Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od wczoraj podczas robienia przegladu pojazdu nie mamy pola UWAGI, tzn. jest ale jest nieaktywne (szare) 

Jak mozemy ta funkcje przywrocic.

Oczywiscie korzystamy z najnowszej wersji Patronata

Napisano

mam wersję 13.06 i nic takiego nie nastąpiło, wszystko działa jak należy.

Napisano

Przedwczoraj byla w pracy nowa osoba i po niej to sie stalo, byc moze cos kliknal i pole UWAGI zrobilo sie nie aktywne. Czy znacie sposob aby to pole przywrocic?

Napisano

ok, zrobie to dzisiaj pod koniec pracy i dam zanc, z gory dziekuje za pomoc panowie.

Napisano

ale dlaczego dopiero pod koniec zmiany? a jak coś trzeba będzie wpisać to co? przecież aktualizacja zajmuje 2-3 min. :nausea:

Napisano

mamy chwilowo problemy z pradem, jak zostaniemy podlaczeni to faktycznie zrobie to i dam znac.

Napisano
41 minut temu, cezary napisał:

mam wersję 13.06 i nic takiego nie nastąpiło, wszystko działa jak należy.

13.05 raczej zdaje się...

Napisano

Z automatycznej ( wewnątrz programowej ) aktualizacji to wersja 13.05, ale ze strony pobrana aktualizacja to 13.06.

Dzięki @cezary info. :wink:

Napisano

U mnie też tak było i aktualizacja do 13.05 pomogła. A mieliście tak, że po wypełnieniu DIP-u i zapisaniu badania do cepik, cały DIP się kasuje. Mieliśmy kilka badań "pierwszych" i po wprowadzeniu aktualizacji i nowego zaświadczenia w wersji 13.00. Może teraz po ponownej aktualizacji do 13.05 już będzie zapamiętywał DIP.

Napisano
10 minut temu, Bartek24 napisał:

Może teraz po ponownej aktualizacji do 13.05 (...)

Ale najnowsza obowiązująca jest :

W dniu 15.10.2019 o 12:47, cezary napisał:

mam wersję 13.06

:wink:

Napisano (edytowane)

i od kiedy obowiązuje?

UPGRADE 13.06 z dnia 7.10.2019 na ROK 2019
Obowiązuje od 14.10.2019

a dziś to już który jest? oj Koledzy, nie spać :wink:

p.s. a jakby ktoś nie wiedział gdzie lukać to proszę http://www.patronat.pl/AKTUAL/1200/index.htm

Edytowane przez cezary
Napisano

OK.OK :wink:

Tylko problemem może być wprowadzenie tej aktualizacji do programu. :silent:

Tam nie naciśniesz ( aktualizuj ) :hah:

Napisano
22 godziny temu, cezary napisał:

oj Koledzy, nie spać

Jest wersja 13.07 L w automatycznej aktualizacji

• Lubię 1
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

jakby co, to w automatycznej aktualizacji jest wersja 13.08 Patronatu  :wink:

Edytowane przez cezary
Napisano

u mnie działa wszytsko bez zarzutów moze coś jest nie tak nie dokonca prawidłowo 

Napisano

Czyli rozumiem:

"U mnie coś jest nie tak do końca prawidłowo, ale nie wiem co, więc program działa bez zarzutów. Bo przecież zarzutów żadnych nie mam, bo nie wiem co jest nie tak, że program nie do końca prawidłowo działa."

za******y wpis.

• 5 years later...
Napisano

Nie chciałem otwierać nowego tematu dlatego podłączę się pod ten.

Koledzy od niedawna pracuję na SKP, gdzie  wykorzystywany do przeprowadzania badań technicznych jest program PATRONAT. W związku z tym mam pytanie, jak sprawdzić jakie były na poprzednim badaniu usterki drobne, jeżeli poprzednie badanie techniczne było przeprowadzone w tej samej stacji? Po wprowadzeniu pojazdu do programu wyskakuje mi okienko z informacją, że takie usterki były, ale nie wiem jak je wyświetlić w programie.