Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

PYTANIE OPISOWE WARSZAWA 12.LUTY 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

NA BADANIE DODATKOWE PRZYJECHAŁ AUTOBUS TEMPO 100 KATEGORII M3 ZAREJESTROWANY 20.03.2018  .PODAJ JAKIE NAJWAŻNIEJSZE DOKUMENTY PRZEDSTAWISZ DO BADANIA DIAGNOŚCIE 

• Lubię 1
Napisano

Jest taka ogólnie przyjęta zasada, że na forach dużymi literami się nie pociska.

A druga zasada jest taka, coby tych samych wątków po stokroć nie zakładać.

A trzecia zasad jest taka, żeby zapoznać się z regulaminem choć trochę, bo to żadna ujma dla własnego ego!

• Nie lubię 1
Napisano

No tak, "nie chcem, ale muszem" i po co się tak opierać przed moderowaniem?, jest człowiek stworzony do porządkowania to powinien to robić!!!! 

Napisano

k spoko capskok był włączony  a takie pytanie było faktycznie czy ktoś może mi  udzielić poprawnej odpowiedzi bo odpowiedziałem podobnie i nie zdałem dziwnie nie 

W dniu 15.02.2018 o 08:13, hudy05 napisał:

Dzień Dobry

Na badaniu Autobus turystyczny na badanie dodatkowym 100 km/h.Data 1-rej 2017-08

potrzebne zaświadczenie o stateczności czy nie ? Producent twierdzi że nie bo jest homologowany według Regulaminu nr13 EKG ONZ zgodnie z co najmniej 11 serią poprawek

Napisano

Na egzaminie też bez znaków interpunkcyjnych ?

A podobna odpowiedż to znaczy jaka ?  Z bratem jesteśmy podobni, jednak mamy różne charaktery, upodobania i wiek. A tak, czasem nas mylą.

Napisano
5 godzin temu, Mruczek11a napisał:

.PODAJ JAKIE NAJWAŻNIEJSZE DOKUMENTY PRZEDSTAWISZ DO BADANIA DIAGNOŚCIE 

No to ja zaczynam:

1.Dowód rejestracyjny pojazdu

Napisano

Warunki dodatkowe dla autobusu o dopuszczalnej prędkości do 100 km/h 
 § 23.

1.
2. Autobus powinien być typu homologowanego w zakresie hamowania według Regulaminu nr 13 EKG ONZ zgodnie co najmniej z 06 serią poprawek.

3. Autobus powinien być przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym w zakresie stateczności ruchu po rozerwaniu jednej z opon kół osi przedniej;

nie dotyczy typu homologowanego w zakresie hamowania według Regulaminu nr 13 EKG ONZ zgodnie z co najmniej 11 serią poprawek. 

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Mruczek11a napisał:

PODAJ JAKIE NAJWAŻNIEJSZE DOKUMENTY PRZEDSTAWISZ DO BADANIA DIAGNOŚCIE 

Nie wiem, jestem petentem (klientem), to diagnosta ma wiedzieć jakie dokumenty są potrzebne do wykonania  badania.

Edytowane przez cezary
Napisano
7 minut temu, cezary napisał:

Nie wiem

Czemu z prostego pytania trzeba poematy tworzyć.....

Napisano
W dniu 23.02.2020 o 20:22, Mruczek11a napisał:

a takie pytanie było faktycznie czy ktoś może mi  udzielić poprawnej odpowiedzi bo odpowiedziałem podobnie i nie zdałem dziwnie nie 

Nie wiadomo co tam naprawdę się wydarzyło, ale skoro komisja odpowiedź nie zaakceptowała, to... To zawsze odczuwam splątanie jak "warunki" nie grają z "zakresem".

Sam nie wiem, co o tym sądzić

Gdybym łatwo połączył regulamin z numerem homologacji, to raczej odstąpiłbym od potwierdzenia producenta. Ale choroba jasna "zakres" z tego dokumentu, jak widać, nie zwalnia.

A co wpisać w zaświadczeniu, czyżby X = nie dotyczy? Jeszcze chociaż, żeby w tym zaświadczeniu na uwagi były odpowiednie rubryki. :?

Napisano

No właśnie tez się długo zastanawiałem pytanie było o najważniejsze dokumenty według naszego nauczyciela który nam wykładał kurs diagnosty wystarczy przedstawić dwa   dokumenty  : dowód rejestracyjny lub pozwolenie czasowego , i wyciąg homologacji że 

Autobus powinien być przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym w zakresie stateczności ruchu po rozerwaniu jednej z opon kół osi przedniej;

nie dotyczy typu homologowanego w zakresie hamowania według Regulaminu nr 13 EKG ONZ zgodnie z co najmniej 11 serią poprawek.  Uzasadnia to tym że data rejestracji autobusu 20.03.2018 . Sam już nie wiem czy to dobrze?

Mam jeszcze jedno pytanie które mi  podesłał kolega który był  też na pisemnym:

Na badanie okresowe przyjeżdża samochód do 3,5 tony z zamontowanym hakiem holowniczym , który nie jest wpisany w dowód rejestracyjny.Opisz czynności jakie wykonujesz przy tym badaniu.  

Napisano
Godzinę temu, Mruczek11a napisał:

wyciąg homologacji że 

Autobus powinien być przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym

No i stworzyłeś "żywe stworzenie". Generalnie widać, że wiesz gdzie dzwoni jak to mówią, jednak jeśli tak właśnie opisałeś ten dokument to źle, bo on jednak inaczej się nazywa - a tu pomieszałeś nazwy 2-3 różnych dokumentów i obstawiam, że to zaważyło na wyniku.

Napisano

i wyciąg homologacji że   Autobus powinien być przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym w zakresie stateczności ruchu po rozerwaniu jednej z opon kół osi przedniej;

To nie jest wyciąg z homologacji, a potwierdzenie, że autobus był przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym ... 

Na badanie okresowe przyjeżdża samochód do 3,5 tony z zamontowanym hakiem holowniczym , który nie jest wpisany w dowód rejestracyjny.Opisz czynności jakie wykonujesz przy tym badaniu.  

Jeśli dobrze podałeś pytanie, to masz opisać czynności jakie wykonujesz przy badaniu, badaniu OKRESOWYM. Tyle, koniec, kropka. 

• 4 weeks later...
Napisano

No i koledze pomogli dramat z wami. co mają znaki interpunkcyjne do wypowiedzi, nic . Capslock włączony wydzierasz się mnie to nie przeszkadza ważniejsza jest dla mnie informacja niż jakieś znaki interpunkcujne czy błędy ortograficzne . czytasz starasz sie pomóc ale tutaj widze że niektórzy wolą opiepszać innych niż czytać i pomagać . polak Polakowi wilkiem!!

• Nie lubię 3
Napisano

nie bede wchodził z tobą w polemikę bo to nie ma sensu , nie interesuje mnie otografia jeżeli moge pomóc to pomagam.i staram sie komuś odpisac na pytanie a nie orty przecinki i inne pierdoły .

• Nie lubię 1
Napisano
3 minuty temu, Paprociak napisał:

nie interesuje mnie otografia jeżeli moge pomóc to pomagam.i staram sie komuś odpisac

Jeśli mogę doradzić-może lepiej zadzwonić i odpowiedzieć.

Napisano

Czyli wszystko ci jedno czy ktoś ci zrobi laskę w sadzie czy łaskę w sądzie? ;) Byle było dobrze hehe :)