Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupiłem ostatnio przyczepę brandys inaczej bss 7 ton. Wyczyscilem całą ramę do malowania ale nie widzę numeru ramy. Ktoś wie gdzie powinien się znajdować i jakiej wielkości te cyfry? 

Napisano

Zacytuję sam siebie: "Także na przednim wózku str prawa obok sworznia zaczepu'

Napisano
4 godziny temu, Marcinnh napisał:

kupiłem ostatnio przyczepę 

... 

nie widzę numeru ramy 

:omg: :faint:  :omg: 

Jak można przy kupowaniu czegokolwiek, co jest numerowane, nie sprawdzić tego numeru i jego zgodności z dokumentami :?: :?: :?: 

• Super 1

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Pewnie było super-extra-chruper tanio.

A później?????

Jak zwykle: "Ja i Szwagier na przedzie i jakoś to bedzie..."

Napisano

No może nie koniecznie tanio- bo w zależności od stanu maja wartość czasem większa od samochodu , którym klient jeździ.

Napisano

Nie przeczę, jednakowoż czytam post w sposób następujący:

Cześć. Kupiłem sobie przyczepkę. Wyczyściłem ją do odnowienia bo wyglądała jak ścierwo. Należałoby ją przerejestrować, więc powiedzcie w którym miejscu ma być numer ramy, bo nie wiem gdzie go nabijać. No i powiedzcie jak wysokie cyfry, bo nie wiem jaki numerator kupić.

• Lubię 2
Napisano (edytowane)
9 minut temu, wrc69 napisał:

czytam post w sposób następujący:

Zrozumialem dokładnie tak samo:D

Edytowane przez yogi1984
Napisano
2 godziny temu, Jacdiag napisał:

:omg: :faint:  :omg: 

Jak można przy kupowaniu czegokolwiek, co jest numerowane, nie sprawdzić tego numeru i jego zgodności z dokumentami :?: :?: :?: 

Takie są realia . Wielu kupujących " targa " pojazdy z zagranicy nie sprawdzając numerów identyfikacyjnych ,a nawet jawnie się do tego przyznają. Później zdziwienie że się coś nie zgadza . Oczywiście  przypadek w powyższym temacie może być z tych innych.

Napisano

Numer na wózku jednak był,

Na początku wyglądala tak, cena 5200

Kto by tam numer szukał przy kupowaniu byle dokumenty są. 

DSC_0437.JPG

Napisano
8 godzin temu, Marcinnh napisał:

Kto by tam numer szukał przy kupowaniu byle dokumenty są

ale jaka pewność, że dokumenty od tego pojazdu jak nr nie sprawdzono bo nie szukano? :nausea: zadziwiające podejście, ale widać dla niektórych 5200 to jakieś grosze, na waciki.:razz2:

Napisano

za złom tak, łopata przecież całkiem, całkiem :razz:, za przyczepkę NIE, no chyba, że opony dorzuci:mrgreen:

Napisano

To chyba był biznes życia pomiędzy przysłowiowymi "Januszami" ;)

Napisano
15 minut temu, blakop napisał:

Za ten złom ze zdjęcia 5200?? ?

Ok 1600 kg x 2,0 zł + 2000 zł za papiery .:-D

• Lubię 1
Napisano
Godzinę temu, blakop napisał:

Za ten złom ze zdjęcia 5200

Jemu tylko papiery pewnie były potrzebne 

Napisano

Pewnie nie jeden z was podbijał taką przyczepę jak poniżej, jak ona ma 50 lat to jak myślicie jak wyglądała wcześniej ? Tak jak moja. A na olx tego pełno, z czech jeszcze żadna nie przyjechała taka co by sie nadawała od razu na przegląd jechać. Jakby mi były potrzebne papiery to bym sobie wszedł na olx i za 1500 zł masz. Trochę sie porobi, nowa podłoga nowe burty i za 3 msc pojedzie sie rejestrować a potem do Was na przegląd. Przyczepa najtańsza nowa 50 tys, bss 7-9 ton po remoncie 20 tys. Ta mnie wyjdzie około 10 tys, 12 jeśli koła z tira wstawie.  

przyczepa-bss-7-ton-brandys-przyczepy-rolnicze-509091658.jpg

Napisano

Czy ktoś prócz mnie, też nie rozumie co on chciał przekazać ?

Napisano

myślę, że to reklama firmy xxxx, dolny prawy narożnik zdjęcia :nausea:

Napisano (edytowane)

To na skp po podstawówce przyjmują? 

Skończymy ten temat bo szkoda słów. Dla szukających numeru prawa strona wózka przy dyszlu, numerator 10 mm

Edytowane przez Marcinnh
  • Haha 2
Napisano
12 godzin temu, cezary napisał:

że to reklama firmy xxxx, 

portalu ogłoszeniowego

Napisano
8 godzin temu, Marcinnh napisał:

...Dla szukających numeru prawa strona wózka przy dyszlu, numerator 10 mm

W końcu ktoś konkretnie  :hooray:

Napisano

Nie chwaląc się , naście postów temu, chyba 3 od góry. Wybacz ale wysokości podawać nie będę.

Napisano
W dniu 14.05.2019 o 00:56, Marcinnh napisał:

Dla szukających numeru prawa strona wózka przy dyszlu, numerator 10 mm

W dniu 7.05.2019 o 17:01, wrc69 napisał:

więc powiedzcie w którym miejscu ma być numer ramy, bo nie wiem gdzie go nabijać. No i powiedzcie jak wysokie cyfry, bo nie wiem jaki numerator kupić.

Wróżka, no nie?