Sucre9 Napisano 6 Marzec 2020 Napisano 6 Marzec 2020 Witam, ostatnio przyjechał pojazd, który będzie rejestrowany na zabytek. Oczywiście wszystkie dokumenty wymagane były podczas badania. Problem był przy stanie licznika, mianowicie pojazd z USA licznik w milach/km. Na poprzednim badaniu w kraju stan licznika był spisany w km ale zapisany jako mile. Teraz klient chciałby żaby było zgodnie ze stanem faktycznym. Posiada dokumenty z USA ze stanem licznika, oraz wydruki z poprzednich badań co potwierdza stan licznika. W jaki sposób skorygować pomyłkę ? Dzięki ! Cytuj
Sucre9 Napisano 6 Marzec 2020 Autor Napisano 6 Marzec 2020 (edytowane) Diagnosta na poprzednim badaniu. Edytowane 6 Marzec 2020 przez Jacdiag cytat całego poprzedniego posta Cytuj
markes30 Napisano 6 Marzec 2020 Napisano 6 Marzec 2020 Ten kto się pomylił ten poprawia zgodnie z Par 9 Dz. U. 776 z 2015. 1 Cytuj
Sucre9 Napisano 6 Marzec 2020 Autor Napisano 6 Marzec 2020 Zgadza się, jednak jest możliwość sprostowania tego podczas aktualnego badania ? Poprzednie badanie było wykonane gdzieś w kraju, można w ten sposób pomóc klientowi ? Cytuj
aboz Napisano 6 Marzec 2020 Napisano 6 Marzec 2020 Teraz, Sucre9 napisał: jest możliwość sprostowania tego podczas aktualnego badania ? Nie. Popełniony błąd prostuje SKP, na której do niego doszło. Teraz można jedynie wpisać prawidłowy odczyt na dzień dzisiejszy. Cytuj
cezary Napisano 4 Sierpień 2021 Napisano 4 Sierpień 2021 Ja nie mam pomysłu, może ktoś coś podpowie. 31-07-2021 kolega wykonuje tzw. pierwsze i podobno wpisuje nieprawidłowy stan drogomierza. Z tym dniem kończy pracę w firmie (kończy się mu okres wypowiedzenia), ja jestem jeszcze w tym dniu na na urlopie. Klient przyjeżdża 03-08-2021 i prosi o korektę, odmawiam. Myka z dodatkowym (ustalenie danych) zrobić nie mogę bo brak tablic rej., a N klient nie chce. Pat? Cytuj
Slawex Napisano 4 Sierpień 2021 Napisano 4 Sierpień 2021 Właśnie podobno, a nawiasem mówiąc każdy może się pomylić. Klient nie sprawdził danych na dokumentach, to niech rejestruje tak jak jest, a potem niech zrobi "wymianę drogomierza", jak mu przebieg nie pasuje, ale to moje zdanie. Cytuj
Mecher Napisano 4 Sierpień 2021 Napisano 4 Sierpień 2021 3 godziny temu, cezary napisał: Myka z dodatkowym (ustalenie danych) zrobić nie mogę bo brak tablic rej., a N klient nie chce. Jak mniemam WK nie przyjmie tego z wynikiem N za brak tablic, skoro klient takiego nie chce ? Cytuj
leski66 Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 15 godzin temu, cezary napisał: Pat? I to z dużym wykrzyknikiem - szkoda, że klient przyjął dokumenty i od razu nie wyhaczył " tego babola " Cytuj
cezary Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 1 minutę temu, leski66 napisał: nie wyhaczył No właśnie o to idzie. Gdyby wyhaczył to nie byłoby tego tematu. Dalej nie wiem jak pokonać problem, a rady jak nie było tak nie ma. Chyba to nie do przejścia. Cytuj
adam1501 Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 Jest do przejścia. Trzeba przejść do porządku dziennego lub po prostu skorygować wskazania. 1 Cytuj
cezary Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 Teraz, adam1501 napisał: po prostu skorygować wskazania Czy skorygowałbyś wskazania drogomierza pojazdu którego badanie przeprowadził już niepracujący diagnosta a Ty w dniu badania byłeś na urlopie? Czy olać wszystkie przeciw i poprawić? Jestem jednak za opcją: 6 minut temu, adam1501 napisał: przejść do porządku dziennego A klient niech cierpi, że nie dochował należytej staranności i nie sprawdził otrzymanych dokumentów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi