adamos Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 Dzwoni klient, który chce kupić pojazd z zagranicy po przeróbce układu emisji spalin. Wiem, ze o nas diagnostów w ogóle nie interesuje, ale z grzeczności postanowiłem zasięgnąć języka. Czy jest w ogóle taka możliwość, jeśli tak to w jaki sposób oficjalnie to zrobić, aby w systemach viatoll itp pojazd widniał jako Euro5. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
danielg539 Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 9 minut temu, adamos napisał: Czy jest w ogóle taka możliwość, jeśli tak to w jaki sposób oficjalnie to zrobić Trzeba uzyskać potwierdzenie tego faktu od przedstawiciela producenta danej marki. Cytuj
Qnick Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 Moim zdaniem przez stosowne pismo od producenta pojazdu Cytuj
Paprock Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 Jak się dobrze orientuję, to te normy wystawia tylko producent. Raczej problem i pomysł modyfikacji wydechu z góry skazany na niepowodzenie. No chyba, że właściciel sam sobie podniesie ego, że nie podtruwa starą normą współmieszkańców kuli ziemskiej. Cytuj
danielg539 Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 Teraz, Paprock napisał: Raczej problem i pomysł modyfikacji wydechu z góry skazany na niepowodzenie Nie, gdy wykona to ASO to jak najbardziej taka modyfikacja jest możliwa. Cytuj
Rafi90 Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 (edytowane) Ty jako diagnosta do EURO nie masz już nic . Producent/ przedstawiciel może to wystawić jedynie. A co do powodzenia procederu to jeździ u nas wiele autobusów które z 3 na 4 podniosły i mają to w kwitach, więc jeśli producent potwierdzi to problemu nie ma Edytowane 7 Styczeń 2020 przez Rafi90 Cytuj
Paprock Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 28 minut temu, adamos napisał: Czy jest w ogóle taka możliwość, jeśli tak to w jaki sposób oficjalnie to zrobić, aby w systemach viatoll itp pojazd widniał jako Euro5. Zielonego pojęcia nie mam jak to trafia do viaTOLL'a. Wiem, że słuszna adnotacja musi wylądować w dowodzie. A jej zdobycie jest rozpisane pod koniec na dole w Instrukcji Rejestracji. Nie będę wklejał, bo szkoda forum. Zalinkuję: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20160001088 Cytuj
wadi Napisano 7 Styczeń 2020 Napisano 7 Styczeń 2020 https://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-ciezarowe/obsluga-klienta/dokumenty/dokumenty-wymagane-przy-rejestracji-pojazdu-konto-przedplacone Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi