Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam y taki problem przyjechał dzis do nas Nissan Patrol z 1992 r na OBT samochód był rok temu sprowadzony z zagranicy takie dane ustalono

F.1 2450kg

F.3 2450 kg

F.3 4900 kg

o.1 2450

o.2 750 

Problem polega na tym że nie wiem skad wzieło sie 4900 kg i jak sytuacja z hakiem skoro brak F.3 na Tabliczc epodam nr VIN JN10KYY60U0861684

Jk podejśc do Badania technicznego

Napisano

Jeśli brak F.3 na tabliczce, to 4900 wzięło się z prostego równania: F.1+O.1.

Tak sobie pododawał Diagnosta podczas badania okresowego po raz pierwszy...

Napisano (edytowane)
11 minut temu, wrc69 napisał:

Tak sobie pododawał Diagnosta podczas badania okresowego po raz pierwszy.

a może niekoniecznie, może otrzymał takie info z  autoryzowanego serwisu, może z katalogu ITS, może od rzeczoznawcy,  lepiej nie wyrokować  autorytatywnie nie znając sedna.

W moim katalogu rozpiętość O.1  od 1650 do 3500

Edytowane przez cezary
Napisano
50 minut temu, cezary napisał:

a może niekoniecznie, może otrzymał takie info z  autoryzowanego serwisu, może z katalogu ITS, może od rzeczoznawcy,  lepiej nie wyrokować  autorytatywnie nie znając sedna.

W moim katalogu rozpiętość O.1  od 1650 do 3500

Wlaśnie a co mam zrobic przy OBT jak brak F.3? na TZ 

Napisano

A może w studni??? W lesie...lesie...

Sorki, taki żart.

Dodaj F.1 i O.1. jeśli coś wygląda jak kaczka i kwacze jak kaczka, to jest kaczką.

A sprawdziłeś choć jedno z tych źródeł?

Zadałem sobie trud i zadzwoniłem do lokalnego dealera - nie ma takich informacji do tego numeru VIN.

Katalog COIDE nic jednoznacznie nie mówi.

Napisano

Ja też dzwoniłem i szukam w katalogach w necie niestety do studni nie patrzyłem? . Nawet do Wk żeby pani odszukała w archiwum 

Napisano (edytowane)

W Mercedesach też nie ma F3 a przyczepy są i świat się nie zawala. Nie masz innych zmartwień? Nie masz z czym porównać to znaczy, że to co jest zapisane w DR jest właściwe. Analogicznie jak będzie TZZ, też będziesz dociekał czy oby na pewno takie masy jak w DR zapisane?

Edytowane przez adam1501
  • Lubię 1
Napisano
16 godzin temu, adam1501 napisał:

Analogicznie jak będzie TZZ, też będziesz dociekał czy oby na pewno takie masy jak w DR zapisane?

Mając jakieś dane jak typ/wariant/wersja, co w przypadku większości francuzów i niektórych innych marek jest do ogarnięcia, to za każdym pierwszym razem sprawdzam.

Napisano
22 godziny temu, Robert27 napisał:

Jk podejśc do Badania technicznego

- ja bym podszedł normalnie i nie roztrząsał braku parametru na tabliczce znamionowej, już nie mówiąc o zastępczych tabliczkach, gdzie nic z danych nie ma, a przecież i tak wszystko z dowodem współgra! ;-)

Z danymi mas przyczep raczej nikt nie przesadził, więc ja bym zakończył badanie pozytywem i stempel tam gdzie trzeba finalnie przystawił. ;-) 

Napisano
2 godziny temu, aboz napisał:

Mając jakieś dane jak typ/wariant/wersja

Do tego trzeba jeszcze dysponować katalogiem.

Napisano

@adam1501 wszyscy użytkownicy Patronatu mają go obecnie za darmo. Jest w katalogu DIAGOGOL/INSTALUJ. Uruchamiamy setup_CEPKI2.exe i po instalacji cieszymy się z dostępu do danych homologacyjnych.

• Lubię 1
Napisano

@aboz, pisałeś już o tym obok i jakoś nie dopytałem, teraz poproszę o wskazówki, oczywiście jak byś mógł

i wymiękam czy kliknąć, czy coś nie teges 

1528264779_Beztytuu.png.cd4296b74b78ae51970010ef97654001.png

Napisano

Klikaj dalej. Jak nie pójdzie, to odinstalujesz i spróbujesz jeszcze raz. Albo zadzwoń do ITS-u, to Ci powiedzą co i kiedy zainstalować.

Napisano
51 minut temu, aboz napisał:

wszyscy użytkownicy Patronatu mają go obecnie za darmo

Nie każdy pracuje na Patronacie. Nie każdy pojazd, w tym katalogu ma dane nam potrzebne...

Napisano

@adam1501 dlatego napisałem "sprawdzam". O ile oczywiście to możliwe, bo jeśli nie mam wystarczająco dużo danych lub w katalogu nie mogę zlokalizować konkretnego pojazdu, to ręce mam związane.