wolf Napisano 7 Maj 2019 Napisano 7 Maj 2019 Jeśli wg ustaleń robimy dodatkowe HAK i np. nie zgadza się nr VIN - brak jest możliwości wystawienia N. Może w programie warto to ująć - jak postępujecie w podobnych sytuacjach. Cytuj
smaug Napisano 7 Maj 2019 Napisano 7 Maj 2019 W zakresie dbt jest identyfikacja, i jeśli występują usterki z tym związane to można zaznaczyć usterki które są przy obt i cep je przyjmie , sprawdzone w praktyce, tylko inna aplikacja do badań niż norcom Cytuj
Marek1 Napisano 9 Maj 2019 Napisano 9 Maj 2019 W dniu 7.05.2019 o 16:32, wolf napisał: Jeśli wg ustaleń robimy dodatkowe HAK i np. nie zgadza się nr VIN - brak jest możliwości wystawienia N. Może w programie warto to ująć - jak postępujecie w podobnych sytuacjach. Przy takim badaniu zaznacz na chwile dodatkowo badanie okresowe to otworzy się możliwość dodawania dowolnych usterek. Dodaj to co chcesz a potem z rodzaju badań odkliknij badanie okresowe. Cytuj
Iamthelaw Napisano 11 Maj 2019 Napisano 11 Maj 2019 Jam miałem taki co w ogóle czegoś takiego jak "HAK" nie zawierał i właśnie pogoniłem ? Cytuj
cezary Napisano 11 Maj 2019 Napisano 11 Maj 2019 Godzinę temu, Iamthelaw napisał: Jam miałem taki co w ogóle czegoś takiego jak "HAK" nie zawierał no i od 13-11-2017 nie musi zawierać bo w słownikach cep jest to jako "inne czynności", a wszelkie późniejsze dopiski do tego "Hak" to już inwencja twórcza programistów wynikająca z ewentualnych sugestii diagnostów. Cytuj
blakop Napisano 11 Maj 2019 Napisano 11 Maj 2019 A słownik CEP to jakieś źródło prawa? To tez tylko radosna twórczość jakiegoś programisty... Cytuj
cezary Napisano 11 Maj 2019 Napisano 11 Maj 2019 czy słowniki CEP, czy sam CEP to prawo? jak mówi przysłowie - wyżej d.. nie podskoczysz, wynika z tego, że co CEP narzuca tak ma być, koniec kropka. Cytuj
blakop Napisano 11 Maj 2019 Napisano 11 Maj 2019 Tak jak narzuca program do badań tak ma być i koniec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi