Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

ADR na egzaminie teoretycznym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W środę mam egzamin teoretyczny po raz pierwszy i chcialem sie dowiedziec czy na egzaminie mamy jakies pomoce odnosnie ADR. Bo widze ze to jest zapisane w dzienniku ustaw 1119, czy jest on tam dostepny?

Napisano

Zawsze na każdym egzaminie teoretycznym dostępne są w segregatorach dzienniki ustaw wraz z rozporządzeniami, trzeba tylko umieć sie w nich poruszać i wiedzieć gdzie co znaleźć.

Można sobie w nich pozaznaczać karteczkami właściwe numery dzienników.

Napisano
28 minut temu, nhl4 napisał:

... trzeba tylko umieć sie w nich poruszać i wiedzieć gdzie co znaleźć. ...

Bez powyższego, sama dostępność aktów nie bardzo się przyda zdającemu. Dawniej był jeden komplet na dwóch zdających. jak jest teraz nie wiem.

Napisano
2 godziny temu, Mecher napisał:

Dawniej był jeden komplet na dwóch zdających. jak jest teraz nie wiem.

Teraz każdy zdający ma po jednym komplecie, ale w niektórych jest niazły bałagan

Napisano

Witam,trafiają egzemplarze dzienników z pozaginanymi rogami stron przez poprzednich zdających. Bywa też że nie ma czasu nawet zajrzeć do nich .powodzenia 

Napisano

A powiedzcie mi bo jeszcze douczam sie tych ADR o ile tak to mozna nazwac . Wiec moje pytanie jakie sa rzeczy o nich dostepne na egzaminie tj ktora ustawa czy co?

Napisano

Na kursie nie uczyli z czego korzystać przy ADR-ach ? No chyba, że nie zrozumiałem pytania.

Pytasz zapewne o "Umowa europejska dotycząca międzynarodowego przewozu drogowego towarów niebezpiecznych - ADR". Nas najbardziej interesuje część 9 tej umowy.

Umowa ta jest dostępna na egzaminie teoretycznym.

O to ci chodziło ?

Napisano

Dokladnie o to. Wiesz oni dali vademecum i mowili ze tu jest wszystko. Moze o tej umowie wspominali ale mi ulecialo. Ale tam jest podzielone na Adr i adr po 2017?

Napisano

dostaniesz  umowę ADR obowiązująca po 2017 r bo taka obowiązuje .po co ci starsza umowa ADR ? okres przejściowy się skończył .

Napisano

To czyli musze jeszcze w necie znalezc taka umowe zeby sie z nia zapoznac i wiedziec co i jak