Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie mam pytanie jak postępujecie gdy klient zgubi pokwitowanie policyjne za zatrzymany dowód rejestracyjny ostatnio miałem takiego zatrzymali mu DR gdzieś w Polsce i zgubił pokwitowanie jakie wykonać badanie czy okresowe.

Napisano

Nie ma pokwitowania, więc nie wiesz za co zatrzymany i kiedy dowód. Za brak okresowego , a może pojazd powypadkowy już naprawiony i do tego z instalacją gazową. Dziękujesz Panu za wizytę i do zobaczenia z pokwitowaniem.

Napisano

No ale jakoś musi zrobić badanie przecierz auta nie odda na złom przecierz zgubić mozna

Napisano
43 minuty temu, kuba19787 napisał:

No ale jakoś musi zrobić badanie przecierz auta nie odda na złom przecierz zgubić mozna

No pomyśl, gdzie i w jakim czasie wydział ruchu drogowego odeśle zatrzymany dowód rejestracyjny i gdzie właściciel powinien się udać po zgubieniu pokwitowania lub dowodu rejestracyjnego, bo to co mówi właściciel to tylko jego słowa , którym ja na pewno nie wierzę.

Napisano

Myślę jak uda się do WK gdzie wydany był DR, to może otrzyma skierowanie na badanie.Przecież Policja w ciągu 7 dni przesyła DR do urzędu ,który go wydał.Jeżeli przedstawi sprawę to otrzyma stosowne skierowanie.

Napisano
39 minut temu, Tomasz56 napisał:

może otrzyma skierowanie na badanie

Nie otrzyma, bo to policjant go skierował, a nie WK. W WK może co najwyżej otrzymać kopię pisma o zatrzymaniu DR, gdzie będzie podany powód zatrzymania.

• Jacdiag locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.