marcino20_2009 Napisano 7 Marzec 2018 Napisano 7 Marzec 2018 Opisz różnice konstrukcyjne między pojazdem EX/III a pojazdem EX/II przystosowanego do ciągnięcia przyczepy o dmc 10 ton zarejestrowanego po 1 maja 2004 roku. Cytuj
keymil7 Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 Temat do przeżycia.... Dział 9 i ogień...... A jak Ci poszło?? Cytuj
marcino20_2009 Napisano 9 Marzec 2018 Autor Napisano 9 Marzec 2018 Opisówka zaliczona. Niestety musze poprawiać jeszcze czesc 3 ADR . [ Dodano: 09-03-2018, 12:46 ] Pytania Z części 3 ADR długie i zawiłe , kończysz czytać i zapominasz z pośpiechu co pisało na początku odpowiedzi również długie 3 zdaniowe. W części 9 mało było na temat tych pytań skąd się dobrze przygotować na poprawkę prócz części 9?? Cytuj
danielg539 Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 Pytania Z części 3 ADR długie i zawiłe , kończysz czytać i zapominasz z pośpiechu co pisało na początku odpowiedzi również długie 3 zdaniowe. Czyli od ponad dziesięciu lat nic się w tej materii nie zmieniło. Cytuj
Paprock Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 Zmotałem się. Po której wersji umowy redagowane są pytania? Cytuj
danielg539 Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 Paprock, nie chodzi o wersje umowy a o to, że pytania z działu ADR są długie, zawiłe i brak czasu na wczytania się w nie i udzielenia poprawnej odpowiedzi. Cytuj
Paprock Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 No ostatnimi czasy tabelka w części dziewiątej umowy ewoluowała trochę, dlatego pytam. Pytam, bo niektóre zmiany od marca tego roku zaczynają obowiązywać. Różnice między EX/II a EX/III idzie wyczytać. Mam tu na myśli opończę lub zamknięte nadwozie i sprawy temu podobne. Nie zapominając, że dziesięcio tonowa przyczepa EX/III powinna być wyposażona w ABS kategorii A. Natomiast nie ma takiego obowiązku pojazd lub przyczepa EX/II. No trzeba studiować tabelkę plus całą część dziewiątą i wyłapywać dlaczego przykładowo dział 9.7 milczy na temat EX/II. Naklikałem co naklikałem posługując się umową dla lat 2015-2017. Cytuj
nhl4 Napisano 9 Marzec 2018 Napisano 9 Marzec 2018 Opisówka zaliczona. Niestety musze poprawiać jeszcze czesc 3 ADR . [ Dodano: 09-03-2018, 12:46 ] Pytania Z części 3 ADR długie i zawiłe , kończysz czytać i zapominasz z pośpiechu co pisało na początku odpowiedzi również długie 3 zdaniowe. Na poprawkach tak jest, że zestawy pytań to koszmar. Ponad tydzień temu przerobiłem to zdając Bus-100. Cytuj
marcino20_2009 Napisano 9 Marzec 2018 Autor Napisano 9 Marzec 2018 Czyli na poprawce z tego co mowisz jeszcze gorzej idzie wogóle to zaliczyć?? Chyba trzeba i trochę szczescia miec po 15 minut na wertowanie i odpowiedz na pytanie to malo czasu. W Lublinie zdawało nas 32 osoby , zdał tylko jeden gosć i to też za którymś razem Cytuj
nhl4 Napisano 10 Marzec 2018 Napisano 10 Marzec 2018 Czyli na poprawce z tego co mowisz jeszcze gorzej idzie wogóle to zaliczyć?? Chyba trzeba i trochę szczescia miec po 15 minut na wertowanie i odpowiedz na pytanie to malo czasu. W Lublinie zdawało nas 32 osoby , zdał tylko jeden gosć i to też za którymś razem Ale ucząc się do poprawki z danego modułu na pewno zakres materiału jest znacznie mniejszy Cytuj
Mecher Napisano 10 Marzec 2018 Napisano 10 Marzec 2018 dla przypomnienia ... Jeżeli odpowiedź dotyczy ostatniego wpisu - cytowanie go w całości może doprowadzić do pojawienia się "czerwonego paska" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi