Skocz do zawartości

13,12,2018 egzamin praktyczny Domasław k.Wrocławia

Featured Replies

Napisano

Witam. 

Pierwszy raz byłem na egzaminie w Domasławiu. Pojazdy star cysterna z 1979r. Tak było w dokumentach ale kabina wyglądała jak ze stara niedawno wyprodukowanego. Brak tabliczki znamionowej ( może celowo usunięta). Autobus Setra 3osie, Mazda 5 z gazem i hakiem. Nie cieszcie się jak wylosujecie jakieś łatwe pytanie, bo pytania dodatkowe mogą być z całego zakresu. Zanim wszedłem nie zdało 4 osoby. Ja zdałem chyba tylko dlatego, że przez mniej więcej 30min na pytanie wie Pan ? Czy Pan nie wie ? ani razu nie odpowiedziałem "nie" mimo, tego że akurat w tym momencie miałem pustkę w głowie. Cały czas omawiałem temat a gzaminator przerywał stwierdzeniem, że nie o to mu chodziło. Ale próbowałem, aż wreszcie trafiłem o co mu chodziło. Dwie osoby bo nie potrafiły precyzyjnie omówić tabliczki znamionowej, Jedna osoba bo powiedziała, że szarpakiem sprawdza się układ kierowniczy. Jeden chłopak nie potrafił znaleźć w przepisach informacji na temat zwalniacza w ADR bo mu namieszali w głowie i jak zaczął szukać w 9 części ADR to jeden z egzaminatorów powiedział że ta i informacja jest w rozporządzeniu więc z nerwów przestał szukać i powiedział, że nie znajdzie. Co ciekawe na pytanie o zwalniacz odpowiedział prawidłowo, że pojazd do 16 ton DMC z tego roku nie musi mieć zwalniacza( nie wiem czy mógł ciągnąć przyczepę ten star.) Moja rada jak ze stresu zapomnicie jak się nazywacie, to nie mówcie, że nie wiecie !