Grzegorz Łódź Napisano 1 Listopad 2018 Napisano 1 Listopad 2018 (edytowane) Dyskusja nt ogłoszenia https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/13638-wrocław-diagnosta/&tab=comments#comment-259952 Dnia 1.11.2018 o 07:18, Wolkow44 napisał: Duża baza klientów. Jakoś nie ładnie to wygląda w publicznym ogłoszeniu. Pomyślałeś co może pomyśleć potencjalny pracodawca? No tak zdobył bazę klientów z poprzedniej pracy a potem mnie też to może czekać. Jak dla mnie zadziałało odwrotnie.Ja bym takiego pracownika nie zatrudnił,bo w mojej ocenie nie jest wiarygodny. Swoja prywatna baza to co najwyżej rodzina,przyjaciele... . Edytowane 2 Listopad 2018 przez Jacdiag wydzielone z innego tematu Cytuj
pieter77 Napisano 1 Listopad 2018 Napisano 1 Listopad 2018 Ma swoją bazę klientów to po co Go krytykować. Poszukuje pracy więc weźmie (klientów) ze sobą chyba dobrze skoro ufają swojemu diagnoście. Cytuj
biker100 Napisano 1 Listopad 2018 Napisano 1 Listopad 2018 1 godzinę temu, pieter77 napisał: ufają swojemu diagnoście No chyba, że nie jest to kwestia zaufania, a ... Cytuj
nhl4 Napisano 1 Listopad 2018 Napisano 1 Listopad 2018 9 godzin temu, Wolkow44 napisał: Duża baza klientów Pewnie każdy, a na pewno większość diagnostów lub ludzi związanych z motoryzacją jakąś tam swoją klientelę posiada i dobrze. Według mnie to oczywista oczywistość, a to jak coś takiego interpretuje przyszły pracodawca to kwestia indywidualna. Ja jako pracodawca zapisał bym na duży plus, bo to dodatkowe dochody. I tyle w temacie.? Cytuj
pieter77 Napisano 1 Listopad 2018 Napisano 1 Listopad 2018 nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka 52 minuty temu, biker100 napisał: że nie jest to kwestia zaufania, a ... nie każdy przecież taki jest Cytuj
blakop Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 Są miejsca, gdzie za taki manewr jak wyniesienie bazy klientów jest poważna odpowiedzialność. Ale jak widać niektórych to cieszy. Cytuj
Wolkow44 Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 Już napisałem że pracowałem w JW., jako diagnosta, stąd ta baza klientów, którzy przecież nie mogą robić przeglądów na Stacji w Jednostce. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Listopad 2018 Autor Napisano 2 Listopad 2018 (edytowane) 20 minut temu, Wolkow44 napisał: . Jak zwał tak zwał ale jak dla mnie jest to i tak nie etyczne. O bazie klientów może mówić diagnosta-właściciel SKP. Taki klient wykonuje badania na SKP a nie w domu u diagnosty.Bo skoro to są "klienci diagnosty" to ja mam pytanie-czy diagnosta odprowadza podatek do państwa od takiego klienta? Dalej uważam,że nie ma co ciągnąć.... Chodzi o to ,że takie rzeczy można podawać w rozmowie indywidualnej co najwyżej,a nie umieszczać w formie "reklamy" oficjalnie. Różne osoby to czytają. Edytowane 2 Listopad 2018 przez Grzegorz Łódź Cytuj
Wolkow44 Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 Facet daj sobie na wstrzymanie, współczuję twojej ...,chętnie przeznaczę 1 % podatku na twoje leczenie. Cytuj
blakop Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 Tak się zastanawiam czy ty szukasz pracy bo chcesz, czy za taką postawę jak tu prezentowana zwyczajnie Cię wyje.... li. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Listopad 2018 Autor Napisano 2 Listopad 2018 47 minut temu, Wolkow44 napisał: Facet daj sobie na wstrzymanie, współczuję twojej ...,chętnie przeznaczę 1 % podatku na twoje leczenie. Niech potencjalni pracodawcy wyciągną sobie wnioski na temat przyszłego pracownika. Cytuj
wrc69 Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 Ciekawe co na to klienci z "bazy" w świetle przepisów RODO. Powodzenia w tłumaczeniu niektórym z nich skąd nowa firma ma ich dane osobowe bez ich zgody. Cytuj
nhl4 Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 4 godziny temu, wrc69 napisał: skąd nowa firma ma ich dane osobowe bez ich zgody Od kiedy nr. telefonu to dane osobowe. Raczej bym tu zastosował zakaz konkurencyjności w stosunku do poprzedniej Firmy. Cytuj
Mecher Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 (edytowane) A na nr telefonu (powiadomienie sms) zgody klient nie podpisuje ? To po kiego tyle papieru na darmo zużyłem ? Edytowane 2 Listopad 2018 przez Mecher Cytuj
Wolkow44 Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 7 minut temu, Mecher napisał: A na nr telefonu (powiadomienie sms) zgody klient nie podpisuje ? To po kiego tyle papieru na darmo zużyłem ? Ale jesteście porąbani, dałem informację o zatrudnieniu, a jest kilka idiotów którzy się do tego odnoszą, macie robotę to nie wpierdal...sie. Baza danych to moja grupa przyjaciół, a nie wydruk z komputera, tym bardziej z wojska.Kończę dyskusję , a jaknie masz co robić to idź na cmentarz na dzien zaduszny. . Cytuj
Mecher Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 (edytowane) Tak jest .... zrozumiano. Jedna świeczka więcej za ciebie. Musze dokupić ale spoko ... Edytowane 2 Listopad 2018 przez Mecher Cytuj
cezary Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 2 godziny temu, nhl4 napisał: Od kiedy nr. telefonu to dane osobowe od 25-05-2018 Cytat Numer telefonu jest istotną informacją, która umożliwia bezpośredni kontakt z określoną osobą. Sama możliwość skontaktowania się z tą osobą może już bowiem prowadzić do ustalenia jej tożsamości, a więc numer telefonu może stanowić dane osobowe. Przy dokonywaniu jakichkolwiek operacji na tego rodzaju danych trzeba będzie uwzględniać ochronę przewidzianą w RODO. W konsekwencji stworzenie w firmie na podstawie posiadanych danych (imienia i nazwiska oraz numeru telefonu) bazy kontaktów będzie wymagało zastosowania przez przedsiębiorcę stosownych środków technicznych i organizacyjnych w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa. Cytuj
rewers Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 3 godziny temu, Wolkow44 napisał: Ale jesteście porąbani, dałem informację o zatrudnieniu, a jest kilka idiotów którzy się do tego odnoszą, macie robotę to nie wpierdal...sie. Poziom twoich wypowiedzi jest żenujący, obraźliwy i niezgodny z regulaminem tego forum. Dlatego apeluję do moderatora o zamknięci tematu. Cytuj
cezary Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 (edytowane) 10 minut temu, rewers napisał: Poziom twoich wypowiedzi jest żenujący, obraźliwy i niezgodny z regulaminem tego forum. ale "zgodny" z językiem wojskowym (niestety), to czego Ty chcesz wymagać, on inaczej raczej nie potrafi. Edytowane 2 Listopad 2018 przez cezary Cytuj
simtek Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 (edytowane) 22 minuty temu, rewers napisał: Poziom twoich wypowiedzi jest żenujący, obraźliwy i niezgodny z regulaminem tego forum. Dlatego apeluję do moderatora o zamknięci tematu. Według mnie ciekawy temat wynikł z ogłoszenia Wolkow44. Czy klienci stacji kontroli pojazdów XYZ w której pracuje powiedzmy Kowalski są klientami właściciela stacji czy Kowalskiego? Spróbuj znaleźć rozwiązanie w przepisach. Zaproponuj uregulowanie w formie pisemnej jako jeden z warunków umowy o pracę. Edytowane 2 Listopad 2018 przez simtek rozwinięcie komentarza Cytuj
Jacdiag Napisano 2 Listopad 2018 Napisano 2 Listopad 2018 1 godzinę temu, rewers napisał: Dlatego apeluję przy każdym poście jest opcja "Zgłoś post" Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi