Dar-jusz Napisano 4 Październik 2019 Share Napisano 4 Październik 2019 Witam Wszystkich. Puki co pytanie czysto teoretyczne bez konkretów ponieważ klient zgłosił się tylko z zapytaniem. Mercedes taxi sprowadzony z Dani rocznik 2019. Oczywiście uszkodzony/naprawiony. I teraz tak jak wykonać pre-rejestrację? Jako TAXI i potem to TAXI zdjąć. Czy jako "normalny" pojazd od razu. Osprzęt taxi zdemontowany oczywiście. Klient wolał by żeby w historii pojazdu taxi nie figurowało... No i ostatnia sprawa jaki termin badania? Na rok czy zaokrąglić do trzech lat? W dani był na rok... I teraz jeszcze mi się nasunęło jedno pytanie, jak uszkodzony to i powypadkowe by się zdało klepnąć. Jakim tokiem postępowania byście poszli w takim przypadku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 4 Październik 2019 Share Napisano 4 Październik 2019 Co w duńskim dowodzie na temat taksówki stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro-dm Napisano 4 Październik 2019 Share Napisano 4 Październik 2019 (edytowane) wg mnie jeśli w DR z Danii jest taxi to w uwagach że klient zrezygnował z przystosowania do TAXI i normalne badanie sprowadzonego + powypadkowe termin chyba na rok bo był użytkowany jako taxi Edytowane 4 Październik 2019 przez maro-dm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar-jusz Napisano 4 Październik 2019 Autor Share Napisano 4 Październik 2019 32 minuty temu, Paprock napisał: Co w duńskim dowodzie na temat taksówki stoi? Tak jak na wstępie napisałem papierów jeszcze nie widziałem klient był z takim zapytaniem. Ma przetłumaczyć dowód i się pojawić. A puki co chciałem się jakoś do "akcji" wstępnie przygotować. No ale załóżmy że w dowodzie stoi TAXI to wtedy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi1984 Napisano 4 Październik 2019 Share Napisano 4 Październik 2019 Ja bym nawet na wpis taxi w ZDR nie zwracał uwagi jeśli wszystko jest zdemontowane (taxomer itp). Normalne zrobil powypadkowe następnie OBT zwykłe (oczywiście jeśli TR są) i tyle w temacie. Termin badania troszkę taki dziwny ale bym też na rok dał. Ale jeśli klient chce mieć dopełnienie do 3 lat( o ile jest to możliwe) to wysłał bym go do WK celem rozeznania i ewentualnie jak się da to czerwone TR a nam by pozostało tylko ustalenie danych i powypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 5 Październik 2019 Share Napisano 5 Październik 2019 13 godzin temu, Dar-jusz napisał: No ale załóżmy że w dowodzie stoi TAXI to wtedy jak? Wtedy przy badaniu okresowym wpisałbym, że pojazd nie spełnia dodatkowych warunków dla taxi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 W dniu 4.10.2019 o 20:16, yogi1984 napisał: Termin badania troszkę taki dziwny ale bym też na rok dał Czy to poprawny termin dla auta, które taksówka już nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi1984 Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 (edytowane) 29 minut temu, danielg539 napisał: Czy to poprawny termin dla auta Nie wiem... stąd sugestia w dalszej części zdania o wizycie w WK. A tak na marginesie to jaka jest według ciebie poprawna data dla tago auta? Edytowane 7 Październik 2019 przez yogi1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 Skoro nie jest już to TAXI i jest to pierwsze OBT to można skłonić się ku 2 latom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 8 Październik 2019 Share Napisano 8 Październik 2019 14 godzin temu, danielg539 napisał: jest to pierwsze OBT to można skłonić się ku 2 latom. Albo odpuścić sobie OBT i zarejestrować pojazd dopełniając do trzech lat. Wszystko zapewne zależy od zawartości ZDR. Swego czasu miałem kilka dziwolągów z Danii i tam nieszczególnie przykładają wagę do wpisów tj. u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 8 Październik 2019 Share Napisano 8 Październik 2019 Jeżeli jest to jego PIERWSZE okresowe to można się pokusić o 2 lata jak pisze Daniel. Ale w praktyce przyjęło się inaczej. Jak już raz coś skrócono do roku, to potem zawsze już tylko rok. No taki lajf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi