autonawrocki Napisano 27 Grudzień 2017 Napisano 27 Grudzień 2017 witam Mam ponowny odbior stacji po 5 latach. Czy ten wiosnek http://www.tdt.pl/wnioski-dokumenty-formularze/formularze/category/80/stacje-kontroli-pojazdow-wnioski.html to jest ten wlasciowy wiosek ktory nalezy wypelnic i wyslac ??? czy ktos sie orietuje jak dlugo trzeba czekac na przyjazd??? Cytuj
Psuj Napisano 28 Grudzień 2017 Napisano 28 Grudzień 2017 A czemu nie dowiesz się u źródła? Zadzwoń do oddziału terenowego TDT i zapytaj. Oni nie gryzą. Naprawdę... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mirek.g Napisano 28 Grudzień 2017 Napisano 28 Grudzień 2017 Wzór jest na stronie TDT my w listopadzie czekaliśmy po wysłaniu 3 tygodnie. Cytuj
hary Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 Witam, szykuję się do ponownego odbioru stacji po 5 latach, co prawda termin upływa w lipcu ale ze względu na okoliczności i nastroje w kraju zastanawiam się czy nie wysłać wniosku już. Pytanie czy któryś z kolegów ma w najbliższym czasie taki odbiór, i posiada wiedzę czy urzędnicy działają normalnie, czy jest wydłużony czas oczekiwania. Próbowałem dodzawonić się do oddziału TDT w Gdańsku ale nikt nie odbiera Cytuj
markes30 Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 Na pewno wszystkie listy leżą w 48 godzinnej kwarantannie. Podobno odbiory po staremu tylko przy pełnej izolacji od ludzi. (czyli nie pogadasz) Cytuj
darkdog Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 (edytowane) Trochę dziwne ale odbiory 5 letnie normalnie robią natomiast coroczne nie dzwoniłem dzisiaj to TDT Edytowane 2 Kwiecień 2020 przez Jacdiag cytat całego poprzedniego posta Cytuj
markes30 Napisano 4 Kwiecień 2020 Napisano 4 Kwiecień 2020 Na corocznych większe ryzyko i WK nie pracują w terenie. Pozamykali się w WK i załatwiają wszystko przez skrzynkę podawczą. Cytuj
smaug Napisano 4 Kwiecień 2020 Napisano 4 Kwiecień 2020 Odbiory uzupełniajace (zmiana urządzenia )robią normalnie Cytuj
hary Napisano 6 Czerwiec 2020 Napisano 6 Czerwiec 2020 Witam, jeszcze jedno pytanie czy akry prawne wykorzystywane na stacji kontroli wystarcza online czy musza być wydrukowane ? Cytuj
Paprock Napisano 6 Czerwiec 2020 Napisano 6 Czerwiec 2020 "Cennik + Zakres" wydrukować i na tablicę "ogłoszeń" zapodać. Reszta może być w formie elektronicznej. Cytuj
Mecher Napisano 6 Czerwiec 2020 Napisano 6 Czerwiec 2020 (edytowane) 16 minut temu, hary napisał: czy akry prawne To jakiś nowy legalny rodzaj podziękowania (łapówki) ? Się mi to spodobało ... Edytowane 6 Czerwiec 2020 przez Mecher Cytuj
Paprock Napisano 6 Czerwiec 2020 Napisano 6 Czerwiec 2020 § 16. Na stacji kontroli pojazdów powinna być umieszczona w widocznym miejscu co najmniej: 1) kopia zaświadczenia potwierdzającego wpis do rejestru przedsiębiorców prowadzących stację kontroli pojazdów; 2) tabela opłat za badania techniczne pojazdów, o której mowa w przepisach w sprawie wysokości opłat związanych z prowadzeniem stacji kontroli pojazdów oraz przeprowadzania badań technicznych pojazdów; 3) wykaz czynności kontrolnych oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdu podczas przeprowadzania badania technicznego, o którym mowa w przepisach w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach; 4) wykaz diagnostów przeprowadzających badania techniczne pojazdów Cytuj
Solaris Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 (edytowane) Powieś jeszcze na tablicy trzy strony rozporządzenia dotyczącego Odczytu stanu drogomierza. W tabeli opłat tego nie ma, a takto będzie wiadomo że kosztuje 50 zł Edytowane 7 Czerwiec 2020 przez Solaris Cytuj
Paprock Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 Oj spaliłeś @Solaris. To miała być zagadka na błyskawiczne poruszanie się po przepisach w trybie "online". Nie bardzo rozumiem, czy pod postacią "elektronicznych wersji" kryje się biblioteczka plików na pulpicie, czy dostęp do dzienników ustaw "online"? "Przepisy określające wymagania dotyczące warunków technicznych i badań technicznych pojazdów zgodnie z zakresem przeprowadzanych badań stacja kontroli pojazdów powinna posiadać w postaci zbiorów Dzienników Ustaw, ich kopii lub elektronicznych wersji." Cytuj
Czolgista Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 46 minut temu, Paprock napisał: czy pod postacią "elektronicznych wersji" kryje się biblioteczka plików na pulpicie, czy dostęp do dzienników ustaw "online"? Do tej pory nie spotkałem z inną interpretacją niż ta mówiąca, że akty prawne mają być zapisane na dysku twardym, tak żeby dostęp do nich był niezależny od czynników zewnętrznych, np. braku internetu. I lepiej nie drążyć tematu dalej, że może się komputer zepsuć, bo wersja fizyczna też może ulec zniszczeniu. Są? Są, w każdej chwili można rozwiać wątpliwości zarówno swoje jak i klienta Cytuj
Paprock Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 No proszę jakie to proste. A w przypadku aplikacji mobilnej dla taksówki większość diagnostów chciałaby mieć do fona klienta dostęp, sprawdzać, gapić się, wertować, kontrolować i sam Bóg nie wie, co jeszcze potrafiliby wykombinować. Ale OK, bo z głównego tematu się ześlizguję. Cytuj
danielg539 Napisano 8 Czerwiec 2020 Napisano 8 Czerwiec 2020 W dniu 7.06.2020 o 15:35, Czolgista napisał: Do tej pory nie spotkałem z inną interpretacją niż ta mówiąca, że akty prawne mają być zapisane na dysku twardym, tak żeby dostęp do nich był niezależny od czynników zewnętrznych, np. braku internetu UPS-a też wymagają na wypadek braku prądu? Cytuj
Czolgista Napisano 8 Czerwiec 2020 Napisano 8 Czerwiec 2020 23 minuty temu, danielg539 napisał: UPS-a też wymagają Nie, ale nie widziałem, żeby jakaś stacja nie miała UPS-a na tą okoliczność. Cytuj
mirek_handlarz Napisano 9 Czerwiec 2020 Napisano 9 Czerwiec 2020 Wiele stacji nie ma UPS-a - pewnie jest im "wygodniej" pracować... Cytuj
uzytkownik2 Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Co w przypadku, gdy upłynął termin 5 lat, a OSKP zapomniała złożyć wniosek do TDT i wykonuje badania bez ważnego odbioru przez kilka dni? Cytuj
wrc69 Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Badania są tak samo ważne jak uprawnienia stacji.Radzę przygotować konkretną odpowiedź dla nadzoru, kiedy przyjdzie na kontrolę okresową. Jak będzie to kontrola łączona Starostwo+TDT, to Inspektor będzie wiedział o co pytać.Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka Cytuj
kosma Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Tymczasem nie powinno się wykonywać BT ! Cytuj
cezary Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 43 minuty temu, uzytkownik2 napisał: upłynął termin 5 lat, a OSKP zapomniała złożyć wniosek do TDT NIEPOJĘTE !!! Przynajmniej dla mnie. Gdzie właściciel, gdzie kierownik, noooo gdzie te chłopy. Cytuj
Tomek8340 Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 oby nie skończyło sie na tym że trza bedzie badania techniczne powtórzyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi