Skocz do zawartości

Egazmin praktyczny Kraków 18.12.19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam gorącą prośbę, nie długo będę zdawał egazamin praktyczny w Krakowie na myśliwieckiej (teoria zdana w Warszawie za 1 podejściem). Może wiecie jakie pojazdy podstawiają i na co zwrócić uwagę. 

Napisano

Zestaw pojazdów raczej nie jest stały, także podpowiedzi wiele nie pomogą. Przed egzaminem jest sporo czasu, więc można (a nawet trzeba) przejść po hali i obejrzeć wszystkie podstawione pojazdy. Poza tym, trzeba mieć bdb opanowane wszystkie daty, nr regulaminów itd. Dobrze też mieć strój roboczy, latarkę, rękawiczki i pokazywać to o co akurat pytają.

Napisano

Nawet nie musiałem w szukajkę wpisywać 

I jeszcze 

Więcej już sam sobie poszukasz, jeśli ci na tym zależy 

Napisano

Zestaw aut jest praktycznie zawsze ten sam. Osobówka z gazem, ciężarówka co to coś tam udaje (np. ADR), a może i nie udaje i klasycznie autobus, który też może, a nie musi coś udawać (BUS 100, przewóz dzieci itd.).

Różnią się marki w zależności od warunków na danej lokacji i czasu. I tyle.

Uważać trzeba zawsze też na to samo - przeróżne dokumenty towarzyszące, takie jak choćby protokoły dozorowe mogą być przeterminowane lub w ogóle nie od tych pojazdów. Trzeba to wyłapać i tyle.

Ot i cała tajemnica.

Co ciekawe - nigdy nie słyszałem o motocyklu na egzaminie, czy nawet przyczepie.

Napisano
21 godzin temu, blakop napisał:

czy nawet przyczepie

Przyczepa może się pojawić w przypadku ADR, bo sporo jest takich zestawów solówka cysterna + przyczepa cysterna a naczepę ADR to nawet ja miałem za egzaminie.

Napisano

No tak - nie pomyślałem o przyczepie w zestawie - to może być, jak najbardziej.

Napisano
Mam gorącą prośbę, nie długo będę zdawał egazamin praktyczny w Krakowie na myśliwieckiej (teoria zdana w Warszawie za 1 podejściem). Może wiecie jakie pojazdy podstawiają i na co zwrócić uwagę. 
Skoda z gazem bez haka. Star polewaczka z 75roku autobus autosan z 2011 roku tempo 100 i kia na światła

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka