Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebowal bym dane do DIP-u
IVECO 35J12B33A
Nr VIN - ZCFC3582005595364
G- 2850 kg
Tyle danych w dowodzie francuskim ma
Kabina dwa rzedy siedzeń i paka wywrot
DMC - 3500

Napisano

Numer homo? We francuskim DR odpowiednikiem naszej masy własnej jest G1.

Napisano

Obawiam się, że ciężko będzie ze znalezieniem czegokolwiek, bo mi homologacje wywalają pustą stronę. Jeszcze popatrzę w pełnej wersji, ale jak zabudowa była dokładana poza fabryką to może być problem.

Napisano

Numeru homo nie ma, to i zapewne tabliczki znamionowej nie ma.

Coś mi ten 'wywrot' na indywidualną zabudowę podpada.

Napisano

Wyglada na orginalna kabina podwujna i paka skrzynia z wywrotem . W dowodzie francuskim tez było wpisane ze wywrot jest.

Napisano

Nie mam nic. A TZ co mówi, bo w Iveco przyczepy wychodzą z wyliczanki.

Napisano

Podaj pojemność/moc i kod silnika - masz to na TZ.

Z tyłu bliźniaki rozumiem, tak? A jaki rocznik?

Napisano

Aha - jeszcze rozstaw osi podaj. Też jest na TZ.

Napisano

Jeszcze zmierz i wrzuć wymiary, będzie łatwiej.

Napisano

No już nie żartuj. natomiast typ silnika i model oraz rozstaw osi ma decydujące znaczenie dla reszty parametrów (oczywiście w powiązaniu z rocznikiem). Wszystko to wynika z fabrycznej TZ, więc to chyba nie problem podać dane typu:

"DAILY z 2010 roku na bliźniaku, silnik 3,0 o mocy 107 kw, kod silnika F1CE3481J o rozstawie 3750" - przykładowo.

To jest samochód ciężarowy i dane jak powyżej to minimalny zestaw, żeby coś ustalić więcej. Przy czym mając te dane cały DIP można spokojnie uzupełnić.

Na dzień dobry bym powiedział, że jeśli to wywrotka z podwójną kabiną, to troszkę zaniżona może być ta masa własna. Ale nie uprzedzajmy faktów.

Napisano

Istotnie - trochę się zapędziłem. Rzeczywiście masa może tu trochę utrudnić poszukiwania "danych", ale mając te o których napisałeś spokojnie damy radę uzupełnić DIP.

Napisano (edytowane)

No przecież wszystko masz. Ja bym nic nie ruszał. 650 kilogramów ładowności musi wystarczyć. Na upartego mógłbym zgłębiać tajemnicę co wchodzi w skład masy własnej, w sensie z kierowcą czy bez kierowcy, co mogłoby skutkować ewentualnym zwiększeniem ładowności. Ale sądząc po VINIE to prawie zabytek. :silent:

Edytowane przez Paprock
Napisano

Sorki... Zabytkami zajmuję się w innym zakresie - w tym również w kwestii kosztów... ^_^

To auto przynajmniej kilkunastoletnie. W grupie aut użytkowych po prostu zabytek...