nordi Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 WItam. Jak robicie jeżeli chodzi o niezgodność danych w dowodzie rejestracyjnym ze stanem faktycznym, a dokładniej z rokiem produkcji pojazdu. Pojazd z 11.01.2015 rejestracja pierwsza, a produkcji z grudnia 2014r. xxx oraz program norcom tak podpowiada. Co w takiej sytuacji??? Jest to również niezgodność której wydział komunikacji przy rejestracji pojazdu nie sprawdził. hmm Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Ani xxx, ani Norcom nie jest władny do ustalania roku produkcji pojazdu. Dobrze sformuowano, że jedno i drugie li tylko podpowiada, więc aby podważyć dane w dowodzie, to albo producent, albo rzeczoznawca. Należy dysponować pewnymi danymi, a nie internetowymi! Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 No to po mojemu [N] azymut na WK i korekta rocznika! Auto salonowe czy może sprowadzone? Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 niegatyw na jakiej podstawie? jest to jaka usterka drobna przecież! Oczywista omyłka! (sprowadzony) Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Ta! Uważaj, bo z usterką drobną akurat pojedzie korygować rocznik! W życiu się w magistracie nie pokaże! Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 zajrzyj do tabeli usterek. Jechać nie musi. ale Ty jesteś czysty bo zrobiłeś zgodnie z tabelą. Tak samo kiedyś było z brakiem adnotacji HAK i GAZ. była drobna usterka i też nie jeździli poprawić, a teraz..... muszą Cytuj
cezary Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 ale co ma rok produkcji do daty pierwszej rejestracji w sprawie niezgodności bo nie kumam? Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 nie do daty pierwszej rejestracji tylko do rocznika podanego w dowodzie rejestracyjnym. Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Ja bym mu wpisał [h] z opisem, że to co jest podane w dowodzie jest źle ustalone z następującą uwagą: 2. Wykaz czynności oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdów nie wyczerpują wszystkich możliwych przypadków niesprawności. A może nawet bez konkretnej usterki określiłbym wynik [N] i opisał to ce wiem w temacie roku produkcji tego pojazdu. Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 ja myślę, że usterka drobna i tyle. i tak wszystko do cep idzie i poprawią wcześniej czy później Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Właśnie! Powrawią oni, ktoś, inni, tamci, wszyscy, obym tylko ja nie musiał nic robić, obym tylko ja był czysty! Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 czysty będę ponieważ zaznaczam zgodnie z tabelą niezgodność. Lepiej tak niż zamknąć oczy i udać, że nic się nie stało. TDT jak weźmie władzę od WK to będzie się dopiero działo. Cytuj
biker100 Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 TDT jak weźmie władzę od WK to będzie się dopiero działo. a roczniki to z "fusów" będą ustalać... Cytuj
jarek1 Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Jeżeli masz na kwicie okej,jeśli nie, bym nie był taki pewien ,,nordi'' Cytuj
mirek_handlarz Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 @nordi Mało prawdopodobne - poza tym TDT dużo więcej by starcił wizerunkowo - niż zyskał. @jarek1 - prawda Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 czysty będę ponieważ zaznaczam zgodnie z tabelą niezgodność. Lepiej tak niż zamknąć oczy i udać, że nic się nie stało. - no ale powiedz tak z ręką na sarcu, mając możliwości i narzędzia, co w tej sprawie wykonałeś aby było dobrze, aby było poprawnie, aby było zgodnie? Nie pytam o oczy! Cytuj
mirek_handlarz Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Ta usterka 0.2 e) zostanie tylko u niego na stacji - klient na kolejne BT pojedzie "gdzie indziej" ;P Cytuj
nordi Napisano 27 Luty 2018 Autor Napisano 27 Luty 2018 to lepiej zamknąć oczy tak? a jak przy odszkodowaniu pójdzie o wartość auta z AC to za który rocznik? 2014 czy 2015? i komu będą rzucać w twarz? Temu kto zrobił badanie i jednocześnie potwierdził zgodność danych w dokumencie. ? Cytuj
Paprock Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 A co zrobiłeś konkretnie i jakie będą konsekwencje Twojego czynu? Cytuj
mirek_handlarz Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 Nordi - dla jasności nie oceniam Cię - tak, że spokojnie - temat delikatny i jak bumerang będzie powracał - ale serwis to nie wyrocznia - np. dla Citroena - koledzy z serwisu widzą datę rozpoczęcia gwarancji ! Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 To na okresowym badaniu technicznym (mam na myśli pojazd już zarejestrowany w kraju) sprawdzamy zgodność roku produkcji? Nie dziwię się,że chcą z nas policjantów zrobić wciskając sprawdzanie wymiany liczników,skoro mamy za mało zajęć....A zapomniałem jeszcze o jednym-filmowanie badań... Cytuj
michal_k Napisano 27 Luty 2018 Napisano 27 Luty 2018 na okresowym badaniu technicznym (mam na myśli pojazd już zarejestrowany w kraju) sprawdzamy zgodność roku produkcji? A zgodność danych ze stanem faktycznym? Literalnie się łapie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi