Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ford Mondeo sprowadzony z USA i zarejestrowany w Polsce przyjeżdża do Was na badanie. Szukacie nr Vin nabitego i go nie znajdujecie bo raczej go tam nie ma.

Jest tylko vin pod szybą i tabliczka bardziej rozbudowana niż standardowa w europejskich autach.

Diagnosta przy pierwszym badaniu dopuścił ten pojazd do ruchu w Polsce czyli znaczy że co zrobił badanie mimo braku tego numeru, może posiadał opinię rzeczoznawcy że go tam nie ma i są tylko te numery na szybie i słupku?

Czy jeśli wszystkie inne rzeczy: światła, szyby itp. spełnia to podbijacie taki przegląd?

Napisano

Po pierwsze - nie Mondeo tylko Fusion

Nie ma wybitego Vin tylko ten za szybą a TZ na słupku lewym

Temat już był

Poszukaj "mgielnego tył" ?

Jeśli jest zarejestrowany jako Mondeo to błąd

Napisano

Czytałem ten tytuł w całości ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.

Po nr. Vin wychodzi Fusion ale w dowodzie rejestracyjnym jak byk wpisane [D.3] - MONDEO

Czy podbijacie takie tematy TAK czy NIE

Napisano

Bo to jest Fusion - Mondeo jest na rynki poza USA

To ten sam pojazd tylko inna nazwa?

Napisano

Dobrze to tylko szczególik. Przepuszczasz taki samochód z wynikiem pozytywnym?

Napisano

0.2 e

Brak tabliczki znamionowej albo jest nieczytelna lub dane na niej zawarte są niezgodne ze stanem faktycznym [UI]

Ni jak ma się to do tego tematu ???

Napisano

Bardziej 0.2 a

Jaką drugą ścieżkę?

Koleżanki i Koledzy czy to jest trudne pytanie odpowiedź Wasza TAK czy NIE przechodzi czy N

Napisano

Nie możesz już robić prerejstracji bo pojazd jest zarejestrowany!!!

Napisano

nr. vin umieszczony na tabliczce przynitowanej do nadwozia na podszybiu dla pojazdów  w wersji usa  nie jest usterką , takie jest stanowisko ministerstwa 

Napisano

0,2 e) Oczywiste omyłki, niezgodności w dowodzie rejestracyjnym związane z danymi technicznymi pojazdu.

Podałem tobie dwa sposoby -wybierz jeden

Ktoś przy pierwszej zrobił z niego Mondeo z powinien być Fusion i to jedyny problem tego pojazdu 

Napisano
1 minutę temu, IVVO napisał:

Ktoś przy pierwszej zrobił z niego Mondeo z powinien być Fusion

niby tak ale jak to teraz skorelować z europejskim fusionem, który został zbudowany na podwoziu fiesty, przecież to dwa różne samochody, jednakowe mają tylko logo, ja bym nie gmerał przy nazwie modelu. 

Napisano

w USA nie ma Fordów Mondeo - tak jak pisałem ktoś przy pierwszej dał d,,, 

Po Vin to jest Fusion

Napisano

Panowie. Po konsultacji z rzeczoznawcą samochodowym to auto już zarejestrowane w Polsce z USA ma tylko VIN pod szybą i tabliczkę na słupku i możemy śmiało podbić takie badanie z wynikiem P jeśli spełnia wszystkie pozostałe warunki.

Pozdrawiam.

Napisano

Czyli Mondeo z USA - ciekawy ten biegły?

Jak chcesz ciągnąć babola to twój problem - osobiście odkręcił bym to

Napisano

Pojazd jest prawdopodobnie z Meksyku.

Nie polemizuje czy Fusion czy Mondeo bo musiał bym też z mercedesem i daimlerchrysler a po co!!!

Wpisał Mondeo i już ja nie koryguje.

Napisano

Jeśli to Amerykaniec to wpisz Vin do Google - tak dla siebie

A z resztą po pobraniu danych z Cep widzisz kraj poprzedniej rejestracji - nie trzeba zgadywać 

Napisano

Więc Fusion

Miałem już kilka tak zarejestrowanych - jest to zabieg powiedzmy -celowy - chodzi o ubezpieczenie - za Fusiona inne stawki OC i AC niż za Mondeo

Napisano

Tak można dać [UD] - oczywiste omyłki w DR i poinformować klienta aby udał się do WK aby zrobili korektę.

Napisano

Dzięki wszystkim za poświęcony czas i wszystkie pomocne podpowiedzi.

Miłego dnia.