Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jest gdzieś definicja koła tzw.bliźniaczego? W jakiej odległości dwa koła muszą być od siebie, aby uznać je za koło bliźniacze?

I czy widzieliście kiedyś auto osobowe z kołem bliźniaczym?

Napisano

72)

„koła bliźniacze” oznaczają dwa koła umieszczone na tej samej osi, uważane za jedno koło, przy czym odległość między środkami ich powierzchni styku z nawierzchnią jest równa lub mniejsza niż 460 mm

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 168/2013

• Lubię 1
Napisano

Jeśli są rozmieszczone symetrycznie to wtedy zgodnie z definicją jest to motocykl.

Napisano

Mam a myśli dwa z przodu klasycznie + bliźniak po środku na tylnej osi. Przy czym nie mam na 100% pewności, że tam było 46cm. Ale coś koło tego na pewno.

Widział ktoś coś takiego na drodze? :)

Nikt nie podejmie tematu?

Po prostu mam wrażenie, że tu na zachodzie znowu wymyślili coś nowego...

Napisano (edytowane)

To co widziałeś było w nadwoziu osobowego? Z przodu koła rozstaw standard , z tyłu fabryczne wneki nadkoli zabudowane a po środku , powiedzmy w bagażniku 2 kola obok siebie? Papiery toto ma na motocykl, marka zmieniona.Widziałem to zrobione na seacie ibiza :http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/auto-dla-16-latkow-trojkolowe-polo-ibiza-fabia/wwmb98

Edytowane przez duchu
Napisano

Dokładnie tak!!

W moim wypadku była to micra, albo fiat 500.

Tylko w artykule napisali, że rozstaw tylnych kół to 46,5cm, a maksymalnie może być 46, więc jak to jest? Jechałem za tym drogą szybkiego ruchu i potwierdzam, że setkę wyciąga toto bez problemu.

Nie mam zamiaru wróżyć, ale kto wie, czy za jakiś czas nie zawita to i na nasz rynek.

IMG_20180925_070341.jpg

Napisano

A coś więcej powiesz? Co za pojazd, jak zarejestrowany, gdzie przerobiony?

Napisano (edytowane)

Na ibizie 1.2 ale marka zmieniona , więcej nie wiem . Znajomy miał na placu , dokąd sprzedał , nie wiem.

Edytowane przez duchu