Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

zaświadczenie badania technicznego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, czy spotkaliście się z takim zaświadczeniem ? Dokładnie chodzi o uwagi ... "zakaz poruszania się..." i te 14 dni ...

Co o tym myślicie ?

5ae1a83f5afdb_Beznazwy.jpg.5d24e430b7e2d332ae77024e696ed257.jpg

Napisano

14 dni to wydumka a nie na podstawie dziennika ustaw. Jaki sens ma wpisywanie takiego zakazu przy wyniku negatywnym? To tylko autor wie...

Napisano

Jeden program w Polsce dopuszcza takie kwiatki. I tak uczą diagnostów na swoich seminariach :x

Napisano
Co o tym myślicie ?

że ten diagnosta wszedł na wyższy poziom

Napisano

Ten program nie tylko to potrafi - przed zakończeniem /wysłaniem badania do CEP/ można wydać zaświadczenie - a badanie zakończyć jak już klienta nie ma na SKP - tak diagności wyrabiają 40 min na przegląd :shock:

Napisano
I tak uczą diagnostów na swoich seminariach :x

Co to za firma? Bo seminaria to teraz domena nie tylko "tej" firmy.

Napisano

Jeśli na podstawie 776, to prawie legalnie,,,

I my tu chcemy robić cokolwiek jednakowo ,,,

Napisano
tak diagności wyrabiają 40 min na przegląd
i to jest teraz jedna z najgłupszych rzeczy jakie robią diagności,ze stoperem w ręku 30-40 minut.Ja robię tak jak do tej pory,jedno badanie trwa 20 minut,a inne 37,a nie jakieś dziwne sztywne ramy czasowe. :razz:
Napisano
Jeśli na podstawie 776, to prawie legalnie,,,

Z przewagą na prawie. W informacjach uaktualniających ten zacny program już się z tej herezji wycofano.

Napisano

dawno,dawno temu,tyko zwrócić uwagę trzeba,że program jest tylko po to,aby nam pomagał,a nie byśmy w niego ślepo patrzyli i mu wierzyli.Nic nie zabierze zdrowego rozsądku.Też latam na tym programie i była taka opcja kiedyś,przez chwilę ,co nie oznaczało,ze tak robiłem(raz się zdarzyło,bo było to ustawione domyslnie),ale można było też zrobić poprawnie samo N bez udziwnień.Któraś kolejna aktualizacja to naprawiła

Napisano

Myślę, że jednak mówicie o dwóch różnych programach,,,

[ Dodano: 10-04-2018, 08:52 ]

było to ustawione domyslnie

W Twoim pamiętam też opcje wymuszane niejako na diagnoście ,,,

Napisano
i to jest teraz jedna z najgłupszych rzeczy jakie robią diagności,ze stoperem w ręku 30-40 minut

Rozumiem, ze jeśli diagnosta ma wizję robienia przeglądu przez 40 min to cześć i chwała, ale zrobić je w 10 min i wydać zaświadczenie a badanie zakończyć gdy już pojazdu nie ma na SKP to śmierdzi prokuratorem

Napisano
wymuszane niejako na diagnoście ,,,
przez chwileczkę,dobrze pamiętasz,bodaj jeden,czy dwa dni z tego co pamiętam :ok

IVVO, i o to mniej więcej chodzi :)

Napisano

Dawanie jakichkolwiek warunków również bez podstawy prawnej...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs