Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Mam pytanie mamy w rodzinie nowym motorower (motorynkę) nigdy nie rejestrowany nie mamy ani faktury dowodu itp. motor jest z lat 80.

Pani z WK powiedziała ,że mam napisać z kim kolwiek umowę z domowników aby zarejestrować to na zabytek aby był jakiś dokument własności bo na żadne oświadczenie ,że jestem właścicielem pod odpowiedzialnością karną  nie zarejestruje mi tego. Tylko umowa k-s, darowizny, spadku itp. Czy panie ma racje a może jednak w ramach zabytku można napisać oświadczenie o braku wszystkiego a ja jestem właścicielem 

Pozdrawiam

Edytowane przez Blusik
Napisano

No jak to tak pisać, że kupiłeś od kogoś z rodziny, skoro piszesz, że jesteś właścicielem? Jak można kupić coś co już jest Twoje? :)

Napisano

Ustnie ja jestem właściciel a kupił to dziadek w latach 80. a pani musi mieć jakiś dokument ,że niby moje. Bo nigdzie nei ma napisane ,że jest to moje.

Znalazłem taki dokument czy jets on dobry?

Czy może coś zmienic np. dopisać brak umowy czy tam faktury.

8-Oswiadczenie-bez-dokumentow-radykalne.doc

Napisano

Jeżeli nie posiadasz dowodu własności to pozostaje ustalenie prawa własności w sądzie (np. przez zasiedzenie).

• Lubię 1
Napisano (edytowane)

A zaswiascenie które wysłałeś spróbuj tym. Wygląda na dość fachowe. A jeśli nie napisz umowę 

Edytowane przez PanTomek
Napisano

@PanTomek to tu nie zadziała bo:

7 godzin temu, Blusik napisał:

nigdy nie rejestrowany

• Jacdiag locked this temat
Napisano

@Blusik wyjątkowo dużo pojazdów trafia Ci się bez dokumentów :!: 

Przyczepa "strażacka" , "wolnobieżny", a teraz motorower ... 

• Lubię 1

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.