Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Ulubione filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie są wasze filmy, które byście polecili do oglądniecia (nie mylić ściągnięcia) ja polecam:

1. Gorączka (DeNiro, Pacino)

2. Wściekłe psy (Tarantino)

3. Od zmierzchu do świtu (Tarantino)

4. Piła 1 i 2

5. 21 gram

Ah kiedyś jak było dużo czasu to codziennie po pracy do wypożyczalni a teraz raptem w weekend :lol:

Napisano

I tu mi kopara opadła ...

Oj zacofanym ja, zacofanym ... :oops:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Jakie są wasze filmy, które byście polecili do oglądnięcia

Ja ze swej strony, z nowszych produkcji polecam:

1. Wierny ogrodnik - dreszczowiec - reż.Fernando Meirelles ( Ten od "Miasta boga" )

2. Broken Flowers - dramat - reż. Jim Jarmusch ( Nie widziałem nudnego filmu w jego reżyserii )

3. Gnijąca panna młoda - czarna komedia - reż. Tim Burton ( Film lepszy od tytułu ;) )

4. Kontrolerzy - komedia, dramat - reż. Nimród Antal ( Tyle lat o węgierskim kinie było cicho, ale do czasu. Do czasu ukazania się "Kontrolerów" )

5. Sin City - Kryminał,Thriller, Sf - reż. Frank Miller ( No film nienowy, ale warty obejrzenia jeśli ktoś jeszcze nie widział).

nie mylić ściągnięcia

No oczywiście! .... :roll:

Napisano

A ja lubię bajki Tom i Jary :mrgreen: mogę ja na okrągło oglądać.

Napisano

Oglądnąłbym jeszcze raz Gladiatora, ale płytkę gdzieś mi wcieło.

Postracie tej płytki pocieszam się Maximusem z monopolu :lol:

Napisano

Trylogia gwiezdnych wojen:

Nowa nadzieja

Imperium kontratakuje

Powrót Jedi

Loen zawodowiec

Oszukać przeznaczenie 1 i 2 (dla ludzi o mocnych nerwach)

Shrek cz.1

Sexmisja

Szklana pułapka

i jeszcze może bym coś wymyślił...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Tylko Tolkien -trylogia. Książke czytełem juz w latach 80 i byłem zafascynowany.

Film świetny :!:

Napisano

do pancernych dodam stawka większa niz życie i 07 zgłoś się

Napisano
do pancernych dodam stawka większa niz życie i 07 zgłoś się

ano...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 2 weeks later...
Napisano

W maju ruszą zdjęcia do kontynuacji kultowego serialu Stanisława Barei "Alternatywy 4".Projekt on już prawie zapięty na ostatni guzik.

W Warszawie trwają przygotowania do produkcji 13-odcinkowego serialu "Dylematu 5", który będzie pokazywany w telewizyjnej "Jedynce" od wiosny przyszłego roku. Serial rozpocznie się w tym samym miejscu, w którym toczyła się opowieść Barei - w bloku przy Alternatywy 4. Jednak już w pierwszym odcinku wielka katastrofa budowlana sprawi, że mieszkańcy będą musieli przeprowadzić się do budynku przy Dylematu 5.

Na reżysera "Dylematu 5" wybrano Wojciecha Smarzowskiego, autora głośnego "Wesela". Część bohaterów, a także część aktorów, ma powrócić w nowym serialu. Producent nie chciał jednak zdradzić, kto miałby to być. W tej chwili trwają castingi.

źródło www.wirtualnemedia.pl

Napisano

No Alternatywy 4 II to może nieść ze sobą nadzieje, ale co z tego wyjdzie :idea:

Napisano
No Alternatywy 4 II to może nieść ze sobą nadzieje, ale co z tego wyjdzie

Nic nie wyjdzie - niestety. Starej gwardii już w pewnej części nie ma (patrz: wspaniała rola gospodarza domu - Anioła), "nowych" aktorów z M jak Miłość czy Klanu czy Plebanii - jakoś w tym nie widzę.

Ja obstawiam, że będzie to klapa :|

I nic nie będzie takie jak dawniej .... :(

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
I nic nie będzie takie jak dawniej ....

Bo nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki :)

Potomnych napewno będą śmieszyć teraźniejsze czasy, ale to trzeba przeżyć.

• 6 years later...