Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rodzaje pojazdów Dz. U. Nr 192, poz. 1878 wer.ujednolicona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

(Dz. U. z 2003r. Nr 192, poz. 1878 z późn. zm.)

2004-10-01 zm. Dz.U.04.211.2147 §1

2005-08-11 zm. Dz.U.05.139.1168 §1

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1)

z dnia 27 września 2003 r.

w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach.

JAK ZWYKLE ZAMIESZCZAM, KOLEJNY POMOCNY DLA DIAGNOSTÓW I URZĘDNIKÓW PRZEPIS W WERSJI UJEDNOLICONEJ. :lol:

Szczególnie istotne są ujednolicone rodzaje i podrodzeje pojazdów.

Tradycyjnie ADMIN zabezpieczy wersję elektroniczną i w ciągu 24h będzie widoczna. 8)

Miłej lekturki.

(Dotychczas ujedolicone zostały: Dz. U. Nr 25, Nr 32, Nr 108, Nr 192, Nr 227. Myślę, że są to podstawowe dzienniki na stacje, jednak jak uznalibyście, że jeszcze jakiś jest niezbędny to dajcie znać i postaram się go ujednolicić.)

Dz. U. NR 192, poz. 1878_rodzajepojazdów.rar

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Nooo... jakby to było wczoraj to jeszcze by 3 punkciki wpadły, a tak to dzisiaj już klops. Ale za to nasza dozgonna wdzięczność pozostanie.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Nooo... jakby to było wczoraj to jeszcze by 3 punkciki wpadły

nie rozumię

8. Przewidywany czas rozstrzygnięcia konkursu - ok. 18/19 XII 2005 r.

a dzisiaj jest 19.12.2005 :roll:

Napisano
8. Przewidywany czas rozstrzygnięcia konkursu - ok. 18/19 XII 2005

Jak widać wszystko jest zgodne z regulaminem. Zapis 18/19 pozostawiał nam prawo wyboru.Już zncznie wcześniej, w gronie moderatorów , uzgodniliśmy,że dniem zakończenia konkursu będzie właśnie 18.

Nie jątrz Panie Dzieju. Nie jątrz! ;):D

Napisano
Nie jątrz Panie Dzieju. Nie jątrz!

nawet mi to na myśl nie przyszło :)

ale teraz jakoś cicho na forum

czyżby swięta :?::?::?:

Zobaczymy teraz kto pozostanie po konkursie :?:

no chyba, że juz nowy sie szykuje, Norbert uchyl rąbka tajemnicy :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

I tak jestem pod wrażeniem, że Szanowna Komisja ulokowała mnie na 4 pozycji. To i tak bardzo dobrze. Z tego co wiedziałem w konkursie brało udział 89 osób. Plan kontroli był przyczyną, że nie zdążyłem zamieścić spotu w piątek. No ale niedługo będzie widoczny. Ale jak to określił PSUJ dozgonna wdzięczność jest cenniejsza. Przynajmniej wiem że w 3/4 Polski mogę na badanie podjechać. Oczywiście odpłatnie i sprawnym autem. :lol::D:) Nie powinno się zdażyć bo dbam o to, ale nie na darmo jest powiedzenie szewc bez butów chodzi. ;)

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

Napisano

Moim zdaniem MB ( nie mylic z Mercedes Benz) zasłużył na nagrodę specjalną ;)!!!!!

Napisano

Panie Bogusławie jest pan nie ocenioną pomocą na naszym forum i wspaniałym kolegą. Gratulacje :!::!::!::!::!::!::!:

• 2 weeks later...
Napisano

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 2 months later...
Napisano
(Dz. U. z 2003r. Nr 192, poz. 1878 z późn. zm.)

2004-10-01 zm. Dz.U.04.211.2147 §1

2005-08-11 zm. Dz.U.05.139.1168 §1

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1)

z dnia 27 września 2003 r.

w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach.

JAK ZWYKLE ZAMIESZCZAM, KOLEJNY POMOCNY DLA DIAGNOSTÓW I URZĘDNIKÓW PRZEPIS W WERSJI UJEDNOLICONEJ. :lol:

Szczególnie istotne są ujednolicone rodzaje i podrodzeje pojazdów.

Tradycyjnie ADMIN zabezpieczy wersję elektroniczną i w ciągu 24h będzie widoczna. 8)

Miłej lekturki.

(Dotychczas ujedolicone zostały: Dz. U. Nr 25, Nr 32, Nr 108, Nr 192, Nr 227. Myślę, że są to podstawowe dzienniki na stacje, jednak jak uznalibyście, że jeszcze jakiś jest niezbędny to dajcie znać i postaram się go ujednolicić.)

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski