Demart Napisano 4 Styczeń 2018 Share Napisano 4 Styczeń 2018 Laweta Wiola. W rzeczywistości przyczepa ciężarowa podr. inna przeznaczenie przewóz pojazdów. W cepiku skrzynia. Świadectwo homologacji też skrzynia. Dodam że w przyczepie nic nie było przerabiane. Jestem tego pewien bo jest to laweta znajomego, który kupił ją nową. Jak to możliwe? Myślałem że może jakiś błąd jest, ale ma taką drugą i tam jest tak samo. Czy może producent miał homologację na skrzyniowe, a robił sobie lawety i dopuszczał na podstawie tamtego świadectwa. Jest to możliwe? Jak to teraz wyprostować bez zmian konstrukcyjnych bo takich w rzeczywistości nie było. No i jak zwykle problem osi. W załączniku wklejam świadectwo homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 4 Styczeń 2018 Share Napisano 4 Styczeń 2018 Najciekawsze, że od 2006 nikomu to nie przeszkadzało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 4 Styczeń 2018 Share Napisano 4 Styczeń 2018 Dać N i kierunek WK... Może się im źle podłożyła ta homologacja u sprzedawcy czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 4 Styczeń 2018 Share Napisano 4 Styczeń 2018 Najciekawsze, że od 2006 nikomu to nie przeszkadzało... - i dalej by nie przeszkadzało gdyby nie CEP DWA ZERO, który wymusił danych konfrontowanie. A o czytnikach kodów nie ma co wspominać nawet - nie było i nie ma obowiązku ich stosowania przy badaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2018 Dzwoniłem do producenta. wiedzą w czym jest rzecz. Twierdzą że wtedy nie było takiej homologacji. Czy faktycznie w 2006 roku takiej jeszcze nie było? Mają przysłać jakieś oświadczenie że tak faktycznie było. Zobaczymy co na to WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Styczeń 2018 Share Napisano 5 Styczeń 2018 Cooo?? Znaczy że jak było? Że mieli homologację na skrzyniową, a tłukli na nią lawety?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2018 Że mieli homologację na skrzyniową, a tłukli na nią lawety?? Tak właśnie to wygląda. I co teraz? Generalnie właściciele powinni podać ich do sądu. Ale wiadomo ile to czasu i niepotrzebnych nerwów. Może uda się poprawić na podstawie oświadczenia producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Styczeń 2018 Share Napisano 5 Styczeń 2018 A przepraszam - o czym by miało mówić to oświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 5 Styczeń 2018 Share Napisano 5 Styczeń 2018 Coś mi się zdaję, że był stały schemat wyciągu, w którym tylko VIN się zmieniał! Czy długość sprzętu w nim podana na pewno odpowiada temu co na foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2018 Czy długość sprzętu w nim podana na pewno odpowiada temu co na foto? Fotkę wrzuciłem z netu. Musiał bym zmierzyć jak będę miał dostęp do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 5 Styczeń 2018 Share Napisano 5 Styczeń 2018 Luż, nie ma co robić sobie kłopotu. Pomyślałem, że ta z foto, to ta 'druga taka sama'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 5 Styczeń 2018 Share Napisano 5 Styczeń 2018 o czym by miało mówić to oświadczenie? Że przyznają się do winy... nic tylko do proroka przesłać dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 8 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2018 Takie cudo przysłali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Mam rozdwojenie jaźni, czy w tym starym widzę rodzaj nadwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Dla mnie to całe oświadczenie powinno być zadedykowane posiadaczowi pojazdu aby sobie poprawnie pojazd zarejestrował. No teraz pozostaje potraktować badanie negatywnym wynikiem i z tym oświadczeniem azymut na WK, a potem badania popraweczka. No albo wcześniej zawitać do WK i podrodzaj wyprostować w dowodzie i w CEPiK-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Jak to nie było rozróżnienia nadwozia? Po prostu NIE MIELI homologacji na lawety wtedy a je robili!!! Jak dla mnie - sprawa do WK, cofnięcie rejestracji i prorok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Po prostu NIE MIELI homologacji na lawety wtedy a je robili!!! Dokładnie tak. Tak niestety małe firmy działają W 2006 r to jeszcze można było dopuścić taki pojazd do ruchu na podstawie dopuszczenie indywidualnego (czy jakoś tak) ale tylko gdy pojazd był produkowany w ilości 1 szt rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Tak, tak... A skończy się korektą w adnotacjach. Nie w takich przypadkach dane były korygowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Mam rozdwojenie jaźni, czy w tym starym widzę rodzaj nadwozia? .. widać również podrodzaj : skrzynia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi