napisano 20 Grudzień 2017 przeczytałem powyższe i doszedłem do takiego wniosku, co mnie interesuje jak pojazd umalowany, że po kolizji to pewnik, który z zagranicy nie jest, wykonuję obt przed pierwszą rej. i jeżeli jest ok to P, nie ma tr to dodatkowe mogę zrobić ale wtedy wynik N, jeżeli dany wk to łyknie to po sprawie, jeżeli nie, to z obt do wk, dostanie pc i tr, na tej podstawie dodatkowe po kolizji i tyle. Cytuj
mirek_handlarz Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Napisano 20 Grudzień 2017 W sumie to nie pomyślałem, żeby takie coś rzucić do wydziału i co wtedy by było. Takie N+P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi