berecik Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Pagani Zonda Roadster F to kolejny klejnot w koronie Pagani. Ten model jest jednak niezwykły nie dlatego, że wykonano go ręcznie, z największą dbałością o detale, ale z powodu liczby egzemplarzy jaka trafiła do sprzedaży. Tylko 25 sztuk tego prawdziwego arcydzieła na kółkach poruszać się będzie po drogach. Nadwozie, część podwozia i elementy w kabinie wykonane zostały z włókna węglowego dzięki czemu waga Zondy wynosi tylko 1230 kg. Lekka konstrukcja w połączeniu z potężnym silnikiem Mercedesa 7,3 l V12 o mocy 650 KM sprawia, że Roadster F to najszybszy roadster na świecie. 100 km/h pojawia się na liczniku po zaledwie 3,6 s, 200 km/h po niecałych 10 sekundach. Kilka mrugnięć okiem później Zonda pędzi już prędkością 300 km/h. Nie straciła, więc nic z brutalnych osiągów i perfekcyjnych właściwości jezdnych zakrytego modelu Zonda F, który okazał się najszybszym samochodem w Top Gear. Zyskała natomiast jeszcze bardziej na wyglądzie. To piękna i bestia w jednym ciele. Środek ze skórą, włóknem węglowym, aluminium i wskaźnikami wykonanymi jak najznakomitsze szwajcarskie zegarki na zawsze zostaje w pamięci miłośników samochodów. Pagani Zonda Roadster F to nie tylko najszybszy (345 km/h), ale i najdroższy roadster na świecie (560 000 euro). źródło Wysokie Obroty Cytuj
08/15 Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Noooo.......niezły jest i drogi. Tylko niektórych diagnostów stać na coś takiego Dlatego ja zbieram na coś bardziej klasycznego. Mianowicie na nowego Rolls-Royce'a 101EX W zeszłym miesiącu udało mi się odłożyć juz pewną sumkę. Starczy pewnie na sam wentyl od koła. No ale cóż. Jak to mówią, najtrudniej jest zacząć, a reszta to kwestja czasu. Cytuj
berecik Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 No ja też zbieram i pochwale się że mam już na zakrętke od wentyla Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi