Pedzels Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 Klient sprowadził auto z Niemiec które w 2015roku było zarejestrowane w Polsce i sprzedane do NIemiec. W CEPie auto figuruje (rej w Polsce 2015). Auto ma ważne badania niemieckie do grudnia 2020.Jakie czynności teraz wykonać?? Czy klient ma iść prosto do WK bez jakichkolwiek czynności na stacji?? Cytuj
IVVO Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 (edytowane) 8 minut temu, Pedzels napisał: Czy klient ma iść prosto do WK bez jakichkolwiek czynności na stacji Tak Troszeczkę kłopotów może być jeśli nie został wyrejestrowany - jak figuruje w CEP - ale to problem klienta nie SKP Ciekawy może też być przebieg - ostatnio miałem "cudowne ozdrowienie" takiego - z polski wyjechał ze stanem licznika 365tyś a wrócił ze 102? Edytowane 1 Październik 2019 przez IVVO Cytuj
blakop Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 Nawet do UC nie musi iść. Prosto do WK z DR plus ewentualne tłumaczenia. Cytuj
Mecher Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 A WK uhonoruje termin następnego badania do grudnia 2020 ? pojazdu z 2015 r Cytuj
danielg539 Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 Powinni honorować a nawet jeśli nie bo wykonane mogły być już 2 OBT to wyznaczą termin na grudzień 2019r. Cytuj
lato8 Napisano 5 Październik 2019 Napisano 5 Październik 2019 Miałem podobny przypadek z tym, że auto było starsze i wymagało OBT. Przy prerejestracji wyskoczyło, że pojazd już istnieje i chyba była informacja, że został wyrejestrowany / sprzedany za granicę. Wydaje mi się , że zrobiłem zwykłe badanie techniczne na niemieckich blachach i klient się nie wrócił więc pewnie było dobrze. Cytuj
leski66 Napisano 5 Październik 2019 Napisano 5 Październik 2019 2 godziny temu, lato8 napisał: (...) że zrobiłem zwykłe badanie techniczne na niemieckich blachach (...) Mam parę pytań, a mianowicie : 1. Co to jest " zwykłe badanie techniczne " ? 2. Jeżeli zrobiłeś OBT, to w jaki dokument wstawiłeś pieczątkę ? 3. I jak " miały się te niemieckie blachy " do info. z CEP i do dokument przedstawionego do BT ? To tak na początek. Dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi